Ο… τεράστιος Γιώργος Παπανδρέου είχε πει την ατάκα «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Δύο περίπου χρόνια μετά δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε στην Ελλάδα. Μπορεί και τα δύο, δηλαδή και αλλάξαμε και βουλιάξαμε. Δεν μου φαίνεται δα καθόλου απίθανο με τους συγκεκριμένους πολιτικούς που έχουμε εδώ και χρόνια.

Όμως, αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μοιάζουν αρκετά με αυτά που συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έφτασε μέχρι το χείλος του γκρεμού, άλλαξε αλλά δεν… βούλιαξε. Εδώ και μερικούς μήνες το Τριφύλλι ήταν σε κρίση, ήταν χωρίς διοικητικό συμβούλιο και άπαντες δεν ήξεραν τι τους ξημέρωνε. Από τον φύλακα της Παιανίας μέχρι τον πρωτοκλασάτο παίκτη που φορά τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Οι πράσινοι σώθηκαν χάρη στην τρέλα και στο πάθος του Γιάννη Αλαφούζου. Ο ισχυρός επιχειρηματίας μπήκε μπροστά, θα πάρει τις μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη, σχημάτισε ήδη νέο Δ.Σ. και τα προβλήματα λύνονται μέρα με τη μέρα.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε λεφτά και θα αρχίσει να τα δίνει σιγά-σιγά σε ομάδες του εξωτερικού που χρωστάει, όπως η Τζένοα και η Σετούμπαλ, θα πληρωθούν και άλλα χρέη και παράλληλα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τα χρονικά περιθώρια που έχει βάλει η UEFA για να πάρει την άδεια για να συμμετάσχει στα ευρωπαϊκά σαλόνια τη νέα αγωνιστική σεζόν. Η λύση του Αλαφούζου είναι μια. Να γίνει ο Παναθηναϊκός ομάδα λαϊκής βάσης.

Η προσπάθεια δύσκολη, ειδικά τώρα στους καιρούς που ζούμε, αλλά καθόλου απίθανη. Οι οπαδοί του συλλόγου έχουν δείξει ότι αγαπάνε την ομάδα, έχουν ψύχωση και πάνω απ΄όλα είναι «τρελά ερωτευμένοι». Στον Παναθηναϊκό ξημέρωσε μια άλλη ημέρα με αλλαγή στο διοικητικό κομμάτι του συλλόγου. Όλοι εύχονται να πετύχει, όλοι εύχονται ο σύλλογος να βγει από την κρίση και παράλληλα να βρει ξανά τα πατήματά του.

Αδάμ Τσίκουρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]