Συστάσεις για τον Νταβίντ Τρεζεγκέ δεν χρειάζονται. Η ταυτότητα του είναι γνωστή. Έχει γράψει τη δική του μακροσκελή ιστορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Φαίνεται όμως πως έφτασε η στιγμή να χαράξει με ανεξίτηλα γράμματα το όνομα του και στην ακόμα μεγαλύτερων διαστάσεων ιστορία της Ρίβερ Πλέιτ, εκτελώντας μετά από αρκετά χρόνια χρέη… σωτήρα!

 
Το 2006 είχε κληθεί να σηκώσει το βάρος ενός εφάμιλλης βαρύτητας ρόλου, φορώντας τη φανέλα της Γιουβέντους. Τότε η μεγάλη κυρία του ιταλικού ποδοσφαίρου αγωνιζόταν για πρώτη φορά στην ιστορία της, ελέω του σκανδάλου στο οποίο εμπλεκόταν, στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Οι περισσότεροι εκ των παικτών που την οδηγούσαν με σταθερή συνέπεια τα προηγούμενα χρόνια σε διαδοχικές επιτυχίες, αποχώρησαν. Κάποιοι όμως αποφάσισαν να παραμείνουν στο καράβι και να μην το αφήσουν να βουλιάξει στα αλλόκοτα νερά της Serie B. Ένας εξ΄αυτών ήταν ο γάλλος στράικερ, που σημειώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ 15 γκολ, συνέβαλε τα μέγιστα ούτως ώστε η Γιουβέντους να επιστρέψει στα λαμπερά σαλόνια της Ιταλίας και να ξεκινήσει το σχεδιασμό της για την επιστροφή στην κορυφή. Οι οπαδοί της ομάδας τον λάτρεψαν ακόμα περισσότερο, με τον ίδιο να εξαργυρώνει σε χειροκροτήματα την απόφαση του να παραμείνει, αντί να επιλέξει την οδό της διατήρησης του ονόματος του στη βιτρίνα.

Ο ίδιος απαρνήθηκε βέβαια το χαρακτηρισμό του ήρωα, του παίκτη-εξαίρεση και αυτό διότι πολύ απλά θεώρησε πως έπραξε το ελάχιστον καθήκον του να μην βγάλει την ουρά του απέξω στα δύσκολα.

Λίγα χρόνια αργότερα, θα επιχειρήσει να αποδείξει πως παραμένει καλός καπετάνιος, αυτή τη φορά στα γήπεδα της Αργεντινής. «Το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα», ανάφερε σχετικά με την μεταγραφή του στη Ρίβερ Πλέιτ, την ομάδα που αγάπησε όσο καμία πιτσιρίκος και την είδε να υποβιβάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο ίδιος όμως ξέρει το δρόμο τόσο προς τα δίχτυα, όσο και προς τις ανθηρές μέρες. Θα επιδιώξει έναντι ελάχιστων χρημάτων, σε σύγκριση με αυτά που έβαζε στην τσέπη του παλαιότερα, να δείξει πως όχι μόνο δεν έχει ξοφλήσει, αλλά παραμένει μία μονάδα που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες.

Και εδώ που τα λέμε γιατί να μην τα καταφέρει; Με 253 γκολ ποιος μπορεί να τον ξεγράψει, έστω και αν διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του; Ουδείς. Άλλωστε ένας λόγος παραπάνω να ποντάρει κανείς πάνω του, είναι το στοίχημα που κρύβεται πίσω από την απόφαση του να υπογράψει διετές συμβόλαιο. Το αν θα το κερδίσει θα αποδειχτεί σε περίπου ένα χρόνο. Ίδωμεν…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts