H μανία των συλλεκτών με «βαθιά» τσέπη να αγοράζουν σπάνια και περίεργα αντικείμενα είναι γνωστή. Αν μάλιστα αυτή η μανία συνδυάζεται και με τη λατρεία ενός συγκεκριμένου καλλιτέχνη, τότε δεν είναι λίγες οι φορές που υπέρογκα ποσά θα ξοδευτούν σε αντικείμενα που ξεπερνούν κατά πολύ την έννοια του «περίεργου» ή του «σπάνιου».

Πριν λίγες μέρες λοιπόν, το γύρω του κόσμου κάνει η είδηση της πώλησης μία χρησιμοποιημένης τσίχλας του GeneSimmons, μπασίστα των Kiss. Τη συγκεκριμένη τσίχλα, τη μασούσε ο Simmons κατά τη διάρκεια της βρετανικής τηλεοπτικής εκπομπής “SoccerAM“, ενώ όλα τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν τον φιλανθρωπικό οργανισμό StreetLeague, ο οποίος χρησιμοποιεί αθλητικά προγράμματα για να καταπολεμήσει την ανεργία των νέων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μία τσίχλα όμως δεν είναι τίποτα μπροστά στα αντικείμενα «αστέρων» που έχουν πουληθεί κατά καιρούς.

Το 3pointmagazine.gr θυμάται κάποια από τα πιο περίεργα αντικείμενα καλλιτεχνών που έχουν πουληθεί σε δημοπρασία.

Η σανίδα κοπής του MichaelJackson

Λίγο μετά το θάνατο του MichaelJackson, τα αντικείμενα του σπιτιού που έμενε με τα τρία του παιδιά έγιναν διαθέσιμα σε δημοπρασία. Από έπιπλα μέχρι πίνακες τέχνης αλλά και πιο απλά αντικείμενα καθημερινής χρήσης, βρήκαν όλα τους καινούριους τους ιδιοκτήτες για ένα διόλου μικρό ποσό.

Ένα από τα πιο περίεργα αντικείμενα που πουλήθηκε στη δημοπρασία του 2011 ήταν η σανίδας κοπής λαχανικών του MichaelJackson, πάνω στην οποία τα παιδιά του είχαν γράψει «Σε αγαπάμε μπαμπά». Η εν λόγω σανίδα πουλήθηκε για 5.000 δολάρια.

To κωνικό σουτιέν-κορσές της Madonna

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά look της βασίλισσας της pop κατά τη διάρκεια των 90s, ήταν το κωνικό σουτιέν της. Τότε τα περιοδικά το είχαν αναγάγει ως τη νέα τάση της μόδας, αφήνοντας στην άκρη τα κανονικά σουτιέν-κορσέδες.

trixestsixles2

Αρχικά σχεδιασμένο από τον  JeanPaulGaultier, αποτέλεσε το βασικότερο στυλιστικό σύντροφο της τραγουδίστριας κατά τη διάρκεια του BlondeAmbitiontour της. Δύο από αυτά λοιπόν, πουλήθηκαν σε μία δημοπρασία του 2012 για 80.000 δολάρια. Η αρχική τους τιμή κυμαινόταν στις 16.000—20.000 για κάθε κομμάτι αλλά ένας ανώνυμος πλειοδότης έβαλε βαθιά το χέρι στη τσέπη του για να τα αποκτήσει.

Τούφες από τα μαλλιά του ElvisPresley

Μερικές τούφες από τα μαλλιά του Presley δεν πουλήθηκαν μία αλλά δύο φορές σε δύο διαφορετικές δημοπρασίες. Και τις φορές μάλιστα το ποσό που ξοδεύτηκε σίγουρα δεν ήταν αμελητέο.

trixestsixles3

Σε μία δημοπρασία στο Σικάγο, η οποία ήταν εξολοκλήρου αφιερωμένη στον αστέρα του rocknroll, μία τούφα μαλλιών του η οποία φέρεται να κόπηκε λίγο πριν ο Elvisκαταταγεί στο στρατό το 1958, πουλήθηκε για 15.000 δολάρια.

Από την άλλη ο αγαπημένος και για πολλά χρόνια προσωπικός κομμωτής του τραγουδιστή,  HomerGilGilleland, διατήρησε για χρόνια «φρέσκια» μία τούφα από τα μαλλιά του Presley. Λίγα χρόνια έπειτα αποφάσισε να τη δώσει σε δημοπρασία, στην οποία  και πωλήθηκε για 4.100 δολάρια.

Το γράμμα διαμαρτυρία προς το MTV του KurtCobain

Το διάσημο πλέον γράμμα διαμαρτυρίας του frontman των Nirvana κατά του μουσικού καναλιού MTV, ήταν ένα από τα τελευταία του προσωπικά αντικείμενα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και φυσικά κάθε fan του θα ήθελε να το αποκτήσει.

trixestsixles4

Σε αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων : “Αγαπημένη άδεια τηλεόραση, ύπαρξη όλων των Θεών συλλογικά, θα επιβιώσουμε και χωρίς εσένα πολύ εύκολα.”

Η βιαστικά γραμμένη επιστολή του Cobain, πωλείται για 2.500 δολάρια.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]