Πριν βιαστείτε να με κατηγορήσετε πως δεν σέβομαι τίποτα και κάνω πλάκα με ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, θέλω να σας ενημερώσω πως στα Φιλιατρά το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε εκδήλωση πένθους στο ομοίωμα του πύργου του Άιφελ που βρίσκεται στην πόλη!

Έχω και φωτογραφικές αποδείξεις, γιατί καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να με πιστέψετε.. Κι όμως, συνέβη! Καμιά πενηνταριά άτομα πήγαν και άναψαν κεριά στον πύργο του Άιφελ των Φιλιατρών για να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στον γαλλικό λαό.

1

2 (1)

Και βεβαίως δεν είναι μόνο τα Φιλιατρά. Σε ολόκληρο τον κόσμο η γραφικότητα πήγε σύννεφο όλο το Σαββατοκύριακο: Οι μισοί από εσάς κάνατε τρικολόρ τις profile pics σας στο Facebook, η Emma Stone ζωγράφισε στο χέρι της τη σημαία της Γαλλίας, η Madonna έκλαψε επί σκηνής και ολόκληρος ο πλανήτης γέμισε hashtags με προσευχές, στον απόηχο ενός εγκλήματος τυλιγμένου με το μανδύα της θρησκείας. Είδε κανείς την αντίφαση; Μπα!

Η λαχτάρα μας για να δούμε την Ακρόπολη στα χρώματα της γαλλικής σημαίας ήταν τόσο μεγάλη, που όταν ένας τουιτεράς αποφάσισε να μας τρολάρει, ουσιαστικά έκλεβε εκκλησία και φυσικά η φωτογραφία που έφτιαξε, έγινε αμέσως viral.

Αφού λοιπόν ψήνεστε για γραφικότητες, έχω κι άλλες ιδέες πρόχειρες για να ορθώσουμε όλοι μαζί το ανάστημά μας στους σχιζοφρενείς του ISIS.

Καταρχάς, κομμένα τα κρουασάν…

Για τρεις μέρες τουλάχιστον σε ένδειξη πένθους κανένας φούρνος δεν θα ψήσει το πιο διάσημο γαλλικό αρτοσκεύασμα. Επίσης, καλό θα ήταν να αποφύγουμε τις κρέπες και τις μπαγκέτες.

Επίσης, μια έξυπνη ιδέα που μπορεί να γίνει πράξη σε κάθε σπίτι είναι να βάλουμε στο τραπέζι του σαλονιού μας όσα γαλλικά κλειδιά βρούμε στην εργαλειοθήκη μας και γύρω από αυτά να ανάψουμε μερικά κεριά… Θα είναι σίγουρα μία στιγμή συγκίνησης. Θα ανατριχιάσει όλη η οικογένεια.

Τέλος, όλες οι γυναίκες μπορούν να κάνουν γαλλικές κοτσίδες και να βγουν έτσι στο δρόμο, στέλνοντας ένα πανανθρώπινο μήνυμα ενάντια στην τρομοκρατία.

Όποιος έχει φανέλα Λε Κοκ Σπορτίφ τη φοράει δεν το συζητώ και φυσικά όσοι έχετε μπερέ επιστρατεύστε τον παρακαλώ. Είμαστε όλοι Γάλλοι λέμε…

Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε και στο facebook.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]