Η μεγάλη Ελληνίδα συγγραφέας Ζωρζ Σαρή έχει υπάρξει αγαπημένη για πολλές γενιές παιδιών που μεγάλωσαν με τα βιβλία της. Για μένα αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση διότι ήταν η πρώτη μου συνέντευξη σε ηλικία 8 χρόνων όταν παραθερίζαμε μαζί σε ένα χωριό λίγο έξω από τη Λαμία.

Με αγάπη φυλάω τα βιβλία με τις αφιερώσεις που μου χάρισε. Το “Όταν ο ήλιος” λοιπόν στο θέατρο ήταν μια έκπληξη για μένα.

otanoilios2

Το “Όταν ο ήλιος”, ένα από τα γνωστότερα βιβλία της, διασκευασμένο από τη Βένια Σταματιάδη και σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Φίλιππα παίχτηκε πέρυσι στο Θέατρο Τέχνης και συνεχίζεται για 2η χρονιά στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Η ιστορία αφορά τη Ζωή και την ενηλικίωση της, η οποία συμπίπτει με την Ιταλική εισβολή και τη Γερμανική Κατοχή στην Αθήνα του ’40. Την αφήγηση κάνει το Κούλι, η καλή φίλη της Ζωής. Στην πραγματικότητα η Ζωή είναι η Ζωρζ Σαρή και το Κούλι η Άλκη Ζέη. Οι δύο φίλες μεγαλώνουν, σκέφτονται προσπαθούν να καταλάβουν και να αντιδράσουν.

Στην παράσταση παίζουν οι νεαροί ηθοποιοί, απόφοιτοι του Θεάτρου Τέχνης και οι Γιάννης Δεγαίτης και Κατερίνα Ζιώγου. Πρόκειται για μια συγκινητική παράσταση στην οποία ξεχωρίζει η γραφή της Ζώρζ Σαρή αλλά και η ειλικρίνεια και η αγάπη με την οποία αντιμετώπισαν το εγχείρημα οι συντελεστές της.

Διασκευή: Βένια Σταματιάδη
Σκηνοθεσία: Δημοσθένης Φίλιππας
Σκηνικά: Κέλλυ Βαρσάνη
Κοστούμια: Άντα Καλαποθάκου
Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα
Μουσική επιμέλεια: Στέλιος Κωτσόβολος
Επιμέλεια προβολών-video: Βλάσης Σκουλής
Φωτογραφίες: Άννα Ταγκάλου

otanoilios3

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Δεγαΐτης, Κατερίνα Ζιώγου, Αναστασία Γεωργοπούλου, Άρτεμις Γρύμπλα, Γιάννης Δαμάλας, Αντιγόνη Δούμου, Αμαλία Καβάλη, Βασιλική Κίσσα, Ηλίας Λάτσης, Έκτορας Λιάτσος, Θανάσης Πατριαρχέας, Γιάννης Χαντέλης.
Μουσικός-αφηγητής: Γιώργος Τσακνής

Στην παράσταση ακούγεται ηχογραφημένη η φωνή της Άλκης Ζέη.

Παραστάσεις: Από 3 Νοεμβρίου 2013 έως 6 Ιανουαρίου 2014
Κυριακή στις 17.00 & Δευτέρα στις 20.00
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία

Τιμές εισιτηρίων:
15 ευρώ, 10 ευρώ μειωμένο, 7 ευρώ για σχολεία

Θέατρο Τζένη Καρέζη
Ακαδημίας 3, 10671 Αθήνα,
τηλ. 210 3625520 – 210 3636144
Ώρες λειτουργίας ταμείου 10.00-13.00 & 17.00-21.00

Τηλέφωνο για κρατήσεις σχολείων και συλλόγων: 6949762085 κα Ελίνα Μαντζάκου

Το βιβλίο «ΌΤΑΝ Ο ΗΛΙΟΣ» της Ζωρζ Σαρή κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]