Το 3pointmagazine.gr «κλείνει» 4 χρόνια ζωής. Τέσσερα χρόνια γεμάτα όνειρα, ανησυχίες, δυσκολίες αλλά πάντα με έμπνευση και αγάπη γι’ αυτό που δημιουργούμε. Ένα αυτοδιαχειριζόμενο και ανεξάρτητο περιοδικό που υψώνει τη δικιά του φωνή κι έχει το δικό του όραμα για τη δημοσιογραφία. Ένα περιοδικό που βασίζεται στους ανθρώπους του κι όχι σε αφεντικά και κάθε είδους συμφέροντα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των τεσσάρων χρόνων ζωής, οι άνθρωποι του 3point, οι συντάκτες του μιλάνε γι’ αυτό:

Αυτοδιαχείριση. Αλληλεγγύη. Ελευθερία. Δημιουργία. Τέσσερις λέξεις και έννοιες που τροφοδοτούν το 3point. Ένα εγχείρημα που ξεκίνησε από τα όνειρα μιας ομάδας φοιτητών και έφτασε να γίνει η καθημερινότητα μιας ομάδας πολλών διαφορετικών μεταξύ τους ανθρώπων που αναζητούν την ελεύθερη έκφραση και πιστεύουν στην αυτοδιαχείριση. Το 3point δεν είναι ένα περιοδικό, είναι ένα σύνολο, μια παρέα, ένα σπίτι, ένα μέσο που δίνει φωνή σε όλους όσους θέλουν να ακουστούν χωρίς να έχουν από πάνω τους αρχισυντάκτες, αφεντικά και κάθε είδους «παντογνώστες».
Μελίνα Βελιμέζη

Tο 3point για μένα σημαίνει ελευθερία και ομαδικότητα. Ελευθερία στο να μπορείς να γράψεις ό,τι περνάει από το μυαλό και την καρδιά σου, ελευθερία να μπορείς να ασχοληθείς με θέματα και ανθρώπους που τα μεγάλα μέσα βρίσκουν αδιάφορα και βαρετά. Ομαδικότητα στο να συναποφασίζεις με συνελεύσεις και συζητήσεις, στο να ζητάς τη βοήθεια του άλλου, χωρίς να σε κρίνει, στο να μπορείς να βασιστείς, να βελτιωθείς και να γίνεις καλύτερος άνθρωπος μέσω της ματιάς και της βοήθειας των άλλων. Δύο στοιχεία που το περιοδικό απλόχερα μου προσφέρει τα τελευταία 4 χρόνια που είναι στα gr. Χρόνια πολλά 3point!
Χριστιάνα Βουκελάτου

Αυτό είναι το 3point για μένα, ένα παραμύθι που δεν είναι παραμύθι. Το δικαίωμα στη φαντασία, στην ονειροπόληση, στο μαζί, στο «αλλιώτικο», στο ποιοτικό και στην ομαδοσυνεργατική πρακτική. Η προσπάθεια για αλλαγή για έναν καλύτερο κόσμο που θα μπορεί να υλοποιεί όσα ονειρεύεται. Ένα παραμύθι αληθινό είναι, χωρίς τέλος, μόνο με αρχή. Αυτά τα παραμύθια που έχουν κάνει την αρχή δεν θα μπορούσαν ποτέ να έχουν τέλος.
Έφη Γιάννου

Το 3point για μένα είναι ένα επαναστατικό μέσο νέων ανθρώπων που πιστεύουν στην δημιουργία, πιστεύουν στην ισότητα, πιστεύουν στον άνθρωπο. Είναι ένα μέσο που σκοπό έχει την προβολή όλων των κοινωνικών θεμάτων από το πρίσμα της αλληλεγγύης. Ένα αυτοδιαχειριζόμενο site που παράγει μέσα από την ευαίσθητη ματιά ανθρώπων που αγκαλιάζουν το διαφορετικό κόντρα στο κοινωνικό κατεστημένο και στα πρότυπα που μας αναγκάζουν να αποδεχτούμε.
Μαρία Καμάνη

Αυτοδιαχείριση, άνθρωποι, δρόμος αυτό είναι το 3point, ένα περιοδικό για τον καθένα από εμάς.
Κατερίνα Καραβία

Το 3point είναι η αφορμή για μένα να ψάξω και να ανακαλύψω θέματα/ζητήματα που άλλοι απλά θα τα αγνοούσαν. Επίσης είναι το «μικρόβιο» που με παρακινεί να αναζητώ εκδηλώσεις κι ωραία στέκια της πόλης.
Κίμωνας – Αλέξης Κοκκινάρης

Το 3point είναι μια ομάδα που λειτουργεί αρμονικά μέσα από την αλληλεπίδραση με μοναδικό στόχο να φτιάξουμε κάτι που να μας ευχαριστεί ως μέλη του site και ως αναγνώστες. Για εμένα το 3point άνοιξε ένα νέο κόσμο προβληματισμού για το τι και πως θέλω να γράφεται σε ένα site που διαβάζω. Πέρα όμως από αυτό είναι ένα site που κάθε πρόσωπο, ομάδα ανθρώπων, γεγονός, κάθε μικρό μαγαζάκι, που συναντάμε στην πόλη ή συζητάμε για αυτό και μας αρέσει, γίνεται θέμα και αυτό είναι πολύ ωραίο.
Μαρινίκη Κολιαράκη

