Είναι ίδιον της οικονομικής κρίσης να στοχοποιεί και να διαβρώνει, να κατηγοριοποιεί τους ανθρώπους και ύστερα να τους παρασέρνει στο βούρκο, μαζί με τους υπόλοιπους, που πρώτιστα ένιωθαν ασφαλείς. Ένιωθαν ότι η κρίση αφορά τους υπόλοιπους, τους φτωχούς και τους εξαθλιωμένους.

Πριν από δυόμισι χρόνια περίπου, μόνο ως αξίωμα θα μπορούσαμε να συλλάβουμε ότι η εργασία αυτόματα, δεν σε κάνει πλούσιο, αλλά σου παρέχει το δικαίωμα της επιβίωσης. Αξίωμα που συντρίβεται μαζί με χιλιάδες άλλα, καθώς οι άστεγοι και οι άνεργοι πληθαίνουν, και πλέον επίσημα καταγράφεται μία καινούρια κοινωνική τάξη ανθρώπων, αυτή των εργαζόμενων-φτωχών.

Είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι έχοντας εργασία, αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα και να συντηρήσουν όχι την οικογένεια τους, αλλά ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό. Αυτοί που στο τέλος της ημέρας θα αδειάσουν τις τσέπες ψάχνοντας λεφτά για ένα εισιτήριο, το οποίο θα τους μεταφέρει με ασφάλεια σπίτι τους. Αυτοί, τους οποίους η ΔΕΗ θα απειλήσει ότι θα τους κόψει το ρεύμα και ο σπιτονοικοκύρης ότι θα τους κάνει έξωση, καθώς οι λογαριασμοί και το νοίκι, βρίσκονται για μήνες απλήρωτοι. Τόσοι μήνες, όσο διαρκεί και η μόνιμη πλέον απογοήτευση στα χαρούμενα κάποτε πρόσωπα τους.

Όταν ο βασικός μισθός μειώνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, όταν η ημι-απασχόληση αποτελεί συνάμα λύση σωτηρίας αλλά και κατάντιας, όταν τα 300 ευρώ θεωρούνται επαρκής μισθός ώστε να καλυφθούν τα βασικά έξοδα, γιατί για έξοδα διασκέδασης δεν γίνεται ούτε καν λόγος, τότε είναι που τα αποστειρωμένα στατιστικά βρίσκουν την πλήρη εφαρμογή τους.

Σύμφωνα λοιπόν με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, στην Ελλάδα δημιουργείται μία νέα κατηγορία φτωχών, αυτή των νέο-φτωχών. Το 13,8 του συνολικού πληθυσμού της χώρας, αδυνατεί να τα βγάλει πέρα, παρά τις ώρες που δαπανά εργαζόμενος, σε συνθήκες που στην πλειάδα των περιστάσεων μόνο ως ευχάριστες δεν θεωρούνται. Τα  νούμερα αυτά είναι μόνο η αρχή.

Το 25,8 του συνόλου των μισθωτών ανήκει στην νέο-ιδρυθείσα αυτή κοινωνική τάξη. Γεγονός που σημαίνει ότι παραπάνω από το 1/4 των εργαζομένων αδυνατούν να επιβιώσουν μέσα σε ένα εξαθλιωμένο σύστημα, που χρόνια προσπαθεί να μας πείσει ότι τα λεφτά και η εργασία φέρνουν την ευτυχία. Τα λεφτά και η εργασία είναι η μόνη δίοδος για να καταφέρει κάποιος να τα βγάλει πέρα…

Πόσο αρρωστημένη και σαθρή είναι εκ των έσω μια κοινωνία, χωρίς αμφιβολία αντικατοπτρίζεται στο 27% του ποσοστού των νέων ανθρώπων (έως 24 χρονών), οι οποίοι βλέπουν καθημερινά τα όνειρα τους και τις σπουδές τους να πηγαίνουν.. περίπατο, με την ταμπέλα του νεόπτωχου να παίρνει περήφανα τη θέση της, δίπλα από τις σπουδές και τα μεταπτυχιακά, τα οποία βρίσκονται κρεμασμένα στους τοίχους των σπιτιών τους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]