Το προηγούμενο σαββατοκύριακο το κέντρο της Νέας Υόρκης γέμισε με ένα διαφορετικό χρώμα. Στην Times Square και στην Chinatown ανάμεσα στους πανύψηλους ουρανοξύστες και στις τεράστιες ταμπέλες των διαφημίσεων στήθηκαν τέρματα. Μια μπάλα έπεσε στον δρόμο και άνθρωποι κάθε ηλικίας χάρηκαν κάνοντας κάτι πολύ απλό. Παίζοντας ποδόσφαιρο.

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Street Soccer USA διοργάνωσε το τουρνουά Street Soccer στο κέντρο της αμερικανικής μεγαλούπολης σε μία προσπάθεια να δώσει μία χείρα βοηθείας σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν άστεγοι προερχόμενοι από διάφορες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες εκπροσωπήθηκαν επάξια από τους ανθρώπους αυτούς. Οι τελευταίοι φεύγοντας από το κέντρο της Νέας Υόρκης δεν θα ξεχαστούν. Κάθε άλλο. Ο φιλανθρωπικός οργανισμός του Street Soccer USA θα βάλει τα δυνατά του προκειμένου τουλάχιστον το 75% των αστέγων που πήραν μέρος στο ποδοσφαιρικό τουρνουά να βρουν τελικώς στέγη.

Όσον αφορά το τουρνουά αυτό καθεαυτό στα αυτοσχέδια γηπεδάκια που στήθηκαν στην Times Square και στους δρόμους της Chinatown πήραν συμμετοχή 20 ομάδες που εκπροσωπούσαν διαφορετικές πόλεις των ΗΠΑ. Οι κανονισμοί ωστόσο είχαν και μια μικρή διαφορά καθώς ανάμεσα στις κάρτες των διαιτητών του Street Soccer USA υπήρχε και αυτή με το πράσινο χρώμα, η οποία ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να αγωνιστούν για το έπαθλο του Fair Play.

Τα παιχνίδια της τελικής φάσης του τουρνουά δόθηκαν στην Times Square όπου ανάμεσα στο κέντρο του εμπορίου με τις φανταχτερές βιτρίνες και τα πολύχρωμα φώτα, άνθρωποι κάθε ηλικίας χωρίς σπίτι έδειξαν πως το ποδόσφαιρο μπορεί να τους δώσει μια χαρούμενη νότα στη ζωή και να τους βοηθήσει να γυρίσουν σελίδα κάνοντας μια καινούργια αρχή.

Το τέλος δεν είχε μόνο έναν νικητή με την ομάδα που κατέκτησε το τουρνουά, αλλά νικητές. Κι αυτοί ήταν όλοι οι συμμετέχοντες με τον επιθετικό των Νιού Γιόρκ Ρεντ Μπουλς, Κένι Κούπερ να χαρίζει μετάλλια σε κάθε έναν ξεχωριστά υπό το βλέμμα των τουριστών της Νέας Υόρκης, αρκετοί από τους οποίους παρακολουθούσαν με θαυμασμό.

Αναδημοσίευση από www.othersidefootball.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]