Μια απολαυστική κωμωδία για τη ζωή, για την αλήθεια της, για την ουσία και το όμορφο. Μια παράσταση αντιστάθμισμα στη μιζέρια και την απελπισία που μας κυκλώνει. Μια παράσταση που έρχεται να μας θυμίσει ότι η ζωή είναι ένα παιχνίδι και ότι τους κανόνες του παιχνιδιού τους βάζουμε εμείς.

Δύο παρέες συγκεντρώνονται για να παίξουν πόκερ. Στο ένα σπίτι οι γυναίκες, στο άλλο οι άντρες. Πρώην ζευγάρια που έχουν χάσει πια τους κώδικες επικοινωνίας μεταξύ τους. Πάνω από τα τραπέζια του πόκερ ανοίγουν τα φύλλα της ζωής τους, καταθέτουν τις αλήθειες τους, μιλάνε για όσα τους απασχολούν, για τους άνδρες, τα παιδιά, τις σχέσεις, την κοινωνία. Οι γυναίκες με τον δικό τους τρόπο, οι άντρες προσπαθώντας να μιμηθούν τις γυναίκες. Μπορεί όμως ένας άνδρας να μπει στη θέση μιας γυναίκας και να δει τη ζωή με το δικό της τρόπο; Είναι το μακιγιάζ, η φωνή, τα ρούχα αρκετά;

Το αποτέλεσμα είναι μια σπαρταριστή κωμωδία, μια παράσταση όπου το αστείο εναλλάσσεται με το τραγικό, το δάκρυ με το γέλιο, σχεδόν χορογραφημένη από τον σημαντικό χορογράφο και σκηνοθέτη Ντανιέλ Λομέλ.

Μια κωμωδία που παρακολουθείς με κομμένη την ανάσα και που δεν πρέπει να χάσει κανείς!
Γιατί πράγματι το πόκερ είναι σαν τη ζωή….

 to-poker-einai-san-th-zoi-550x218

στο θέατρο Αλκμήνη από την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου
υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Jean Cassiés
Μετάφραση: Ελβίρα Μπαρτζώκα – Ζαφειρία Ρωμαίου
Σκηνοθεσία: Daniel Lommel
Σκηνικά – Κοστούμια: Georges Villard
Μουσική Επιμέλεια: Daniel Lommel
Φωτισμοί: Daniel Lommel
Δημιουργικό: Παναγιώτης Θεοδώρου


Ηθοποιοί

1η παρτίδα: Ειρήνη Παπαδημάτου, Φωτεινή Κρόκου, Αγάπη Βατιάνου
2η παρτίδα: Γιώργος Κροντήρης, Μανώλης Ιωνάς, Αλέξανδρος Βαμβούκος

Ημερομηνίες Παραστάσεων
21 Φεβρουαρίου έως 13 Απριλίου (κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) στις 21:00
Τιμή Εισιτηρίου
10€ και 5€ (μειωμένο)
Τηλ. Κρατήσεων 2103428650
διάρκεια: 100 λεπτά
διάλειμμα: 10 λεπτά

www.facebook.com/events/620158278056181/?previousaction=join&source=1

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]