Στον “Δρόμο προς τη Δύση”, σ΄ ένα ντοκιμαντέρ (με στοιχεία μυθοπλασίας) πολύ διαφορετικό απ΄ ό,τι έχουμε συνηθίσει, ο εικαστικός και σκηνοθέτης Κυριάκος Κατζουράκης, μέσα από προσωπικές ιστορίες και εξομολογήσεις, προσεγγίζει το ζήτημα της μετανάστευσης.

Με αφορμή την ιστορία μιας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που έχει πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης (την υποδύεται η Κάτια Γέρου), το ντοκιμαντέρ καταγράφει τα όνειρα, τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις χιλιάδων μεταναστών, που αντιμετωπίζονται από την ελληνική κοινωνία, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ως “αόρατοι”, ως “ξένοι” και, στη χειρότερη, ως εχθροί, απλώς και μόνο επειδή αναζητούν μια ζωή με αξιοπρέπεια και ελευθερία.

dromos

Σε μια περίοδο, που το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης παραμένει επιτακτικό αίτημα του αντιρατσιστικού κινήματος, που δεύτερης γενιάς μετανάστες δεν έχουν ακόμη το δικαίωμα να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια κι ενώ ολόκληρες πολιτικές βασίζονται στη ρητορεία του ρατσιστικού μίσους, αποφασίσαμε να προβάλουμε το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Λαϊκής Συνέλευσης Εξαρχείων, για να μιλήσουμε για όλα αυτά που πρέπει να μας προβληματίζουν και να δούμε τον κόσμο με άλλα μάτια.

Να περπατήσουμε τον “Δρόμο προς τη Δύση”, προς τον “ξένο” που είναι δίπλα μας και δεν τον βλέπουμε. Προς τον “ξένο” που είναι ο καθένας κι η καθεμιά από εμάς.

Μαζί μας θα βρίσκονται οι Κυριάκος Κατζουράκης και Κάτια Γέρου. Η προβολή θα γίνει στο Στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης Εξαρχείων (Μεταξά 12).

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]