Ο βετεράνος πλέον του σινεμά, Κλίντ Ίστγουντ, επιστρέφει ως σκηνοθέτης αλλά και πρωταγωνιστής σε νέα ταινία, η ταλαντούχα Νικόλ Κίντμαν, μεταμορφώνεται για ακόμη μία φορά για χάρη της νέας ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί. Και ο έμπειρος και ώριμος πλέον, Γουιλεμ Νταφόε, υποδύεται την ιδιαίτερη προσωπικότητα του Βαν Γκογκ.

Το 2018 μας αφήνει, άλλα έρχεται ένα νέο έτος γεμάτο νέες ταινίες. Ο Ιανουάριος, αν και χειμωνιάτικος μήνας  προβλέπεται “καυτός” για τις κινηματογραφικές αίθουσες, καθώς το 2019 έρχονται τρεις ταινίες φωτιά με καταξιωμένους ηθοποιούς και ενδιαφέροντα σενάρια.

Πιάστε ποπ-κορν καθίστε αναπαυτικά και παρακολουθείστε απογειωτικά trailer. Τα υπόλοιπα τα λέμε στη μεγάλη οθόνη.

-Το βαποράκι (The Mule)-

O Κλιντ Ίστγουντ σκηνοθετεί μια νέα ταινία με σενάριο του Νικ Σενκ. Η ταινία είναι εμπνευσμένη από αληθινή ιστορία. Ο ογδοντάχρονος Ερλ Στόουν (Κλιντ Ίστγουντ) είναι απένταρος, μόνος και αντιμέτωπος με τη χρεοκοπία της επιχείρησής του, όταν του προσφέρεται μία δουλειά, στην οποία – φαινομενικά- πρέπει απλά να οδηγεί. Τι πραγματικά όμως συμβαίνει;

Στην ταινία πρωταγωνιστούν: Κλιντ Ίστγουντ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Λόρενς Φίσμπερν, Μάικλ Πένια, Νταϊάν Γουίστ, Άντι Γκαρσία, Άλισον Ίστγουντ, Τάισα Φαρμίγκα, Ιγκνάσιο Σερίτσι.

Ο κάτοχος τεσσάρων Όσκαρ Κλιντ Ίστγουντ (Million Dollar Baby) επιστρέφει δυναμικά για δεύτερη φορά ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής μετά το Gran Torino (2009). «Το Βαποράκι» αφηγείται μία συναρπαστική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά και επιστρατεύει δίπλα στον Ίστγουντ τον εξαιρετικό και τέσσερις φορές υποψήφιο για Όσκαρ Μπράντλεϊ Κούπερ (American Sniper). Το καστ συμπληρώνει ο υποψήφιος για Όσκαρ Λόρενς Φίσμπερν (What’s Love Got to Do with It) μαζί με τους Μάικλ Πένια (Narcos), Νταϊάν Γουίστ (Hannah and Her Sisters), Άντι Γκαρσία (The Godfather: Part III), Άλισον Ίστγουντ (Rails & Ties), Τάισα Φαρμίγκα (The Nun).

Το αγωνιώδες σενάριο του Νικ Σένκ (Gran Torino) βασίζεται στο άρθρο των New York Times “The Sinaloa Cartels’ 90-Year-Old Drug Mule”. Με εξαιρετική σκηνοθεσία, διεύθυνση φωτογραφίας και μουσική, η ταινία αποδεικνύει τη ζωντάνια και το αγέραστο ταλέντο του δημιουργού της που ξέρει ακόμα να γράφει ιστορία στις σελίδες του σινεμά, κι ας έχει φτάσει τις 37 ταινίες στο ενεργητικό του.

*Η ταινία “Το Βαποράκι (The Mule)” θα βγει στις 3 Ιανουαρίου 2019 από την Tanweer.

-Destroyer-

Η Νικόλ Κίντμαν παραδίδει μια συγκλονιστική ερμηνεία και διεκδικεί Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα. Πριν από 16 χρόνια, η ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες Έριν Μπελ πήγε σε μυστική αποστολή στην Καλιφόρνια με σκοπό να εισχωρήσει σε μια συμμορία με αρχηγό τον τρομακτικό Σίλας. Και από εκεί και ύστερα ξεκινάει η περιπέτεια..

