Το CineDoc – Greece με το Moving Docs και το RosaLux.gr, σε συνεργασία με το Al Jazeera English, το Witness – Al Jazeera , το The Norwegian Institute At Athens, το Golden Dawn Watch, τις Νύχτες Πρεμιέρας -Athens International Film Festival, το Vouliwatch και  την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος – Jailgoldendawn παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls”.

Στις 18 Απριλίου, το ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls”  θα προβληθεί στο Institut Français d’Athènes – Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και στις 22 Απριλίου στον Κινημάτογράφο Ααβόρα.

Ο Νορβηγός σκηνοθέτης Håvard Bustnes κατάφερε να διεισδύσει στον κλειστό πυρήνα της οργάνωσης και να κινηματογραφήσει “Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής”. Μέσα στο διάστημα που η ηγετική ομάδα βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού ο Bustnes παρακολουθεί την κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, τη σύζυγο του Γιώργου Γερμενή και τη μητέρα του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, στην προσπάθειά τους να αναλάβουν κεντρικό ρόλο ενόψει των εθνικών εκλογών του 2015.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Η άνοδος της ακροδεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη δημιούργησε την ανάγκη να ερευνηθούν οι αιτίες ενός τέτοιου φαινομένου. Η είσοδος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ελλάδας είναι ένα γεγονός που απασχολεί δημοσιογράφους, ερευνητές και σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ από ολόκληρη την Ευρώπη.

Προβολές

Τετάρτη, 18/4, 19:30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Αθήνα (Σίνα 31)
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση, με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Ψαρρά (Εφ. Συντακτών) και Patrick Strickland (Al Jazeera) σχετικά με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Η συζήτηση θα μεταδοθεί μέσω Facebook live.

Κυριακή, 22/4, 17.00 στον Κινηματογράφο Ααβόρα (Ιπποκράτους 180)
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την προβολή του ντοκιμαντέρ “The Cleaners” (Ελλάδα / 2012), του Κωνσταντίνο Γεωργούση. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη, με τον συνήγορο Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Θανάση Καμπαγιάννη καθώς και τον τέως Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μέλος τους Golden Dawn Watch Κωστή Παπαϊωάννου. Η προβολή του “Golden Dawn Girls” θα ξεκινήσει στις 18:30.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Διάρκεια ταινίας: 94′
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]