Η 27χρονη Xyza Cruz Bacani μετανάστρια από τις Φιλιππίνες έγινε γνωστή μέσα σε μια μέρα όταν κέρδισε το βραβείο Magnum Foundation’s Human Rights Fellowship for 2015 για τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες της.

Γεννημένη  στις Φιλιππίνες αναγκάστηκες όπως και δεκάδες άλλοι άλλωστε συμπατριώτες της να μεταναστεύσει στην Κίνα και συγκεκριμένα στην πόλη του Χονγκ Κονγκ για να βρει δουλειά, καθώς η φτώχεια μαστίζει την δική της χώρα.

Μαζί της πήρε και την φωτογραφική της μηχανή το όπλο της με το οποίο κατέγραφε κάθε βράδυ μετά την δουλειά την ζωή και τους ανθρώπους του Χονγκ Χονγκ.Μικρά καθημερινά στιγμιότυπα που κέντριζαν τον ενδιαφέρον της έγιναν κάδρο των φωτογραφιών της. Τελικά, το πάθος της κατάφερε να της χαρίσει όχι μόνο ένα βραβείο για την φωτογραφική δουλειά της αλλά και υποτροφία στην Νέα Υόρκη.

hong-kong-photography-magnum-xyza-cruz-bacani-1

hong-kong-photography-magnum-xyza-cruz-bacani-3

hong-kong-photography-magnum-xyza-cruz-bacani-4

hong-kong-photography-magnum-xyza-cruz-bacani-5

hong-kong-photography-magnum-xyza-cruz-bacani-6

hong-kong-photography-magnum-xyza-cruz-bacani-7

hong-kong-photography-magnum-xyza-cruz-bacani-8

hong-kong-photography-magnum-xyza-cruz-bacani-9

hong-kong-photography-magnum-xyza-cruz-bacani-11

hong-kong-photography-magnum-xyza-cruz-bacani-13

hong-kong-photography-magnum-xyza-cruz-bacani-14

hong-kong-photography-magnum-xyza-cruz-bacani-16

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]