Πολλοί άνθρωποι είναι ικανοί να σε εκπλήξουν με το ταλέντο τους, καθώς τα καταφέρνουν εξίσου καλά σε παραπάνω από ένα τομέα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τραγουδιστές αφήνουν για λίγο στην άκρη το μικρόφωνο και υποδύονται κάποιο χαρακτήρα σε διόλου ευκαταφρόνητες ταινίες, με μεγάλη επιτυχία μάλιστα.

Jared Leto – “Requiem for a Dream”

Αν και το ταλέντο του Jared Leto, δεν γέρνει προς καμία πλάστιγγα, ούτε αυτή της ηθοποιίας αλλά ούτε και αυτή του τραγουδοποιού καθώς έχει συμμετάσχει σε πάμπολλες ταινίες αλλά αποτελεί και τον frontman του νεανικού συγκροτήματος “30 Seconds to Mars”. Φαίνεται όμως ότι τα καταφέρνει και στα δύο εξίσου καλά.

Το 2000 υποδύεται έναν εθισμένο στις ουσίες νεαρό άντρα, τον Harry Goldfrap, στην ταινία-ορόσημο πλέον “Requiem for a dream”. Σε αυτόν το ρόλο άπαντες οι κριτικοί παραδέχτηκαν το ταλέντο του νεαρού τότε Leto. Ο χαρακτήρας του αυτοκαταστροφικός, αλλά και ιδιαίτερα έξυπνος, δεν καταφέρνει όμως να γλιτώσει την απόλυτη καταστροφή στο τέλος της ταινίας.

 Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, ο ρόλος του στην ταινία αυτή μόνο ως σαδομαζοχιστικός μπορεί να χαρακτηριστεί και  είναι  ο πιο απαιτητικός που έχει υποδυθεί μέχρι και σήμερα. Για να προετοιμαστεί αποφάσισε να ζει στους δρόμους της Νέας Υόρκης για 2 μήνες και χρειάστηκε να χάσει 25 κιλά. Αυτή ήταν και η ταινία που τον καθιέρωσε στο δύσκολο χώρο της μεγάλης οθόνης.

Madonna – “Evita”

Αν και το ταλέντο της στην υποκριτική έχει αμφισβητηθεί από πολλούς και όχι αδίκως αρκετές φορές, η Madonna Luice Veronica Ciccone, όπως είναι και το πλήρες όνομά της, ενσαρκώνει με καταπληκτικό τρόπο το ρόλο της Eva Peron.

Μια ασήμαντη ηθοποιός στην Αργεντινή που σταδιακά κερδίζει δόξα και καταλήγει η σύζυγος του Αργεντινού προέδρου Juan Peron. Αμφιλεγόμενη, αγαπήθηκε αλλά και μισήθηκε όσες λίγες γυναίκες από το λαό της Αργεντινής.

Κατά τη διάρκεια της επιλογής του καστ, πολλά ονόματα καλλιτεχνών παρελάσαν από τη λίστα των παραγωγών, μεταξύ αυτών και της Madonna. Τότε πολλοί είχαν αντιρρήσεις που σιγά – σιγά εξαλείφθηκαν και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε σε πλήρες, μάλλον βαθμό.

Η φωνή της ντύνει με υπέροχο τρόπο πολλές από τις στιγμές του μιούζικαλ και όπως η ίδια παραδέχεται ήταν πολύ δύσκολο να εργάζεσαι σε ένα περιβάλλον όπου δεν υπάρχει χαρά και οι άνθρωποι παλεύουν να επιβιώσουν. Τα γυρίσματα βλέπετε είχαν γίνει σε κάποιες υποβαθμισμένες γειτονιές της Αργεντινής.

“Coffee And Cigarettes”

Μία σειρά από 11 μικρού μήκους ταινίες, γυρισμένες σε ασπρόμαυρο χρώμα, στις οποίες ο τίτλος δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο αντιπροσωπευτικός καθώς πραγματεύονται το θέμα του καφέ και των τσιγάρων με αρκετούς περίεργους και ευφάνταστους τρόπους.