Σκηνοθεσία: Καρίν Κουσάμα
Ηθοποιοί: Νικόλ Κίντμαν, Σεμπάστιαν Σταν, Τόμπι Κέμπελ, Τατιάνα Μασλάνι

Η ιστορία μιας γυναίκας

Για αρκετά χρόνια ο σεναριογράφος και παραγωγός Φιλ Χέι μαζί με τον συν-σεναριογράφο του Ματ Μανφρέντι μάζευαν ιδέες για ένα σενάριο βασισμένο στην αμοιβαία αγάπη τους για τις περιπέτειες και το Λος Άντζελες. «Αυτό που ήθελα ήταν να γράψω μια μυθιστορηματική ταινία με έμφαση στον χαρακτήρα, μια αναφορά στις κλασικές ταινίες του ’70 όπως τα “Σέρπικο” και “Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία”», εξηγεί ο Μανφρέντι. Κατέληξαν στον κεντρικό χαρακτήρα που ήθελαν να είναι ένας μοναχικός αστυνομικός γεμάτος επαγγελματικά και προσωπικά μυστικά. «Εξελίχθηκε σε μια ιστορία με πολλά χρονικά επίπεδα που εξελίσσεται στο παρόν και στο παρελθόν του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα. Μας πήρε πολύ χρόνο μέχρι να είναι σαφές και όχι μπερδεμένο», προσθέτει ο Χέι.

Με τη βοήθεια της καταξιωμένης Καρίν Κουσάμα (βραβευμένη στο φεστιβάλ Καννών και στο Sundance για το «Girlfight») που είχε ήδη συμφωνήσει να αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας, κατέληξαν ότι αυτή έπρεπε να είναι η ιστορία μιας γυναίκας. «Είναι η ιστορία μιας γυναίκας που συνειδητοποιεί πώς έχει ζήσει τη ζωή της μέχρι τώρα και προσπαθεί να βρει τρόπο να προχωρήσει. Αλλά είναι επίσης ένα θρίλερ για κάποια που όταν ήταν νέα μπλέχτηκε σε μια επικίνδυνη κατάσταση που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει και έκτοτε ζει με τις συνέπειες. Τέλος, είναι το ανθρωποκυνηγητό που εξαπολύει η ίδια με όλη της τη μανία», κλείνει ο Χέι.

Η Κουσάμα εντυπωσιάστηκε όταν είδε ότι υπήρχε η σχέση μητέρας-κόρης στο σενάριο, κάτι που δεν συνηθίζεται στα αστυνομικά θρίλερ. «Είναι πολύ διαφορετικό για εμένα, πολύ φρέσκο. Είναι φοβερή η πολυπλοκότητα της Έριν που βρίσκεται στη μέση ενός ανθρωποκυνηγητού και ταυτόχρονα περνάει δύσκολα με την κόρη της, από την οποία έχει αποξενωθεί. Βλέπουμε ότι ενώ είναι ικανή στη δουλειά της, είναι ταυτόχρονα και ένα ράκος. Μπορεί πολλοί από εμάς να δούμε ένα κομμάτι μας στον γολγοθά της Έριν Μπελ», αναφέρει η Κουσάμα.

Στο ίδιο κλίμα και ο παραγωγός Φρεντ Μπέργκερ: «Διάβαζα το σενάριο και δεν μπορούσα να σταματήσω. Η γραφή, ο χειρισμός της γλώσσας, ο έλεγχος του ρυθμού είναι γεμάτα αυτοπεποίθηση και σε τραβάνε. Το σενάριο ήταν απόλυτα κινηματογραφικό».

*Η ταινία θα προβληθεί από τις 3 Ιανουαρίου από την Odeon & την Audio Visual.

Στην πύλη της αιωνιότητας

Η ταινία σκιαγραφεί τα χρόνια που ο κορυφαίος Ολλανδός ιμπρεσιονιστής Βίνσεντ Βαν Γκογκ έζησε στην Αρλ της Γαλλίας, τότε που μαγεμένος από το γαλλικό τοπίο και φως δημιούργησε μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα του, όπως η «Έναστρη Νύχτα», το «Υπνοδωμάτιο στην Αρλ» και η σειρά «Ηλιοτρόπια», μεταξύ εκατοντάδων άλλων. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Γουίλεμ Νταφόε, σε έναν ρόλο που του απέφερε το Βραβείο Ερμηνείας στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Σκηνοθεσία: Τζούλιαν Σνάμπελ
Ηθοποιοί:  Γουίλεμ Νταφόε, Όσκαρ Άιζακ, Ρούπερτ Φρεντ, Μαντς Μίκελσεν, Εμανουέλ Σενιέ, Ματιέ Αμαλρίκ, Νιλς Άρεστρουπ

*17 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την ODEON και την AUDIO VISUAL

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]