Όταν είσαι προπονητής σε μεγάλες ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Τσέλσι, δεν μπορείς παρά να κάνεις κάποιο λάθος. Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν κάνει συχνά λάθη στις μεταγραφικές του επιλογές, αλλά φέτος πρέπει να κλείνει την τηλεόραση κάθε φορά που πετυχαίνει την Βόλφσμπουργκ.

Γκενκ

genk

Αιτία ο πρώην μπλε, Κέβιν Ντε Μπρίνε. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός, λογίζεται ως παίχτης της Τσέλσι από τον Γενάρη του 2012. Τότε ανακοινώθηκε επίσημα η απόκτησή του από τους Λονδρέζους έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν στην Γκενκ. Τότε ο Ντε Μπρίνε έμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν ως δανεικός στην ομάδα του Βελγίου.

Βέρντερ Βρέμης

werder

Στο τέλος της σεζόν, όλοι περίμεναν ότι ήρθε πλέον η ώρα ο νεαρός μεσοεπιθετικός να δείξει τι αξίζει και στην Πρεμιερ Λιγκ. Όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Το καλοκαίρι του 2012, ανακοινώνεται ο δανεισμός του στη Βέρντερ Βρέμης για ένα χρόνο. Εκεί σε 34 συμμετοχές, κατάφερε να πετύχει 10 γκολ και να μοιράσει ισάριθμες ασίστ. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους ανθρώπους της Τσέλσι, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να ανάβει το πράσινο φως για την επιστροφή του στην ομάδα του Λονδίνου.

Τσέλσι

FBL-US-CHELSEA-AC MILAN

Μετά από κάποιες ευκαιρίες που πήρε στην προετοιμασία, εντυπωσιάζοντας, τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο, αλλά ήταν έτοιμος για την πρεμιέρα της Πρεμιερ Λιγκ, στην οποία έδωσε μια ασίστ και βοήθησε την Τσέλσι να νικήσει 2-0 την Χαλ. Παρόλα αυτά, έκανε άλλες δύο συμμετοχές μέχρι τον Γενάρη του 2014, όταν η Βόλφσμπουργκ ανακοίνωσε την απόκτησή του, έναντι 18 εκατομμυρίων ευρώ! Τρομερό deal του Μουρίνιο με την πρώτη ματιά, με κέρδος 10 εκατοομυρίων ευρώ, για έναν παίχτη που έπαιξε τρία επίσημα ματς με τη φανέλα της Τσέλσι.

Βόλφσμπουργκ

wolf_mesa

Από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στη Γερμανία για χάρη των «λύκων» δεν έχει σταματήσει να εκθέτει τον Πορτογάλο τεχνικό, με αποκορύφωμα τις φετινές του εμφανίσεις και στο πρωτάθλημα, αλλά και στο Εuropa League.

Συνολικά με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ, οι αριθμοί του είναι αξιοθαύμαστοι. Σε 50 συμμετοχές, έχει 14 γκολ και 23 ασίστ. Εξωπραγματικό νούμερο, αν σκεφτεί κανείς, ότι ουσιαστικό είναι περισσότερο μέσος, παρά 10άρι, με δεδομένο ότι η Βόλφσμπουργκ παίζει με 3 μπροστά (Σίρλε-Ντοστ-Πέρισιτς ή Βιερίνια).

Φέτος, σε 22 συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα, έχει 8 γκολ και 12 ασίστ! Ενώ στο Europa League, σε 4 συμμετοχές έχει 3 γκολ και 3 ασίστ. Άλλες 55 και 36 φορές αντίστοιχα, έχει δημιουργήσει ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ για τους συμπαίχτες του.

Ο ίδιος ο Ντε Μπρίνε, μεταξύ άλλων, λέει (πολύ σωστά) ότι αν τον είχαν αγοράσει με περισσότερα χρήματα από την Γκενκ, θα είχε πολύ περισσότερες ευκαιρίες στην Τσέλσι και ίσως να ήταν ακόμα εκεί: «Αν η Τσέλσι είχε πληρώσει περισσότερα για μένα, θα είχα άλλο κύρος μέσα στην ομάδα και πιθανότατα να είχα περισσότερες ευκαιρίες. Επίσης, στεναχωριέμαι γιατί ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν μου εξήγησε ποτέ τους λόγους για τους οποίους δεν έπαιζα, ούτε γιατί έφυγα».

Μπορεί λοιπόν ο Μουρίνιο να έτριβε τα χέρια του όταν έπαιρνε 18 εκατομμύρια ευρώ για τον Βέλγο, αλλά αν αποφάσιζε να τον ξανακάνει δικό του, θα του στοίχιζε τουλάχιστον τα διπλάσια χρήματα. Είναι έτοιμος λοιπόν να νιώσει πως είναι να χρυσοπληρώνεις κάτι που ήταν δικό σου. Ας πρόσεχε.

ΥΓ. Με δεδομένο ότι είναι ο δεύτερος σε ασίστ, μόνο πίσω από τον Σεσκ Φάμπρεγκας που διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος, ο Μουρίνιο θα τον ήθελε όσο τίποτα άλλο τη δεδομένη στιγμή…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]