Σε δρόμο του Κεραμεικού, ανοίγει ένα καινούριο μαγαζί. Οι εργάτες βάζουν τις τελευταίες πινελιές, ενώ δείχνουν κουρασμένοι, από τις ώρες δουλειάς που προηγήθηκαν και τον ήλιο. Σύντομα, οι δικοί τους θόρυβοι από τις εργασίες θα αντικατασταθούν από τους θορύβους της διασκέδασης.

Το μαγαζί – κλαμπ έχει για όνομα και έμβλημα ό,τι πιο απλό και εμπορικό, το “Like” του Facebook. Επιλογή που ωστόσο αναδεικνύει τη φτωχή ευρηματικότητα και αισθητική. Είναι τόση η προσδοκία για άμεσο κέρδος, που δεν υπολογίζει τους ξέφρενους ρυθμούς της τεχνολογικής ανάπτυξης. Ίσως σε λίγο καιρό το Facebook να αποτελεί ανάμνηση. Όπως άλλωστε και το MSN ή το Hi5, ή το Myspace.

Αν πιστέψω έναν οδηγό ταξί, μαγαζιά σαν κι αυτό δεν έχουν μέλλον. “Το πολύ να δουλέψουν μισή Παρασκευή κι ένα Σάββατο”. Κλαμπάκια και σκυλάδικα, έσβησαν μαζί με τη μεγάλη -ψεύτικη- ζωή των προηγούμενων χρόνων. Κάποτε αποτελούσαν την κυρίαρχη πρόταση για διασκέδαση, τώρα είναι οι χώροι που θυμίζουν το όχι και τόσο ένδοξο παρελθόν.

Οι ιδιοκτήτες τους από την άλλη ελπίζουν ότι κάπου μέσα βαθιά στις τσέπες όσων διασκέδαζαν έτσι, υπάρχει ακόμη χρήμα. Με συστατικά από τα παλιά φιλοδοξούν ακόμα σε κάποιες “μπάζες”. Το ότι υπάρχουν ακόμα εκείνοι που πιστεύουν σε “μπάζες” και τις κυνηγούν, είναι από μόνο του εκπληκτικό. Είναι όμως και ολοζώντανη η κοντόφθαλμη λογική που μας έκανε φτωχότερους και σε χρήματα και σε αισθητική. Unlike, λοιπόν, στο μαγαζί που πήρε το όνομά του από το Facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts