To Γιάντες είναι ένα από τα σικάτα μαγαζιά των Εξαρχείων. Πριν από τον Βαρουφάκη, πήγαινε ας πούμε και ο Σπηλιωτόπουλος. Η Βαλτετσίου όπου βρίσκεται το Γιάντες είναι ο πεζόδρομος που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το στέκι της νεολαίας που δεν πάει στα μαγαζιά. Οι παρέες αράζουν κάτω, πίνουν μπύρες, παίζουν μουσική περνάνε με απλό τρόπο καλά τα βράδια τους.

Δύσκολα θα έβλεπες τον Βαρουφάκη να αράζει χάμω στη Βαλτετσίου, επίσης άλλο τόσο απίθανο είναι να έβλεπες εκείνους που αράζουν στον πεζόδρομο στρογγυλοκαθισμένους στις Γιάντες. Μπορούν όμως να συνυπάρχουν. Ναι, ο Βαρουφάκης είναι υπουργός, αιχμή του δόρατος για την κυβέρνηση, αλλά δεν είναι δα και ο Άδωνις. Ένας υπουργός δηλαδή σφαγέας, που λέει ότι γουστάρει τα μνημόνια και ονειρεύεται αριστερούς-αναρχικούς σε μπουντρούμια.

Όσοι επιτέθηκαν στον Βαρουφάκη του ζήτησαν να μη ξαναπατήσει το πόδι του στα Εξάρχεια. Να πηγαίνει όπου και οι συνάδελφοί του.

Συχνά όσοι ανεβαίνουν στην εξουσία, διαγράφουν την προηγούμενη ταυτότητά τους αν δεν ταιριάζει στη νέα. Από την άλλη αυτό δεν αποτελεί για τον καθένα κανόνα. Το να είσαι σε θέση ευθύνης δεν σημαίνει αυτόματα ότι διαγράφεις μονομιάς τα στέκια σου, τη γειτονιά σου, την παλιά σου ζωή.

Ο Βαρουφάκης δεν έκανε τίποτα περισσότερο από μια βόλτα στην παλιά του γειτονιά. Στην οποία όπως είπε ήταν κάτοικος για 6 χρόνια. Γιατί αυτό πρέπει να αποτελεί πρόβλημα για μια περιοχή όπως τα Εξάρχεια, όπου η ελευθερία είναι σήμα κατατεθέν των αγώνων και των πρωτοβουλιών της;

Για κάποιους φαίνεται ότι η ελευθερία στα Εξάρχεια φτάνει μέχρι εκεί που κερδίζει τις εκλογές η Αριστερά. Οι δεξιοί στα Εξάρχεια δεν πατάνε ούτως ή άλλως. Περισσότερο γιατί δεν θέλουν και δεν αφουγκράζονται την αύρα της περιοχής, παρά γιατί φοβούνται.

Όπως και να το πάρεις η πρακτική πορτιέρη χτυπάει άσχημα. Αν πρόκειται για προστατευτική αγκαλιά στην περιοχή, προκαλεί ασφυξία. Αν πάλι επιχειρείται η περιοχή να γίνει απόρθητο φρούριο, τότε θα πέσουν και θα την πλακώσουν τα ίδια της τα ντουβάρια. Τα Εξάρχεια είναι μια περιοχή που ζει για την ελευθερία και τρέφεται από αυτήν. Αν τη στερηθεί, θα είναι αναγκασμένη να ζει με τις αναμνήσεις.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]