Τη στιγμή που χιλιάδες νέοι, με προσόντα και σπουδές αδυνατούν να βρουν δουλειά, όχι απλά στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα και αναγκάζονται να ημι-απασχολούνται ή να μένουν άνεργοι, τη στιγμή που οι 14 επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του Σεπτεμβρίου του 2010, περιμένουν ακόμη.. το διορισμό τους, οι βουλευτές δεν διστάζουν να “αποκαταστήσουν”,  οποιοδήποτε φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο επιθυμούν, σε θέσεις στο δημόσιο τομέα.

Ο καιρός περνάει όμως, το εκάστοτε  σκάνδαλο καλύπτεται, ο κόσμος ξεχνάει, πολλές φορές ακόμα και ο πιο πιστός πολέμιος του “μέσου”, αποφασίζει να τσαλαπατήσει την ηθική του και τα λεγόμενα του, και να διοριστεί τώρα που ο ξάδερφος του ή ο θείος του κατέχουν εξουσία., τώρα που η μητέρα του θυμήθηκε ότι έχει ένα θείο βουλευτή και πάει λέγοντας.

Το τελευταίο καιρό όμως, δεν είναι λίγες ανάλογες υποθέσεις, οι οποίες βγήκαν στον αέρα και εξέθεσαν για ακόμη μία φορά το σαθρό πολιτικό σύστημα. Ο Γιάννης Τραγάκης, αντιπρόεδρος της Βουλής, διόρισε  το γιο του και την κόρη του, αλλά το κερασάκι στη τούρτα ήταν ο διορισμό της αδερφής του γαμπρού του! Τα χνάρια του ακολούθησε ο Βύρωνας Πολύδωρας, ο οποίος όντας πρόεδρος της Βουλής, για 48 μοναχά ώρες δεν  δίστασε όχι μόνο να διορίσει την κόρη του, αλλά και ύστερα να μην δείχνει ούτε στο ελάχιστο μετανιωμένος.! Την σκυτάλη παίρνει Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος αποκατάστησε την μνηστή του ανηψιού του αλλά και η κατά τα άλλα αντισυστημική Χρυσή Αυγή, η οποία βόλεψε 4 αποτυχόντες υποψήφιούς της.

Το τέλος σε αυτό το βούρκο, θέλει να δώσει ο Αντώνης Σαμαράς, με παρέμβαση για την θεσμοθέτηση της απαγόρευσης διορισμών έως και δευτέρου βαθμού συγγενών . Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο νόμος δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, κάτι που σημαίνει ότι όλοι οι προαναφερθέντες δεν θα τιμωρηθούν ούτε στο ελάχιστο, αντίθετα οι βολεμένοι συγγενείς τους θα συνεχίζουν να πληρώνονται για μια θέση που ούτε στο ελάχιστο δεν δικαιούνται, σαν άλλα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα!

Τη στιγμή δε, που η μείωση των συντάξεων και τόσα ακόμη επίπονα μέτρα,  θα θέσουν σε ισχύ τον αναδρομικό τους χαρακτήρα, σαν κακόγουστο αστείο φαντάζει η προσπάθεια του Α. Σαμαρά,  να ρίξει σκόνη στα μάτια του κόσμου και να κατευνάσει τις αντιδράσεις με ένα τέτοιο νομοσχέδιο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]