Η Ελένη Πορτάλιου μετέφρασε το “συμβόλαιο”του Τραμπ με τον Αμερικανό ψηφοφόρο, το προεκλογικό πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών. Πάγωμα προσλήψεων, φοροασυλία για τους πλούσιους και τις μεσαίες τάξεις, υπονόμευση των διαδικασιών ασύλου, ποινικοποίηση της μετανάστευσης και ταύτιση των μεταναστών με υγειονομικό κίνδυνο, ενίσχυση του ποινικο-κατασταλτικού συστήματος, αύξηση δαπανών για το στρατό και αθέτηση της υποχρέωσης των ΗΠΑ να χρηματοδοτούν το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή είναι μερικά από τα κύρια σημεία του προγράμματος.

  1. Πρόταση Συνταγματικής Τροποποίησης για να τεθούν περιορισμοί περιόδων στα μέλη του Κογκρέσου.
  2. Θεσμοθέτηση παγώματος προσλήψεων σε όλους τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους για να περιοριστεί ο αριθμός των εργαζομένων μέσω σταδιακών αποχωρήσεων (εξαίρεση: στρατιωτικές υπηρεσίες, δημόσια ασφάλεια, δημόσια υγεία).
  3. Για κάθε νέα ομοσπονδιακή ρύθμιση, δύο υπάρχουσες θα αφαιρούνται.
  4. Θεσμοθέτηση για τους υπαλλήλους του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου πενταετούς απαγόρευσης – μετά την αποχώρηση από την κυβερνητική υπηρεσία – λειτουργίας σε ρόλους επηρεασμού βουλευτών.
  5. Δημιουργία δια βίου απαγόρευσης στο lobbing υπέρ μιας ξένης χώρας των υπαλλήλων του Λευκού Οίκου μετά την αποχώρηση από την υπηρεσία τους.
  6. Θεσμοθέτηση πλήρους απαγόρευσης σε ξένα πρόσωπα επηρεασμού της κοινής γνώμης να συγκεντρώνουν χρήματα για τις Αμερικανικές Εκλογές.
  7. Αναγγελία πρόθεσης επαναδιαπραγμάτευσης της NAFTA ή απόσυρσης από τη συμφωνία κάτω από το άρθρο 2205.
  8. Αναγγελία απόσυρσης από τη Διατλαντική Συμμαχία.
  9. Άμεσα ο Υπουργός Οικονομικών να ασχοληθεί με την Κίνα σχετικά με νομισματικά θέματα.
  10. Άμεσα ο Γραμματέας Εμπορίου και ο Εμπορικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ να προσδιορίσουν όλες τις ξένες εμπορικές καταχρήσεις που αδίκως έχουν επίπτωση στους Αμερικανούς εργαζόμενους και να χρησιμοποιήσουν κάθε εργαλείο της Αμερικανικής και διεθνούς νομοθεσίας για να σταματήσουν άμεσα αυτές τις καταχρήσεις.
  11. Άρση των περιορισμών στη δημιουργία πλούτου 50 τρις δολ. από επαγγέλματα που παράγουν ενεργειακά αποθέματα, συμπεριλαμβανομένων του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του καθαρού άνθρακα.
  12. Άρση του μπλοκαρίσματος των δρόμων από Ομπάμα-Κλίντον. Θα επιτραπεί να ξεκινήσουν προγράμματα ζωτικών ενεργειακών υποδομών, όπως ο αγωγός Keystone.
  13. Ματαίωση των πληρωμών δισεκατομμυρίων στα προγράμματα των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή και μεταφορά των χρημάτων για να σταθεροποιηθούν οι υποδομές για το νερό και το περιβάλλον της Αμερικής.
  14. Ματαίωση κάθε αντισυνταγματικής εκτελεστικής πράξης, μνημονίου και διατάγματος που προωθήθηκε από τον Πρόεδρο Ομπάμα.
  15. Έναρξη της διαδικασίας αντικατάστασης στο Ανώτατο Δικαστήριο από τον ένα εκ των 20 δικαστών της λίστας Trump.
  16. Ματαίωση όλης της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στις πόλεις παροχής ασύλου.
  17. Έναρξη απομάκρυνσης των περισσότερων από 2 εκ. παράνομων μεταναστών από τη χώρα και αφαίρεση της βίζας στις ξένες χώρες που δεν θα δεχθούν την επιστροφή τους.
  18. Αναστολή μετανάστευσης από περιοχές επιρρεπείς σε τρομοκρατία όπου η ιατρική εξέταση δεν μπορεί να γίνεται ασφαλώς.
  19. Συνεργασία με το Κογκρέσο για τη Φορολογική Ανακούφιση της Μεσαίας Τάξης και απλοποίηση του Διατάγματος. Έχει σχεδιαστεί ένα οικονομικό πλάνο για τη μεγέθυνση της οικονομίας 4% κατά έτος και τη δημιουργία τουλάχιστον 25 εκατ. νέων θέσεων εργασίας μέσω μαζικής μείωσης φόρων και απλοποίησης, σε συνδυασμό με μεταρρύθμιση του εμπορίου, ανακούφιση μέσω ρυθμίσεων και άρση των περιορισμών στον Ενεργειακό Τομέα. Οι μεγαλύτερες φορολογικές μειώσεις αφορούν στη μεσαία τάξη. Μια οικογένεια μεσαίας τάξης με 2 παιδιά θα έχει 35% μείωση φόρου. Ο σημερινός αριθμός των φορολογικών κατηγοριών θα περιοριστεί από 7 σε 3 και έτσι οι μορφές φορολογίας θα απλοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό. Η κλίμακα φορολόγησης των επιχειρήσεων θα μειωθεί από 30% σε 15% και τα τρισεκατομμύρια δολλάρια των υπερατλαντικών Αμερικανικών επιχειρήσεων θα μπορούν να επιστρέψουν με φορολογική κλίμακα 10%.
