Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «Times», ο Έκτορ Μπεγιερίν ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, αποκάλυψε πως έχει δεχθεί λεκτική βία τόσο στο διαδίκτυο όσο και στο γήπεδο. «Με έχουν αποκαλέσει λεσβία, επειδή έχω μακριά μαλλιά. Υπάρχουν όμως κι άλλα είδη ομοφοβικών σχολίων. Έχω μάθει να τα αντιμετωπίζω, ωστόσο υπάρχουν στιγμές που με επηρεάζουν».

Ο αμυντικός της αγγλικής ομάδας τόνισε ότι στον χώρο του “περνούν” μόνο οι μάτσο. «Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι έχουν μια συγκεκριμένη ιδέα για το λουκ και τη συμπεριφορά ενός ποδοσφαιριστή. Είσαι λίγο διαφορετικός; Τότε γίνεσαι στόχος. Αυτό είναι επικίνδυνο». Ανέφερε ακόμη πως για ένα διάστημα έσβησε το «Twitter» από το κινητό του, λόγω των μηνυμάτων που δεχόταν. «Για λίγο, διέγραψα τις εφαρμογές και αργότερα αποφάσισα να επιστρέψω. Το Twitter είναι μια σπουδαία πηγή πληροφόρησης και κάθε μέρα μαθαίνω να αντιμετωπίζω την “κακοποίηση” με έναν καλύτερο τρόπο. Είναι αδύνατον για κάποιον στο ποδόσφαιρο να παραδεχτεί ανοιχτά ότι είναι γκέι. Κάποιοι φίλαθλοι δεν είναι έτοιμοι. Όταν συνέβη στο ράγκμπι με τον Γκάρεθ Τόμας, οι άνθρωποι σεβάστηκαν την κατάσταση. Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο, ο πολιτισμός είναι διαφορετικός. Θα τον χαρακτήριζα… άσχημο, ειδικά για παίκτες από την αντίπαλη ομάδα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκάρεθ Τόμας είχε ανακοινώσει δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος τον Δεκέμβριο του 2009 σε ηλικία 35 ετών. «Απλά θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα για τα μηνύματα στήριξης και συμπαράστασης προς το πρόσωπό μου, μέσω της οικογένειας και των φίλων μου» είχε πει.

Διάβασε ακόμη:

Ζορζ Γουεά: Ο Βενγκέρ με προστάτεψε από τον ρατσισμό

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]