Δυο ολόκληρες δεκαετίες της καθημερινότητας του Χονγκ Κονγκ απαθανάτισε στο ασπρόμαυρο φιλμ του φακού του ο Κινέζος φωτογράφος Fan Ho. Περιπλανόμενος στους δρόμους της κινέζικης πρωτεύουσας τις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60 αποτύπωσε την ζωή και τις καθημερινές στιγμές των κατοίκων της, αλλά και την ομορφιά της πόλης με ένα μοναδικό τρόπο. Φυσικά το Χονγκ Κονγκ του σήμερα δεν μοιάζει σε τίποτα με το Χονγκ Κονγκ που φωτογραφίζει ο Fan Ho. Όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα «South China Morning Post» το έργο του δεν ήταν καθόλου εύκολο, για παράδειγμα μια φορά ένας κρεοπώλης τον κυνήγησε με έναν μπαλτά απειλώντας τον γιατί ήθελε το πνεύμα του πίσω!

Όλες οι φωτογραφίες του κινέζου καλλιτέχνη δημοσιεύονται στο βιβλίο του «Fan Ho: A Hong Kong Memoir» ενώ η προσωπική του ιστοσελίδα είναι: www.fanhophotography.com

street-photography-hong-kong-memoir-fan-ho-331

 

street-photography-hong-kong-memoir-fan-ho-241

 

street-photography-hong-kong-memoir-fan-ho-2

 

street-photography-hong-kong-memoir-fan-ho-321

street-photography-hong-kong-memoir-fan-ho-40

street-photography-hong-kong-memoir-fan-ho-301

 

street-photography-hong-kong-memoir-fan-ho-41

 

street-photography-hong-kong-memoir-fan-ho-39

 

street-photography-hong-kong-memoir-fan-ho-1

 

street-photography-hong-kong-memoir-fan-ho-37

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]