Με υπέροχες τοιχογραφίες, μεγάλες όσο μια πολυκατοικία έχει γεμίσει την πόλη του ο Jorit Agoch. Ένας ξεχωριστός street artist με ρίζες από την Ολλανδία που είχε συλληφθεί πριν λίγο καιρό στην Παλαιστίνη όπου είχε πάει να εκφράσει την αλληλεγγύη του στην Αχέντ Ταμίμι με ένα έργο για εκείνη.

Με την επιστροφή του, το πρώτο έργο που έκανε ήταν η επιβλητική τοιχογραφία του Τσε Γκεβάρα χωρισμένη σε δύο πολυκατοικίες στη γειτονιά Σαν Τζιοβάνι. Την τοιχογραφία συνοδεύει μία μεγάλη φράση του Τσε Γκεβάρα:

“Λένε πως εμείς οι επαναστάτες είμαστε ρομαντικοί. Αληθινοί και διαφορετικοί. Πρόθυμοι να δώσουμε τη ζωή για όσα πιστεύουμε. Και οπουδήποτε μας βρει, ο θάνατος είναι ευπρόσδεκτος. Με την προϋπόθεση ότι η τελευταία μας φωνή θα φτάσει σε κάποιο ευαίσθητο αυτί και ότι ένα άλλο ζευγάρι χέρια θα αναλάβει τα όπλα μας. Ο αντάρτης παίρνει τα όπλα με σκοπό να ανταποκριθεί στην οργή του λαού ενάντια στον καταπιεστή και αγωνίζεται να αλλάξει το κοινωνικό καθεστώς με σκοπό να μην αφήσει τους αδερφούς αβοήθητους στη σκιά και τη δυστυχία. Πάντα θα υπάρχουν πολλά προσχήματα να επικαλεστείς για να μην πολεμήσεις. Αλλά ποτέ, σε καμία περίσταση ή ιστορική εποχή δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ελευθερία χωρίς μάχη!»

Πολλά ακόμη έργα του Jorit κοσμούν τη Νάπολι, ο οποίος έχει αφιερωθεί στα πρόσωπα. Χαρακτηριστικό και παγκοσμίως διάσημο έργο του η μεγάλη τοιχογραφία για τον Ντιέγκο Μαραντόνα, που εξακολουθεί να αποτελεί θρύλο για την πόλη.

Το έργο για τον Τσε

 

Βίντεο από ψηλά

 

Η τοιχογραφία με τον Μαραντόνα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]