Ενάντια στο τελεσίγραφο της Ελληνικό ΑΕ

Στις 31/5/2018 η Ελληνικό Α.Ε ζητά την εκκένωση του χώρου που στεγάζεται το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού-ΜΚΙΕ, στο πλαίσιο της παράδοσης στον αγοραστή ελεύθερου όλου του χώρου σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουν υπογραφεί. Από την πλευρά τους οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους και αποφάσισαν να συνεχίζουν τη λειτιυργία τους και μετά τις 30 Ιουνίου που είναι το τελεσίγραφο που τους δόθηκε από την Ελληνικό ΑΕ, εφ΄όσον δεν έχει υπάρξει μέχρι τότε εναλλακτικός χώρος μετεγκατάστασης του ιατρείου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Αιφνίδιος θάνατος για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Αυτό επιδιώκουν;

Στις 31/5/2018 η Ελληνικό Α.Ε με επιστολή της ζητά την εκκένωση του χώρου που στεγάζεται το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού μέχρι 30 Ιουνίου 2018, εντός μηνός δηλαδή, στα πλαίσια της παράδοσης στον αγοραστή ελεύθερου όλου του χώρου από κατοχή τρίτων σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουν υπογραφεί.

Η επιστολή κοινοποιείται προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, το γραφείο του Υπουργού Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού έργου κ. Παπαγιαννάκο, το Γραφείο Συντονίστριας Έργου Αξιοποίησης του Πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού κ. Πέρκα, την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου, με λίγα λόγια την Ελληνική κυβέρνηση.

Ουσιαστικά χωρίς να δίδεται κάποια εναλλακτική λύση μετεγκατάστασης, ζητούν την παύση λειτουργίας του παρά το ότι  είναι απόλυτα γνωστό εντός και εκτός Ελλάδος  το τεράστιο κοινωνικό έργο, που η αμιγώς εθελοντική  δομή, χωρίς καμία χρηματοδότηση κρατική ή άλλη, επιτελεί από το 2011 μέχρι σήμερα αδιαλλείπτως και το οποίο ιδίοις όμμασι έχουν διαπιστώσει εκατοντάδες Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι από κάθε γωνιά του πλανήτη, πανεπιστημιακές ομάδες κ.α που μας έχουν επισκεφτεί.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού στηρίζει τους πλέον αδύναμους συνανθρώπους μας στο πλαίσιο της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στον άνθρωπο. Αυτούς που η κρίση και οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν σε βίαιη φτωχοποίηση, σε κοινωνική περιθωριοποίηση, στην έλλειψη στέγης, στην ανεργία και μαζί με αυτό σε αδυναμία κάλυψης της όποιας συμμετοχής στην φαρμακευτική τους δαπάνη. Αυτούς που οι μειώσεις στις συντάξεις και τα πολλαπλά τους προβλήματα δεν τους επιτρέπουν να ανταπεξέλθουν σε έξοδα αγοράς φαρμάκων ή αναγκαίων υλικών και όχι μόνο. Κάθε ασθενής μας έχει και μια δραματική ιστορία να πει.

Συνολικά μέχρι σήμερα, από τον Δεκέμβριο του 2011, 7,366 άτομα έχουν ωφεληθεί σε 64,025 περιπτώσεις και εκατοντάδες δομές και φορείς από όλη τη χώρα έχουν ζητήσει και λάβει υποστήριξη σε φάρμακα ή υλικά, είτε πρόκειται για άλλα κοινωνικά ιατρεία, Δημόσια Νοσοκομεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Ιδρύματα ΑΜΕΑ, Δομές στήριξης παιδιών, μονάδες φροντίδας, Κέντρα φιλοξενίας Προσφύγων, Δομές αστέγων κλπ., ο κατάλογος είναι πραγματικά τεράστιος.  Όλοι όμως και όλες βρήκαν ανοικτές πόρτες και άμεση υποστήριξη από τους εθελοντές του ΜΚΙΕ και τους δωρητές του.  Τους χιλιάδες δωρητές και υποστηρικτές του έργου του εντός και εκτός Ελλάδας.

Ως εθελοντές  με γνώμονα τον άνθρωπο και την αλληλεγγύη και με δεδομένη την αναγκαιότητα  λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου, στη  Γενική Συνέλευση αποφασίσαμε ότι χωρίς να υπάρχει λύση για την ομαλή λειτουργία της δομής, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους ασθενείς και ωφελούμενούς μας και να δηλώσουμε παραίτηση.Δεν πρόκειται να κλείσουμε εμείς το Μητροπολιτικό Κοινωνικό ιατρείο Ελληνικού.  Εφόσον δεν δίδεται εναλλακτική λύση η επιλογή της μη λειτουργίας του ανήκει στην Ελληνικό Α.Ε, την κυβέρνηση και σε όλους αυτούς που με τα άθλια μέτρα που απαιτούν ουσιαστικά εξαθλιώνουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες.

Αυτοί όλοι που αποφάσισαν τον αιφνίδιο θάνατο του ΜΚΙΕ ας αναλάβουν την ευθύνη.  Εμείς δηλώνουμε ότι δεν αποχωρούμε από τον χώρο του ιατρείου και τα όποια μέτρα αποκλεισμού μας από εκεί θα σημάνουν την ουσιαστική καταστροφή κόπων και δουλειάς 7 ετών και επίσης φαρμάκων και άλλων υλικών, που είναι απαραίτητα για τους ασθενείς μας, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Θα σημάνουν επίσης την στέρηση των φαρμάκων των ασθενών μας με ότι αυτό θα συνεπάγεται για την υγεία και τη ζωή τους.

Στις 14 Ιουνίου 2018 θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου με όλα τα στοιχεία λειτουργίας του ιατρείου, την αναγκαιότητα συνέχισης του έργου αυτού για την κοινωνική συνοχή.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]