Μέχρι τις 10/2 θα παίζεται στο Rex στη σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη η παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ. Με αυτή την παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου ξανανοίγει η θεατρική σκηνή του Rex.

Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ ήταν Άγγλος θεατρικός συγγραφέας και ποιητής και έζησε κατά τον 16-17ο αιώνα. Θεωρείται ο σημαντικότερος Άγγλος θεατρικός συγγραφέας και από τους κορυφαίους παγκοσμίως και όλων των εποχών. Οι πληροφορίες που έχουμε γι αυτόν είναι ελλιπείς λόγω της εποχής στην οποία έζησε και οι απόψεις των μελετητών συχνά συγκρούονται. Το έργο του επηρέασε σημαντικά το θέατρο ως προς τη γλώσσα, την πλοκή, τους χαρακτήρες και το ύφος. Χαρακτηριστικά του έργου του είναι το ποιητικό ύφος σε συνδυασμό με την πρακτική έννοια του θεάτρου. Συχνά ασκεί έμμεση κοινωνικο-πολιτκή κριτική μέσα από τους χαρακτήρες του. Έχει μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες και το έργο του έχει αναλυθεί ίσως περισσότερο από οποιουδήποτε άλλου. Σώζονται 38 θεατρικά έργα τα οποία κατηγοριοποιούνται σε κωμωδίες, τραγωδίες και ιστορικά έργα.

Το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» είναι ένα από τα πιο γνωστά αλλά και πολυεπίπεδα έργα του Σαίξπηρ. Τέσσερις ερωτευμένοι νέοι καταφεύγουν στο δάσος της Αθήνας προκειμένου να ζήσουν τον έρωτά τους. Εκεί όμως παραμονεύουν ξωτικά και μαγικά στοιχεία αλλά και άλλοι Αθηναίοι οι οποίοι συντελούν σε μια σειρά παρεξηγήσεων που λύνεται μόνο στο τέλος του έργου. Η μαγική και ονειρική ατμόσφαιρα πρωταγωνιστεί ωστόσο, δεν λείπουν και τα κωμικά στοιχεία, σε ένα έργο που διεισδύει και ερευνά τις πιο κρυφές πτυχές του έρωτα μέσα από την φαντασία.

Η σκηνοθεσία του έργου ανήκει στον Μ.Μαρμαρινό ο οποίος είναι γνωστός για την ιδιαίτερη οπτική μέσα από την οποία σκηνοθετεί και τα έργα του δίνουν μια νέα ανάγνωση και προτείνουν μια σύγχρονη εκδοχή του εκάστοτε έργου.

Μετάφραση Διονύσης Καψάλης
Σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινός
Μουσική σύνθεση και επιμέλεια Δημήτρης Καμαρωτός
Σκηνικά Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια Ντόρα Λελούδα
Φωτισμοί Γιάννης Δρακουλαράκος

Παίζουν : Νίκος Κουρής, Ιωάννα Παππά, Εύη Σαουλίδου, Γιάννης Βογιατζής κ.α.

Εθνικό Θέατρο
Θέατρο REX – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»

Τηλέφωνο ταμείου: 210 3301881, 210 3305074

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]