Στο δρόμο που χάραξαν πρόσωπα του αθλητισμού με την υπογραφή κοινής δήλωσης για την απελεύθερωση της Ηριάννας, αποφάσισαν να βαδίσουν σύνδεσμοι από 13 ομάδες και οι Radical Fans United, που είναι ανοιχτή πρωτοβουλία οπαδών από διάφορες ομάδες.

Στην ανακοίνωσή τους, που δημοσιεύτηκε πρώτα στη σελίδα Πέταλο από Μέταλο. αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι τους ενέπνευσε “η στάση των εν ενεργεία και πρώην αθλητών, που ξεπέρασαν τα όρια που βάζουν τα χρώματα της φανέλας του εκάστοτε συλλόγου, ενώνουμε τις φωνές μας υποστηρίζοντας το Δίκαιο ενάντια στους άδικους”.

Το κείμενο που υπογράφουν οι οπαδοί

Η συνείδηση μας και η οργή μας, ήταν αυτές που μας ώθησαν στην πρωτοβουλία να προσπαθήσουμε να ενώσουμε τις φωνές των οπαδών σε ένα κείμενο αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς την Ηριάννα και τον Περικλή.

Χαρήκαμε για την ανταπόκριση και ελπίζουμε και σε μεγαλύτερη….η γραμμή μένει ανοιχτή και το κάλεσμα ενεργό.

“Άμεση Απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή

Εμείς οι οπαδοί, έχοντας το αρνητικό προνόμιο της άμεσης βιωματικής εμπειρίας, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις κακομεταχειρίσεις του δικαστικού συστήματος και του εκτελεστικού του βραχίονα, δηλαδή της αστυνομίας.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια γίναμε μάρτυρες εξωφρενικών περιπτώσεων, όπου παράγοντες του αθλητισμού και της πολιτικής δεχόταν τα χάδια των δικαστών, παρά τα αίσχη που προξενούσαν. Είδαμε υπόδικους για στημένα ματς να βγαίνουν ως δια μαγείας από τις δικογραφίες ή να συνεχίζουν να κατέχουν τη φίλαθλη ιδιότητα και την κυριότητα των πακέτων των μετοχών. Άλλους -αποδεδειγμένα ένοχους- να βγαίνουν για λόγους υγείας από τη φυλακή και να αναλαμβάνουν τα ηνία ομάδων ή ακόμα και δήμων. Παρακολουθήσαμε να εισβάλουν σε αποδυτήρια ή αγωνιστικά τερέν με όπλα και φουσκωτούς και κανείς να μην τους ακουμπάει. Είδαμε να βιαιοπραγούν και να ασχημονούν κατά οπαδών, δημοσιογράφων, άλλων παραγόντων και αθλητών –ακόμα και της ομάδας τους- και δεν κουνήθηκε φίλο. Διάφορους να εμπλέκονται στα πιο μεγάλα σκάνδαλα λαθρεμπορίας και ναρκωτικών, κι εν τούτοις κανένας εισαγγελέας να μη τους διώκει.

Από την άλλη, είδαμε οπαδούς να καταλήγουν στη φυλακή για ψύλλου πήδημα, μιας και ο αντισυνταγματικός νόμος Ορφανού μας αφαιρούσε το κατοχυρωμένο δικαίωμα της αναστολής. Άλλη φυλακίστηκε για βλασφημία, άλλος για ένα πανό, άλλος γιατί πάτησε το χορτάρι, άλλος γιατί άναψε ένα καπνογόνο, σαν και αυτά που ανάβουν σε κάθε προεκλογική συγκέντρωση. Μας στέρησαν το δικαίωμα στην εκδρομή, εξαιρώντας μας από το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης. Μας αντιμετώπισαν ως εκ προοιμίου δράστες εγκληματικών πράξεων, αφαιρώντας μας το τεκμήριο της αθωότητας. Τσαλαπατώντας βασικές κατακτήσεις τους νομικού πολιτισμού, μας λοιδόρησαν, μας «εγκληματοποίησαν», μας φακέλωσαν, μας κατέστειλαν.

Εμπνεόμενοι από τη στάση των εν ενεργεία και πρώην αθλητών, που ξεπέρασαν τα όρια που βάζουν τα χρώματα της φανέλας του εκάστοτε συλλόγου, ενώνουμε τις φωνές μας υποστηρίζοντας το Δίκαιο ενάντια στους άδικους. Αυτό το Δίκαιο που καταλαβαίνουν οι απλοί άνθρωποι.

Να πάρουμε πίσω την Ηριάννα και τον Περικλή.

Χωρίς χρονοτριβές!”

Οι υπογράφοντες (αλφαβητικά)

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΥΡΑ 10- Ηρακλής
Σ.Φ. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΓΝΗΣΙΑ ΘΥΡΑ 1- Λεβαδειακός
Σ.Φ. ΠΑΝΘΗΡΕΣ 1983- Πανιώνιος
BASSO RANGO ULTRAS- Απόλλων Αθηνών
BLOG.1925.GR- Ολυμπιακός
BLUE ANGELS- Νίκη Βόλου
CHE GUEVARA CLUB- Πανσερρα’ι’κός
GREEN GHETTO CLUB- Αγροτικός Αστέρας
MALAVETAS- Ολυμπιακός Βόλου
NAVAJO ANTIFA- Παναχα’ι’κή
ORIGINAL 21 PERISTERI CLUB 1987- A.E.K.
RADICAL FANS UNITED
RED BOYS CLUB- Πανηλειακός
ULTRAS GATE 3- Αναγέννηση Καρδίτσας.
ΠΕΤΑΛΟ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΟ- Οπαδική ραδιοφωνική εκπομπή

Διάβασε ακόμη:

Ηριάννα: Ο κόσμος πού ήταν στη δίκη μου τη Δευτέρα, μου δίνει δύναμη να μη λυγίσω

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts