Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας έδωσε σήμερα εντολή στον ραδιοσταθμό του στρατού να λογοκρίνει γνωστό Ισραηλινό συγγραφέα, Τζόναθαν Γκέφεν ο οποίος συνέκρινε την 16χρονη Παλαιστίνια έφηβη κρατούμενη με τη Ζαν ντ’ Αρκ και την Άννα Φρανκ.

Όπως είναι γνωστό, η 16χρονη Άχεντ Ταμίμι συνελήφθη τον Δεκέμβριο γιατί χαστούκισε Ισραηλινό στρατιώτη που εισέβαλε στο σπίτι της στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Για τους Παλαιστίνιους έγινε το σύμβολο της στράτευσης κατά της ισραηλινής κατοχής, ενώ προκάλεσε και την αντίδραση οργανώσεων και προσωπικοτήτων της ισραηλινής αριστεράς που αντιτίθενται στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, ανάμεσά τους και του συγγραφέα Τζόναθαν Γκέφεν.

Ο Γκέφεν είναι συγγραφέας και συνθέτης, δημοφιλής στο Ισραήλ, γνωστός για τα παιδικά τραγούδια του και για το ότι έχει λάβει πολλές φορές θέση κατά της κατοχής και του δεξιού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ανάρτησε, λοιπόν, χθες στη σελίδα του στο Instagram ένα ποίημα στο οποίο συγκρίνει την Άχεντ Ταμίμι με την Άννα Φρανκ, την Ζαν ντ Άρκ και με την ηρωίδα της εβραϊκής αντίστασης στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Χάνα Σένες, που εκτελέστηκε σε ηλικία 23 ετών.

Δίπλα σε μια φωτογραφία της Άχεντ Ταμίμι που χαστουκίζει έναν στρατιώτη, ο συγγραφέας έγραψε: «Ένα 17χρονο όμορφο κορίτσι έκανε ένα τρομερό πράγμα και όταν ένας περήφανος στρατιώτης του στρατού κατέλαβε εκ νέου το σπίτι της, τον χαστούκισε. Γεννήθηκε εκεί μέσα, και υπάρχουν σε αυτό το χαστούκι 50 χρόνια κατοχής και ταπεινώσεων. Και την ημέρα που θα γραφτεί η ιστορία του αγώνα (…) το όνομά σου θα αναφέρεται μαζί με εκείνο της Ζαν ντ’Αρκ, της Χάνα Σένες και της Άννας Φρανκ».

Κατόπιν τούτου η κυβέρνηση του Ισραήλ έδωσε διαταγή φίμωσης του Ισραηλινού συγγραφέα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]