Η παρουσία του ΣΥΡΙΖA στη πορεία των ενστόλων, φαίνεται πως ενόχλησε κάποιους. Kυρίως από το χώρο της Δεξιάς. Χαρακτηρίστηκε μάλιστα από το BHMA ως μια ψηφοθηρική κίνηση, αλλά και ως μια ανατροπή των όσων υποστήριζε η παράταξη πριν τις εκλογές. Αν βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε στηρίξει τη διαδήλωση, το σχετικό δημοσίευμα θα ισχυριζόταν ότι τους γυρνά την πλάτη, ενώ μάλλον θα επικαλούταν επιχειρήματα του τύπου ότι “η δράση του κόμματος περιορίζεται μόνο στο πως θα… καίει την Αθήνα”.

Γκρίνιες βέβαια ακούστηκαν και εκ των έσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, δεν βρίσκεται πλέον στο 4% για να αναλώνεται σε ψευτοδιλήμματα. Έχει επιφορτιστεί με σαφώς περισσότερες ευθύνες, που προκύπτουν από την αύξηση του κόσμου που εκπροσωπεί. Ανάμεσα σε αυτούς λοιπόν, υπάρχουν και πυροσβέστες και λιμενικοί και αστυνομικοί και φυσικά πολλοί ακόμα εργαζόμενοι ένστολοι και μη. Ορθώς λοιπόν τους υπερασπίζεται. Ορθώς κατεβαίνει μαζί τους στο δρόμο και στηρίζει τα αιτήματα τους. Δεν κρατά αποστάσεις από τις κινητοποιήσεις, αλλά συμμετέχει σε αυτές, δείχνοντας πως δεν κάνει διακρίσεις και αυτό είναι προς τιμήν του.

Παρόλα αυτά κάποιοι ενοχλήθηκαν. Και ενοχλήθηκαν διότι, όπως “ξέχασαν” ότι στη διαδήλωση υπήρχαν επίσης πυροσβέστες και λιμενικοί προς εξυπηρέτηση της επικοινωνιακής τους τακτικής, με την ίδια ευκολία έχουν ξεχάσει το ρόλο που θα έπρεπε να επιτελεί η ΕΛ.ΑΣ. Και αυτός δεν είναι η καταστολή.

Θα έπρεπε βέβαια να υπάρξει ιδιαίτερος προβληματισμός στους κόλπους της Δεξιάς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για τελείως διαφορετικούς λόγους. Τη στιγμή που η ίδια ευαγγελίζεται πως είναι ο μοναδικός πολιτικός χώρος που υπερασπίζεται τους αστυνομικούς και ενδιαφέρεται για την προστασία των δικαιωμάτων τους, την ίδια ώρα φροντίζει να τα καταπατά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει στο δρόμο για το αντίθετο.

Η Δεξιά αντιμετωπίζει τον αστυνομικό ως ένα ανδρείκελο, ως ένα όργανο καταστολής κι ως τίποτα περισσότερο. Τον υποτιμά. Και η αστυνομία με αυτή την μορφή, ναι, δεν έχει θέση σε καμία κοινωνία. Η αστυνομία των ΜΑΤ, των γκλοπ, των δακρυγόνων, ΠΡΕΠΕΙ να καταργηθεί. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να αποτοξινωθεί από φασιστικές αντιλήψεις και αδιέξοδα που βρήκαν πρόσφορο έδαφος ειδικά αυτή την περίοδο. Και αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν η Αριστερά αποδείξει πως δεν στέκεται απέναντι στον εργαζόμενο, αλλά στον μηχανισμό που σε πολλές περιπτώσεις αναγκασμένος αυτός υπηρετεί. Στο κάτω-κάτω η ΕΛ.ΑΣ είναι μια δημόσια υπηρεσία. Ανήκει στους πολίτες και αυτοί πρέπει να αποφασίσουν πως αυτή θα λειτουργεί.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts