Στον σκηνοθέτη – ηθοποιό – παρουσιαστή – πολιτευτή, Ρένο Χαραλαμπίδη αναμένεται να απονεμηθεί το βραβείο «Γιάννης Σμαραγδής», το οποίο θεσπίστηκε φέτος από το Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο να τιμήσει όλους τους «κουλτουριάρηδες» που ακολουθούν το δρόμο του γλειψίματος στον Αντώνη Σαμαρά.

Δυστυχώς, στο χώρο της κουλτούρας έχει εδώ και πολλά χρόνια εγκαθιδρυθεί μία «δικτατορία» της Αριστεράς. Αν δεν είσαι Αριστερός, δεν μπορείς να γίνεις πετυχημένος συγγραφέας, σκηνοθέτης, ζωγράφος, ποιητής ή γλύπτης.

Έτσι, η κυβέρνηση αποφάσισε να τιμήσει όσους αντιστέκονται στην αριστερή λαίλαπα που καταδυναστεύει τα όνειρα τόσων και τόσων δεξιών, που θέλουν, αλλά δεν τους αφήνουν τα «κυκλώματα» να καταξιωθούν στο χώρο της τέχνης.

renos1

Το βραβείο που θεσπίζει φέτος το Μαξίμου φέρει το όνομα του Γιάννη Σμαραγδή, ο οποίος ήταν ο πρώτος που τόλμησε δημοσίως να «διαφημίσει» πως μπήκε στο σωστό δρόμο.

Ο γνωστός σκηνοθέτης διαφήμισε την Πύλο, γενέτειρα του Πρωθυπουργού μας με το αριστούργημα της 7ης τέχνης «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» και στη συνέχεια αφιέρωσε μία μαντινάδα στον Αντώνη Σαμαρά, ως ένα «ευχαριστώ» επειδή σώζει την Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο Σμαραγδής ανταμείφθηκε με τον διορισμό του ως πρόεδρος του φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τώρα απέκτησε και βραβείο με το όνομά του.

Το πρώτο βραβείο «Σμαραγδής» λοιπόν θα πάει στον δεύτερο Σαμαρικό «κουλτουριάρη», που έκανε την υπέρβαση.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης έχει παραδεχθεί πως ήταν για χρόνια ένας «θολός αριστερός», προφανώς γιατί έτσι πίστευε πως θα καταφέρει να κάνει καριέρα ως σκηνοθέτης.

Οι σκηνοθετικές του αποτυχίες, όμως, του άνοιξαν τα μάτια… Είδε πως υπάρχει κι άλλος δρόμος. «Βγες στα κανάλια να λες πως ο Σαμαράς θα σώσει την Ελλάδα και θα σωθείς. Για την Ελλάδα δεν ξέρουμε, αλλά εσύ σίγουρα», του είπαν από τη Συγγρού και ο Ρένος δεν δίστασε στιγμή. Και φυσικά δικαιώθηκε…

Μπήκε στα κυκλώματα, πήρε καθημερινή εκπομπή στη ΝΕΡΙΤ (η οποία δεν λειτουργεί πελατειακά, όπως το «έκτρωμα» της ΕΡΤ), θα κάνει ντοκιμαντέρ για τη φριχτή στάση των αριστερών στα Δεκεμβριανά και αυτά είναι μόνο η αρχή.

Το απέδειξε και με την πρόσφατη συνέντευξή του στο popaganda, στην οποία σημείωσε πως το μαύρο στην ΕΡΤ το έριξαν οι ίδιοι οι «καταληψίες» εργαζόμενοι και όχι η κυβέρνηση! Μία άποψη που δεν είχε τολμήσει να εκφράσει ούτε ο Άδωνης Γεωργιάδης. Είναι βέβαιο, πως ο Ρένος θα προκόψει.

Η απονομή του βραβείου «Σμαραγδής» στον Ρένο θα γίνει από τον ίδιο τον Γιάννη Σμαραγδή και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΡΙΤ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]