Γυρισμένες από τον ιδιοφυή σκηνοθέτη Jim Jarmusch, με συμμετοχές όπως αυτές των Iggy Pop, Τom Waits αλλά και του ντουέτου των White Stripes.

 “Somewhere in California – Iggy Pop και Tom Waits”
Δύο καλλιτέχνες αν μη τι άλλο μοναδικοί στο είδος τους και ένας συνδυασμός κάτι παραπάνω από ενδιαφέρων. Γυρισμένη το 1993, αποτελεί μία από τις τρεις παλιότερες ταινίες οι οποίες προστέθηκαν στις 8 πιο πρόσφατες του 2003.

Οι δύο μουσικοί συναντιούνται σε ένα μπαρ, όπου μη έχοντας πολλά κοινά σημεία αναλώνονται σε αστείες και αρκετά περίεργες συζητήσεις πίνοντας καφέ και καπνίζοντας τσιγάρα. Όπως περιγράφει ο σκηνοθέτης, την ημέρα των γυρισμάτων ο Tom Waits ήταν αρκετά κουρασμένος και χρειάστηκε ένας μικροκαβγάς ώστε να ξεκινήσει η όλη διαδικασία. “Το αποτέλεσμα δεν θα έβγαινε τόσο αστείο, αν η διάθεσή του ήταν διαφορετική”, ομολογεί ο Jim Jarmusch..

“Jack Shows Meg His Tesla Coil – The White Stripes”
O Jack και η Meg White δεν υποδύονται τίποτα παραπάνω από τον ίδιο τους τον εαυτό, διατηρώντας όμως την ψευδή φήμη ότι είναι αδέρφια. Καπνίζοντας τσιγάρα και απολαμβάνοντας ένα φλιτζάνι καφέ, ο Jack δείχνει στην Μeg ένα μηχάνημα το οποίο είναι ικανό να αναπαράγει ηλεκτρισμό (πηνίο Τesla), ισχυριζόμενος ότι το έχει κατασκευάσει ο ίδιος. Στο τέλος της ταινίας το μηχάνημα καταρρέει αφήνοντας τον Jack ελαφρώς απογοητευμένο.

 Bjork -“Dancer in the Dark”

H ταινία που συμπληρώνει την τριλογία “Golden Heart Trilogy” σε σκηνοθεσία του Lars Von Trier. Σε αυτή πρωταγωνιστεί μία από τις πιο ιδιαίτερες και περίεργες προσωπικότητες της μουσικής σκηνής, η ισλανδικής καταγωγής Bjork.

Σχεδόν πάντα φτάνει με τη μουσική της στα άκρα και για αυτό ακριβώς το λόγο είτε θα λατρεύεται είτε θα μισείται. Στην υποκριτική φαίνεται να τα καταφέρνει πολύ καλά, καθώς αυτή η ταινία αποτελεί την πρώτη αλλά και την τελευταία της απόπειρα όπως η ίδια αναφέρει καθώς η διαδικασία ήταν πολύ ψυχοφθόρα και δύσκολη.

Το σενάριο την θέλει να υποδύεται μία Τσέχα μετανάστρια η οποία καταφεύγει μαζί με το παιδί της στις Ηνωμένες Πολιτείες για μία καλύτερη ζωή, η οποία όμως δύσκολα μπορεί να έρθει καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια είναι τεράστια!

Ολόκληρη  η ταινία έχει γυριστεί με κάμερα χειρός και είναι από τις λίγες φορές που οι κριτικοί δίνουν από 0 έως και 5 αστέρια. Πολλοί ενθουσιάζονται ενώ άλλοι την χαρακτηρίζουν ως μία από τις χειρότερες ταινίες των τελευταίων ετών. Η Bjork, χάρη σε αυτή κατάφερε να κερδίσει το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού για το 2000 στο Φεστιβάλ των Καννών.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]