Οι δηλώσεις του ακαδημαικού δεν έγιναν καν σε εκδήλωση του αμερικανικού δικτύου, αλλά σε εκδήλωση του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό

Το CNN διέκοψε τη συνεργασία του με έναν από τους σχολιαστές του, τον Μαρκ Λαμόντ Χιλ, μετά τις δηλώσεις που έκανε αυτός για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη σε εκδήλωση του ΟΗΕ, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Ο Μαρκ Λαμόντ Χιλ δεν έχει πλέον συμβόλαιο με το CNN», δήλωσε εκπρόσωπος του ειδησεογραφικού δικτύου, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στον ιστότοπό του.

Ο Μαρκ Λαμόντ Χιλ, ο οποίος είναι επίσης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τεμπλ στη Φιλαδέλφεια, έκανε το σχόλιο στη διάρκεια ομιλίας του στον ΟΗΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό.

Ο Λαμόντ Χιλ ζήτησε την «απελευθέρωση της Παλαιστίνης από τον ποταμό ως τη θάλασσα». Η διατύπωση αυτή συνδέεται από ορισμένους με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Η φράση αυτή «δεν ήταν ένα κάλεσμα για να καταστραφεί ο,τιδήποτε ή οποιοσδήποτε», υπογράμμισε ο Μαρκ Λαμόντ Χιλ σε μήνυμά του στο Twitter.

″Υποστηρίζω την ελευθερία της Παλαιστίνης. Υποστηρίζω την αυτοδιάθεση της Παλαιστίνης. Είμαι βαθειά επικριτικός για την πολιτική και τις πρακτικές του Ισραήλ”, αναγνώρισε.

 Αλλά ”δεν υποστηρίζω τον αντισημιτισμό, την δολοφονία εβραίων, ή όλα τα άλλα πράγματα που αποδίδονται στην ομιλία μου. Όλη μου τη ζωή πολεμάω αυτά τα πράγματα”, διαβεβαίωσε.

 

*Αλιευμένο από τη Huffington Post

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]