Όσα αναφέρει για την διεφθαρμένη Ελλάδα είναι σωστά αλλά παραμένει η μισή αλήθεια. Οι λέξεις Siemens, υποβρύχια, μίζες, στρατιωτικοί εξοπλισμοί και Μερσέντες δεν αναφέρθηκαν ούτε σε μια σειρά στην επιστολή του κ.Τζημέρου.

…Ήταν η πρώτη σκέψη που μου ήρθε καθώς διάβαζα την επιστολή του κ. Τζήμερου προς την Μέρκελ, μια επιστολή που ενώ περιείχε αλήθειες για το διεφθαρμένο ελληνικό κράτος, για τα διεφθαρμένα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια και για το σκανδαλώδες σύστημα μέσα στο οποίο ζούσαμε, είχε ορισμένες αναφορές αλλά και παραλήψεις που έβγαζαν μάτι και τη γενική αίσθηση (μου), ότι η επιστολή αν μη τι άλλο ήταν κάκιστη.

Κάκιστη γιατί όλη η επιστολή βγάζει την αίσθηση μιας επιστολής γραμμένης από έναν υποταγμένο αυλικό μιας άλλης εποχής, τότε που οι αυλικοί έγλυφαν τους βασιλιάδες για να αποκομίσουν την εύνοια τους και φυσικά την επιβίωση τους στην αυλή. Έτσι και ο κ.Τζήμερος στην επιστολή του, αποθεώνει την πολιτική της Γερμανίας και της Μέρκελ, πολιτική που έχει επιφέρει καταστροφική λιτότητα στην Ευρώπη αλλά και στη χώρας μας και που κατακρίνεται από πολλά στόματα στην Ευρώπη και τη Γερμανία, ενώ αναφέρει μόνο όσα θα ακουστούν όμορφα στα αυτιά των εταίρων.

Όσα αναφέρει για την διεφθαρμένη Ελλάδα είναι σωστά αλλά παραμένει η μισή αλήθεια. Οι λέξεις Siemens, υποβρύχια, μίζες, στρατιωτικοί εξοπλισμοί και Μερσέντες δεν αναφέρθηκαν ούτε σε μια σειρά στην επιστολή του κ.Τζημέρου. Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα είχαν άρωμα Γερμανίας παρόλα αυτά ο κ.Τζήμερος επιλέγει να επιδείξει ως μοναδική υπεύθυνη και τελείως ανεύθυνη την χώρα μας για αυτά τα σκάνδαλα ενώ ταυτόχρονα παρακαλεί τους Γερμανούς να έρθουν να βάλουν «ένα χεράκι σε αυτό το αχούρι»! Τους παρακαλεί να μας υποχρεώσουν να μπούμε στον σωστό δικό τους δρόμο. Αν μη τι άλλο προσβλητικό να θεωρείς την χώρα σου και τους ανθρώπους της ανίκανους να βρουν οι ίδιοι τη λύση και ανόητο να θεωρείς ότι οι μόνοι που μπορούν να φέρουν ιδέες αλλαγής είναι οι ξένοι και όχι εσύ ο ίδιος που πολιτεύεσαι με την ονομασία «Δημιουργία ξανά»!

Και έτσι στο τέλος της επιστολής καταλήγει να στέλνει στο διάολο αυτήν την απαίσια χώρα όπως την χαρακτηρίζει, έτσι απλά στέλνοντας στο διάολο εκατομμύρια ανθρώπους που ποτέ δεν είχαν κόμμα, που δεν πολιτεύτηκαν, που δεν έκλεψαν, που δεν πήραν μίζες, που δεν αποτέλεσαν κοράκια του συστήματος, αντί να στείλει στο διάολο αυτούς που πρέπει, γιατί άλλοι πρέπει να πάνε στο διάολο, αυτοί που μας έφεραν ως εδώ αλλά και αυτοί που επιμένουν στις ίδιες πολιτικές και στα ίδια λάθη. Και αυτό που αναρωτιόμουν και θα απαντούσα αν λάμβανα εγώ αυτή την επιστολή θα ήταν, αλήθεια κ.Τζήμερε καλά όλα αυτά που λέτε αλλά εσείς τόσα χρόνια τι κάνατε για αυτό το διεφθαρμένο σύστημα; Και το χειρότερο τώρα τι κάνετε πάλι όταν το πρόγραμμά σας θα μπορούσε κάλλιστα να αναγράφει από κάτω ΝΔ-ΛΑΟΣ;

 ΥΓ: σκεπτόμενος και αξιοπρεπής (χαρακτηρισμό που αναφέρει γενικά αλλά εντάσσει με ευκολία τον εαυτό του σε αυτούς) δεν αυτοαποκαλείται κάποιος και γίνεται. Σκεπτόμενο και αξιοπρεπή σε κάνει ο κόσμος και …η ιστορία.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]