Με αφορμή τον πίνακα με τα διαγράμματα περί «Χαρτοπαιξίας και τζόγου» του The Economist γεννιέται το ερώτημα: Τζογάρει ο Έλληνας; Η απάντηση δε, γεννάει άλλα ερωτήματα: Την έχει την τάση; Από τον τζόγο κερδίζει ή χάνει;

Σύμφωνα με τον πίνακα λοιπόν, η Ελλάδα σκοράρει μόλις 4 θέσεις πριν από το τέλος – η θέση της Γερμανίας (μα τι εγκρατείς άνθρωποι οι Γερμανοί). Συγκεκριμένα σπαταλάμε περισσότερα σε παιχνίδια ηλεκτρονικών μηχανών και έπεται το στοίχημα και το Casino. Η χαρτοπαιξία μεταξύ Ελλήνων δε, συμμετέχει στο ελάχιστο! Άκου να δεις.

tzogosellada2

Το The Economist στον ίδιο πίνακα έχει και την κατάταξη με τις μεγαλύτερες «χασούρες» ανά χώρα. Εδώ ήμαστε εμείς τελευταίοι! Έχουμε την λιγότερη χασούρα! Ά ρε Ελληνάρα μυαλό, μέχρι και την «τύχη» βάζεις κάτω. Οι Γερμανοί από την άλλη, 14 ολόκληρες θέσεις πάνω από εμάς. Μπορεί να παίζουν το λιγότερο, αλλά χάνουν πολλά περισσότερα. Ποιος να συγκριθεί μαζί μας;

Κάπου εδώ τα χωρατά τελειώνουν. Γιατί ο Έλληνας μια τάση τζόγου Α κλάσης, δεν μπορεί, την έχει! Πράσινα Τραπέζια σε σπίτια πολλά, κατεστραμμένες οικογένειες ένα σορό και φυσικά, Πάμε Στοίχημα.

Λεφτά για λεφτά, όχι αστεία. Τα 50 cents στα πρακτορεία πάνε και έρχονται, οι Poker players στο internet σκάνε σαν τα μανιτάρια στις παρέες. Μα φυσικά και την έχουμε την τάση!

Η κρίση βέβαια έπαιξε και αυτή τον δικό της ρόλο. «Να ρίξουμε ένα, μπας και αλλάξει η μοίρα μας» – ατάκα που τα τελευταία χρόνια, έχει φορεθεί πολύ. Παιχνίδια όμως εκ του ασφαλούς. Γιατί; Αφού δεν έχει η τσέπη χρήμα, πόσο να το τζογάρει το 50λεπτο;

Φυσικά κοινό μυστικό και οι παράνομες λέσχες έτσι;! Τζόγος ο οποίος δεν δύναται να μετρηθεί σε καμία έρευνα. Οπότε, πριν βάλουμε το φωτοστέφανο πάνω από το κεφάλι μας ας κοιτάξουμε και λίγο τον περίγυρό μας. Γιατί κακά τα ψέματα, ο Nick the Greek, Greek ήταν.

 tzogosellada3

Αντί λοιπόν να χάσουμε τις περιουσίες μας σε πράσινα τσόχινα σουαρέ, ας διοχετεύσουμε το ίδιο ποσό σε επενδύσεις και μάλιστα της «ημέρας επενδύσεις». Γιατί υπάρχουν και εκείνες της νύχτας, που δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για πρασινωπά μαγαζάκια με σκούρες τζαμαρίες. Φυσικά, καθείς με το κέφι του… Της Ελλάδας ποιος θα της κάνει το κέφι όμως;

Νίκος Γκολφινόπουλος

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

To 3pointmagazine.gr είναι αυτοδιαχειριζόμενο μέσο που δεν έχει εκδότες και διευθυντές σύνταξης, ούτε κομματικές και οικονομικές εξαρτήσεις. Ένα μικρό πείραμα που μεγαλώνει διαρκώς, φιλοδοξώντας να ανταγωνιστεί τα κυρίαρχα, παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Related Posts