To 2017 είχαμε γράψει για την πρώτη φοιτήτρια στην Ελλάδα με σύνδρομο down, την Μαρία Νίτσα από την Μεσοποταμία η οποία πάσχει και από διαβήτη.

Η Μαρία πάλεψε 12 ολόκληρα χρόνια στα ίσα για το όνειρό της. Όπως τόνιζε τότε και ο δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας της Καστοριάς, Μάρκος Πετρόπουλος, η Μαρία πάλεψε στα ίσα με το σύνδρομο Down και με το διαβήτη, με τη γεωγραφία, τα μαθηματικά και τη χημεία, για να αποδείξει «εξ αμελείας» κάτι πολύ απλό: Πως δεν είναι τίποτα να πεθάνεις, αλλά είναι τρομακτικό να μη ζεις. Πως το μεγαλείο και η δύναμη της ανθρώπινης ψυχής, δε λογαριάζει εμπόδια, ασθένειες, δυσκολίες. Και πως κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σου βάλει όρια, αν εσύ θες να τα σπας.

Υποτροφία πήρε η φοιτήτρια Μαρία Νίτσα με σύνδρομο down

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής απένειμε σήμερα στην συνδημότισσα Μαρία Νίτσα, φοιτήτρια  Σχολής Νηπιαγωγών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, την εγκριθείσα ετήσια υποτροφία από το κληροδότημα «Ζήση Παπαλαζάρου», συγχαίροντας την για την επάξια εισαγωγή και την άριστη φοίτησή της στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Η υποτροφία θα δίδεται εφάπαξ κάθε χρόνο για τα τέσσερα έτη σπουδών.

Η στάση ζωής, η προσπάθεια και η δύναμη ψυχής της Μαρίας  για την επίτευξη του στόχου της, ας γίνουν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, επισήμανε ο δήμαρχος.

*Αλιευμένο από το Alfavita

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]