“Ήττα”, ήταν η λέξη που ακούσαμε πολλές φορές στην εκδήλωσή μας που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουλίου στην αυλή του Poems ‘n Crimes Art Bar, ένα χρόνο μετά το εκκωφαντικό ΟΧΙ των πολιτών στο δημοψήφισμα. Ένα ΟΧΙ που θεωρήθηκε μεγαλειώδης νίκη αμέσως μετά την επικράτησή του, όμως πλέον έχει φορτιστεί αρνητικά και αυτό αποτυπώθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσής μας που είχε τίτλο: Τι άλλαξε το ΟΧΙ, ένας χρόνος μετά.

Οι τρεις ομιλητές αντιπαρέθεσαν ολοκληρωμένες ερμηνείες για όσα συνέβησαν πέρυσι τόσο κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος όσο και πριν από αυτό με διαφωνίες αλλά και χαρακτηριζόμενοι από πολιτικό πολιτισμό. Στη συνέχεια μίλησαν για τις συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί τώρα σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε κινηματικό επίπεδο, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήραν άνθρωποι από το κοινό που προχώρησαν σε δικές τους παρεμβάσεις και ερωτήματα προς τους ομιλητές.

Μια κυβέρνηση που θα διευρύνει τον κύκλο συμμαχιών της ώστε να αντιπαλέψει την λιτότητα και ένα ζωντανό κίνημα που θα μπορεί να απαντά σε ζητήματα όπως αυτά που πρόσφατα τέθηκαν σε περίπτωση ρήξης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν τα δύο βασικά συμπεράσματα που εξήχθησαν από την κουβέντα. Μια κουβέντα που αποτέλεσε την αρχή ενός ευρύτερου διαλόγου που πρέπει να συνεχιστεί και θα θέλαμε να αποτελούμε μέρος του, πιθανόν με την πραγματοποίηση μιας νέας εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι Σεραφείμ I. Σεφεριάδης (αναπληρωτής καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Life Member στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (CLH) ), Δημοσθένης Παπαδάτος – Αναγνωστόπουλος (επιμελήθηκε μαζί με τον Χρήστο Λάσκο το βιβλίο: Το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ) και ο Νεκτάριος Μπουγδάνης (Υποψήφιος Διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Παν/μίου, μέλος του τμήματος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ).

Την κουβέντα συντόνισε η δημοσιογράφος του 3pointmagazine Μελίνα Βελιμέζη. Το βίντεο επιμελήθηκε η Έφη Γιάννου, επίσης από την ομάδα μας.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]