«Η RoCKaNRoLLa- HAPPY tOUR festivals, μια ανεξάρτητη ομάδα υποστηρικτών της αυθεντικής καλλιτεχνικής παρόρμησης, διοργανώνει μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με σκοπό την ανάδειξη δημιουργών και τεχνών ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ στην αλληλεπίδραση, την επικοινωνία με τον θεατή».

 afisa2

Κάπως έτσι ξεκινάει το δελτίο τύπου του Φεστιβάλ, που φέτος για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην Αθήνα και γρήγορα εξαπλώνεται και στην υπόλοιπη χώρα. Την Πέμπτη 4 του Ιούλη λοιπόν είναι σειρά της Θεσσαλονίκης να φιλοξενήσει αυτήν τη μουσική και όχι μόνο παρέα, καθώς στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν πριν από τις συναυλίες προβολή ταινίας, έκθεση φωτογραφίας και άλλα πολλά. Για να τα εξηγήσουμε όμως πιο αναλυτικά. Το Φεστιβάλ θα γίνει στην περιοχή ΦΙΞ, στο ΦΙΞ inart.

Όλη η εκδήλωση θα περιστρέφεται γύρω από έναν κοινό άξονα, κι αυτός είναι η παρουσίαση, όπως μας λένε οι διοργανωτές, αθώα και ζωηρά, με ερωτική διάθεση και αντισεξιστική αντίληψη τον ερωτισμό και το μειδίαμα του γυναικείου φύλου στην εξωστρέφεια του. Η αρχή θα γίνει στις 20:00 με την μικρού μήκους ταινία LARGO του σκηνοθέτη Στέργιου Πάσχου, όπου πρόκειται για μια «ανολοκλήρωτη ερωτική ιστορία βλεμμάτων σε ρόδες».  Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η «Ευγενική απόδοση σε μαύρο – άσπρο στον ερωτισμό του γυναικείου σώματος», η οποία είναι moving picture gallery, επιμελημένη από τον Πάνο Αντωνάτο.

Ταυτόχρονα και καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα βρίσκονται στο χώρο tattoo artists για μια «μίνι» tattoo convention, άλλα θα συμβαίνουν και διάφορα άλλα παράλληλα happenings για τον κόσμο.

Στο, πιο σημαντικό – από άποψη χρόνου – κομμάτι της βραδιάς, στις 21:00 θα αρχίσουν ένας ένας να ανεβαίνουν στη σκηνή οι μουσικοί που συμμετέχουν στο (πρώτο) RockanRolla Festival της Θεσσαλονίκης. Αυτοί είναι: Ο, ιδιαίτερες συστάσεις περιττεύουν, Σπύρος Γραμμένος, ο καλύτερος τραγουδιστής στην Ελλάδα (τουλάχιστον) παρέα με τη μπάντα του, οι οποίοι θα έρθουν για τρίτη φορά φέτος στην πόλη μας, ίσως η μόνη χρονιά μέχρι τώρα που μας επισκέπτεται τόσο συχνά ο Σπύρος Γραμμένος. Οι «σκληροπυρηνικοί» e-rockers όπως αυτοαποκαλούνται, Μαύρη Μαγιονέζα, που ανεβαίνουν στη σκηνή μετά από αρκετό καιρό, με μόνο σίγουρο τον άκρατο ηλεκτρισμό που θα μα προσφέρει απλόχερα το live τους.

 afisa4

Ακόμη, στη σκηνή του ΦΙΞ inart θα ανέβουν οι, ιστορικοί πλέον, Λουδίας, γνωστοί για τον «Ρουφιάνο» τους, τα Λιπάσματα και άλλα κομμάτια. Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και αυτοί, όπως και η Μαύρη Μαγιονέζα, με κιθαρίστα έναν άνθρωπο που προσωπικά εκτιμώ απεριόριστα, τόσο για το χιούμορ του που είναι πηγαίο σε όλη τη μπάντα, όσο και για τα πρωινά που μου κρατούσε συντροφιά πηγαίνοντας στο σχολείο, όντας πίσω από τα μικρόφωνα ενός γνωστού σταθμού της πόλης.

Οι μπάντες που θα συμπληρώσουν το line up αυτού του «Αντικαταθλιπτικού party» μας έρχονται από την Πάτρα και την Αθήνα. Πρόκειται για τους Monostyle, οι οποίοι θα βρεθούν για πρώτη φορά στην πόλη μας, εν μέσω μάλιστα της περιόδου των νέων ηχογραφήσεων τους. Κάποια από τα νέα κομμάτια τους έχουν κάνει ήδη αίσθηση και ακούγονται στα ραδιόφωνα, όπως η Τσιχλόφουσκα, ενώ last but not least, είναι οι Αθηναίοι Vertical Tubers, μια νέα μπάντα που επίσης έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη μας και η αλήθεια είναι, πως απ’ όσα έχουμε ακούσει αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να τους δούμε πάνω στη σκηνή.

afisa6

Η ομάδα της RockanRolla Happy Tour Festivals ελπίζει γι ακόμη μια φορά να επιβεβαιωθεί το όνομα της και, με βάση τη μουσική, να γίνει ένα «τεράστιο πάρτυ» όπως θα μας πουν οι Μαύρη Μαγιονέζα! Πρόκειται για ένα νέο και φρέσκο φεστιβάλ, όπου, αν κρίνουμε από την ανταπόκριση του κόσμου και την επιτυχία που είχε στις 7 του Ιούνη στην Αρχιτεκτονική στο Γκάζι, είναι σίγουρο ότι το Φεστιβάλ αυτό θα είναι «Happy» και «αντικαταθλιπτικό». Για την ιστορία να πούμε ότι στο φεστιβάλ της Αθήνας συμμετείχαν μπάντες όπως οι Άγριες Φράουλες, οι Δ.Ο.Γ.Μ.Α., οι Dead End κ.α.

Να… επιλογήσουμε, με πληροφορίες σχετικές με το χώρο και την εκδήλωση. Το ΦΙΞ inart βρίσκεται στην περιοχή ΦΙΞ, 26ης Οκτωβρίου 15 πιο συγκεκριμένα. Η μετάβαση με λεωφορείο ΟΑΣΘ γίνεται με το λεωφορείο 31, στάση ΦΙΞ. Για όσους μεταβούν με αυτοκίνητο, το ΦΙΞ είναι απέναντι από τα Jumbo στο Λιμάνι. Η είσοδος είναι στα 10 ευρώ, με μπύρα ή κρασί, ενώ το φοιτητικό – ανέργων είναι στα 7, πάλι με μπύρα ή κρασί. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30 ενώ, βάσει προγράμματος, οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα ξεκινήσουν στης 20:00, μισή ώρα αργότερα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]