Οι πρώτες φθινοπωρινές βροχές του χρόνου μας έκαναν να ξετρυπώσουμε όχι μόνο τις μπότες και τις ομπρέλες μας από το πατάρι, αλλά και τη φθινοπωρινή διάθεση και την playlist που έχουμε αποθηκευμένη στο mp3 και έχουμε να ακούσουμε σχεδόν ένα χρόνο.

Το 3pointmagazine.gr “θυμάται” πέντε βροχερά τραγούδια που ταιριάζουν με τη φθινοπωρινή διάθεση και τις βροχές του Οκτώβρη.

Beatles – “Rain”
Ένα πολύ βροχερό ταξίδι στην Μελβούρνη ενέπνευσε τα Σκαθάρια να συνθέσουν ένα τραγούδι αφιερωμένο στη βροχή. Σύμφωνα με τον John Lennon το “Rain” αναφέρεται στους ανθρώπους που διαμαρτύρονται συνέχεια για τα άσχημα καιρικά φαινόμενα.

Μία άλλη ερμηνεία θέλει η αναφορά των στίχων σε «βροχή» και «ήλιο» να συνδέεται με την εμπειρία του LSD.

Eurythmics – “Here Comes the Rain Again”
Το “Here Comes the Rain Again” είναι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία του βρετανικού ντουέτου αλλά και το δεύτερο κομμάτι τους που καταφέρνει να σκαρφαλώσει στην 10αδα των κορυφαίων singles εκείνης της εποχής στην Αμερική.

Κυκλοφορεί τον Ιανουάριο του 1984 και οι στίχοι του συγκρίνουν τα οδυνηρά συναισθήματα που βιώνει κάποιος όταν ερωτεύεται χωρίς ανταπόκριση με τις σταγόνες της βροχής.

Prince – “Purple Rain”
Η «μωβ βροχή» του Prince θεωρείται ένα από τα κομμάτια που τον σημάδεψαν σαν καλλιτέχνη, ενώ το ομώνυμο άλμπουμ που περιέχει το τραγούδι συγκαταλέγεται στα κορυφαία της μουσικής βιομηχανίας.

Το single κυκλοφορεί το 1984, πουλάει παραπάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα και γίνεται «χρυσό». Μάλιστα για εμπορικούς λόγους η διάρκεια του κομματιού κόβεται από τα 8 λεπτά στα 4.

Guns N’ Roses – “November Rain”
To συγκεκριμένο κομμάτι είναι εξ ολοκλήρου γραμμένο από τον frontman του συγκροτήματος Axl Rose, το οποίο μπορεί μεν να κυκλοφόρησε σαν single τον Ιούνιο του 1992, αλλά χρειάστηκαν περίπου 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε διάρκεια κομμάτι σε ολόκληρη τη δισκογραφία των Guns N’ Roses με το κιθαριστικό του σόλο να έχει γράψει ιστορία.

Creedence Clearwater Revival – “Have You Ever Seen the Rain?”
To συγκεκριμένο κομμάτι για πολλούς από εμάς έχει ταυτιστεί με τις βροχερές μέρες του φθινοπώρου. Γραμμένο από τον John Fogerty, κυκλοφόρησε σαν single το 1971 και περιλαμβάνεται στο άλμπουμ Pendulum του 1970.

Ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι το τραγούδι αναφέρεται στον πόλεμο του Βιετνάμ, ο Fogerty είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι το έγραψε για τις εσωτερικές διαμάχες που είχε το συγκρότημα εκείνη την εποχή και για την επικείμενη αποχώρηση του αδερφού του.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]