  20. Συνεργασία με το Κογκρέσο για να μπει τέλος στους δασμούς της Ιδρυτικής Πράξης του offshoring ώστε να αποθαρρυνθούν οι εταιρείες να απολύουν εργαζόμενους για να μετακινηθούν σε άλλες χώρες και να φέρνουν πίσω στις ΗΠΑ τα προϊόντα τους ελεύθερα φόρων.
  21. Συνεργασία με το Κογκρέσο για ένα Νόμο Σύμπραξης δημοσίου – ιδιωτικού τομέα και ιδιωτικών επενδύσεων μέσω φορολογικών κινήτρων στην Αμερικανική Ενέργεια και τις Υποδομές, ώστε να κινητοποιηθούν 1 τρις δολλάρια για επενδύσεις σε υποδομές τα επόμενα 10 χρόνια.
  22. Συνεργασία με το Κογκρέσο πάνω σ’ ένα νόμο για τη Σχολική Επιλογή και τις Εκπαιδευτικές Ευκαιρίες, που ανακατευθύνει τους προϋπολογισμούς για την εκπαίδευση ώστε να παρέχεται στους γονείς το δικαίωμα να στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια, ιδιωτικά, θρησκευτικά, κατ’ οίκον και λοιπά σχολεία της επιλογής τους.
  23. Συνεργασία με το Κογκρέσο για την Ακύρωση του Νόμου Ομπάμα για πλήρη φροντίδα υγείας, αντικατάστασή του με Τραπεζικούς Λογαριασμούς Υγείας σύμφωνα με τις κρατικές κατευθύνσεις και διαχείριση από τις πολιτείες της χρηματοδότησης της Ιατρικής Φροντίδας. Οι μεταρρυθμίσεις θα περιλαμβάνουν επίσης την άρση της γραφειοκρατίας της FDA: υπάρχουν πάνω από 4.000 φάρμακα προς έγκριση και θέλουμε να επιταχύνουμε την έγκριση των θεραπευτικών αγωγών που σώζουν ζωές.
  24. Συνεργασία με το Κογκρέσο για ένα Νόμο που παρέχει τα μέσα φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων. Επιτρέπει στους Αμερικανούς να αφαιρέσουν τις δαπάνες φροντίδας από τους φόρους τους, δίνει κίνητρα στους εργοδότες να παρέχουν υπηρεσίες παιδικής φροντίδας και να δημιουργούν αφορολόγητους Αποταμιευτικούς Λογαριασμούς τόσο για τους νέους όσο και για τους ηλικιωμένους εξαρτώμενους, με συνεισφορές για τις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.
  25. Συνεργασία με το Κογκρέσο για ένα Νόμο Τέλους της Παράνομης Μετανάστευσης, για τη δημιουργία ενός τείχους στα νότια σύνορα με πλήρη επίγνωση ότι το Μεξικό θα πρέπει να αποδώσει στις ΗΠΑ τη δαπάνη ενός τέτοιου τείχους. Θέσπιση πρότασης min διετούς υποχρεωτικής ομοσπονδιακής φυλάκισης για τους επανεισερχόμενους παράνομα στις ΗΠΑ ύστερα από προηγούμενη απέλαση και min πενταετούς για τους επανεισερχόμενους με κακουργηματικές καταδίκες, πολλαπλές καταδίκες για πταίσματα, ή δύο ή περισσότερες απελάσεις. Επίσης μεταρρύθμιση της κανονικής παροχής βίζας για να κατοχυρωθεί η προτίμηση των Αμερικανών εργαζομένων στα διαθέσιμα επαγγέλματα.
  26. Συνεργασία με το Κογκρέσο για την Τροποποίηση του Νόμου Κοινωνικής Ασφάλειας, με τη δημιουργία Δύναμης Ταχείας Επέμβασης στα Εγκλήματα Βίας και αύξηση της χρηματοδότησης για προγράμματα άσκησης και βοήθειας της τοπικής αστυνομίας, αύξηση πόρων για μέτρα μεγαλύτερης ασφάλειας.
  27. Συνεργασία με το Κογκρέσο για την Τροποποίηση του Νόμου Εθνικής Ασφάλειας. Αναδόμηση του στρατού με περιορισμό της χωριστής άμυνας και αύξηση των επενδύσεων στη στρατιωτική. Παροχή στους βετεράνους της δυνατότητας να λαμβάνουν δημόσια θεραπεία ή να έχουν παρακολούθηση από ιδιωτικό γιατρό επιλογής τους. Προστασία των ζωτικών υποδομών της χώρας από επίθεση στον κυβερνοχώρο. Νέες προσεγγίσεις καταγραφής της μετανάστευσης ώστε να ενθαρρύνουμε εκείνους που αποδέχονται την υποστήριξη της χώρας μας, τους ανθρώπους και τις αξίες μας.
  28. Συνεργασία με το Κογκρέσο για την Εξάλειψη της Διαφθοράς.

Το είδαμε πρώτα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]