Το 3point δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ ένα περιοδικό. Είναι το σπίτι που στεγάζει τις αμφιβολίες και ανησυχίες μας, μεταμορφώνοντάς τες σε όνειρα και δημιουργία. Είναι ο χώρος που δε χρειάστηκε ποτέ υπόσταση για να γίνει πραγματικότητα. Είναι οι φωνές όλων αυτών που δεν σιώπησαν όταν τους είπαν «δεν μπορείς». Είμαστε όλοι εμείς που φυτρώσαμε εκεί που δε μας σπέρνουν.
Νάσια Ντάλλα

To 3point είναι ένα εγχείρημα αυτοοργάνωσης που κατάφερε και ρίζωσε. Τον περασμένο χρόνο, είδαμε την αναγνωσιμότητά μας να μεγαλώνει (ο μισός χρόνος κύλησε με ρεκόρ τετραετίας), είδαμε γεμάτες αίθουσες στις εκδηλώσεις μας και περισσότερους ανθρώπους να στηρίζουν το όραμά μας για τη δημοσιογραφία. “Δράσε ή σκάσε”, λέει ένα σλόγκαν στους τοίχους της πόλης μας και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε να επιλέγουμε φανατικά τον πρώτο δρόμο.
Κώστας Παπαντωνίου

4 χρόνια 3point. Τι μου θύμισες τώρα; Τίποτα δεν θυμάμαι. Μια μέρα βρέθηκα εκεί να γράφω. Κι επειδή βαριόμουν να φύγω, έμεινα. Έχει και ωραία μωράκια (αγόρια και κορίτσια), οπότε γιατί να μην συνεργαστούμε; Άλλωστε, το ψήνουμε το ψάρι και από τις δύο πλευρές.
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Δημιουργία. Πόσο μεγάλη λέξη, τόσο εύκολα ακούγεται, αλλά τόσο δύσκολα τη βλέπεις να ζωντανεύει μπροστά σου. Το 3point είναι το δημιουργικό σχολείο που ποτέ δεν είχαμε κι αυτό για τα πρώτα βήματα στη δημοσιογραφία παραείναι σημαντικό. Έπειτα, ελευθερία. Γράφεις, γράφεις, γράφεις και ο μόνος που μπορεί να διορθώσει ό,τι γράφεις είσαι εσύ ο ίδιος, με την προϋπόθεση ότι το καλάμι είναι παρκαρισμένο και όχι σε τροχιά, με σένα περήφανο καβαλάρη. Τρίτον, παρέμβαση στην κοινωνία. Πάντα δύσκολη να επιτευχθεί, πάντα ελλιπής, καθώς ποτέ δεν μπορεί να είναι πλήρης, αλλά είναι πάντα ο στόχος του 3point. Αν αυτό συνεχίσει να ισχύει, τότε θα πάμε καλά. Να γίνει το νόημα και η έμπνευσή του, αυτό θα είναι όνειρο.
Δημήτρης Ρούσσος

Αυτοδιαχείριση. Άποψη. Σεβασμός. Δύο αδελφικά Κ στην αρχή. Ένα Μ. Ένα Η. Φίλοι. Επαγγελματισμός. Ένα αγόρι στη βροχή μας περιμένει. Γίναν χιλιάδες. Δεν έχουμε ομπρέλα. Μπορούμε όμως να τους δείξουμε πώς χορεύουν στη βροχή. Δε θα τους απογοητεύσουμε.
Λίνα Φούντογλου

Η εμπέδωση της αυτοδιαχείρισης, με τα θετικά και τα αρνητικά της. Μια συνεργατική μορφή δουλειάς μέσα από την οποία γνωρίζεις πτυχές του εαυτού σου που δεν ήξερες, αλλά παράλληλα μαθαίνεις πως λειτουργεί ο κόσμος γύρω σου. Το συναίσθημα ότι αυτό που αποτυπώνεται ψηφιακά μπροστά σου εμπεριέχει κάτι από εσένα, από την κοινή προσπάθεια 20 ανθρώπων σαν κι εσένα. Η υπερηφάνεια, η αγάπη και αυτή η φράση πριν τέσσερα χρόνια όταν άρχιζαν όλα: Μπορεί κανείς να μην πίστευε σε αυτό το εγχείρημα, αλλά το εγχείρημα αυτό είχε μάλλον άλλη άποψη. Τη δική μας.
Ηλέκτρα – Ήλια Χατζηκάλφα

Το 3point είναι ένα κομμάτι μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ένα κομμάτι για το οποίο έχω παλέψει πολύ και είμαι περήφανος που το βλέπω να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Δεν ξέρω μέχρι που μπορεί να φτάσει, αλλά όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα, μόνο περήφανο μπορούν να με κάνουν.
Κώστας Χατσιανίδης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]