Κομμένες οι ανάλαφρες χαζομάρες. Φέτος, η Ελλάδα θα παρουσιάσει το σοβαρό της πρόσωπο στη Eurovision. Το αποφάσισε ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, ο οποίος ανακοίνωσε πως (με απευθείας ανάθεση) θα στείλουμε στην ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής, ένα σοβαρό τραγούδι – διαμαρτυρία για τους πρόσφυγες.

Όπως καταλαβαίνετε, πάλι εμείς θα είμαστε οι περίεργοι της υπόθεσης. Σε όλα μας είμαστε ασόβαροι, αλλά στη Eurovision, που γίνεται για χαβαλέ, θα είμαστε οι  μόνοι σοβαροί!

Εκεί που οι άλλοι πάνε για να ξεφτιλιστούν και να περάσουν καλά, εμείς θα πάμε να πουλήσουμε κουλτούρα! Μα πόσο ακραία άτομα είμαστε τέλος πάντων;  Χαβαλέδες σε όλα τα σοβαρά και σοβαροί στις γελοιότητες.

Το να μην πάμε καν δεν το σκεφτόμαστε … Θα πάμε κανονικά, έτσι για να τους τη σπάσουμε! Απλά θα είμαστε κλαψομούνηδες.

Η Ελλάδα σε αυτή τη Eurovision θα θυμίζει κάτι άτομα που καλείς στο πάρτι σου και μετά το μετανιώνεις για όλη σου τη ζωή. Αντί να διασκεδάσουν θέλουν να πιάσουν κουβέντα για πολιτικά και κράζουν όλους τους άλλους που χορεύουν: «Μα, είναι δυνατόν; Με τρία μνημόνια στην πλάτη, πού βρίσκετε την όρεξη και χορεύετε;»

Να δείτε που μετά το ευρώ και τη Σένγκεν, το νέο σίριαλ θα είναι το αν θα μας διώξουν από τη Eurovision έτσι που το πάμε…

Καλώς ή κακώς πάντως η πρώτη φορά Αριστερά (και καλά) δεν μας γλιτώνει ούτε από τη Eurovision. Και αφού θα πάμε, είμαστε βέβαιοι πως αναμένετε με μεγάλο ενδιαφέρον να μάθετε ποιος θα μας εκπροσωπήσει σε αυτό τον τόσο σπουδαίο μουσικό θεσμό.

Η «Σαλαμάνδρα» έψαξε και έμαθε κάποιες πρώτες πληροφορίες, σχετικά με τις σκέψεις που κάνει ο Διονύσης Τσακνής και πραγματικά παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για τρεις βασικές επιλογές που στριφογυρίζουν στο μυαλό του Προέδρου της ΕΡΤ.

kazantzidis

Η πρώτη από αυτές είναι και η επικρατέστερη, αν και έχει μεγαλύτερο κόστος. Καλύτερος εκπρόσωπος της προσφυγιάς από τον μεγάλο Στέλιο, όμως, δεν υπάρχει. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να ζούμε αυνανιζόμενοι με το παρελθόν μας, συνεπώς, ο Καζαντζίδης είναι  ό,τι πρέπει.

Πού να ψάχνεις τώρα για νέο αίμα στην τέχνη. Το βρικολάκιασμα είναι το καλύτερο και η τεχνολογία πλέον μας το επιτρέπει. Μία ομάδα επιστημόνων επεξεργάζεται ήδη το κόνσεπτ και προσπαθεί να δημιουργήσει το ολόγραμμα του Στέλιου.

Αρετή Κετιμέ

ketime

Η μικρή (ακόμα) Αρετή με το σαντούρι της δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο τον Διονύση Τσακνή. Η ειδίκευσή της στην παραδοσιακή μουσική βοηθάει φυσικά και το να στείλουμε ένα ντεμέκ ριζίτικο δεν είναι κακή ιδέα.

Η Αρετή Κετιμέ έχει βέβαια τους ενδοιασμούς της, αλλά ο Σπύρος Παπαδόπουλος που την έχει μεγαλώσει στα πόδια του στο «Στην Υγειά μας» έχει αναλάβει να την πείσει να πάει στη Eurovision και θεωρείται βέβαιο πως αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρει.

Αν επιλεγεί η Κετιμέ, μην απορήσετε, αν ξαφνικά εμφανιστεί από το πουθενά και ο Νταλάρας…

Ξεριζωμένη Καλομοίρα

kalomira

Σε περίπτωση που ο Διονύσης Τσακνής οδηγηθεί σε μία πιο ποπ επιλογή, η Καλομοίρα Σαράντη είναι πρώτη στη λίστα του. Έχει άλλωστε ήδη μια επιτυχημένη παρουσία στη Eurovision με το αλησμόνητο “My Secret Combination” και τώρα μπορεί να επιστρέψει παρουσιάζοντας κάτι περισσότερο ποιοτικό.

Παιδί Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ, που επέστρεψε στην παγίδα για να κυνηγήσει το όνειρό της, αλλά αναγκάστηκε να πάει πίσω στα ξένα, λόγω κρίσης, ενδεχόμενη ανάθεση στην Καλομοίρα θα έχει αναμφισβήτητα έντονο συμβολισμό.

Ο Τσακνής σκέφτεται πως σε συνεργασία με τον Διονύση Σαββόπουλο, που στο παρελθόν έχει δώσει ευκαιρίες στο Καλομοιράκι, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα ενδιαφέρον project. Και ψαγμένο και ανάλαφρο συνάμα.

Ασφαλώς, από το μυαλό του Τσακνή δεν βγαίνει ποτέ ο Μαχαιρίτσας και δεν αποκλείεται τελικά να επιλέξει αυτόν για τη Eurovision, ενώ ενδιαφέρουσα φαντάζει και η επιλογή του Λάκη Λαζόπουλου, που ειδικεύεται στο να πουλάει ντεμέκ συγκίνηση.

*Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]