Με την πρώτη ματιά τα έργα του Σκοτσέζου καλλιτέχνη, Paul Cadden μοιάζουν με ασπρόμαυρες φωτογραφίες οι οποίες διατυπώνουν με πολύ άμεσο τρόπο καθημερινές εκφάνσεις της ζωής των ανθρώπων. Με μία πιο προσεκτική ματιά, όμως θα παρατηρήσει κάποιος ότι δεν είναι φωτογράφος, αλλά ένας εξαιρετικά ταλαντούχος ζωγράφος.

Τα έργα του δεν είναι αποτυπωμένα σε κάποιο φιλμ μιας φωτογραφικής μηχανής, αλλά σε φύλλα Α4 με τη συνοδεία ενός μονάχα μολυβιού ή σε καμβά ζωγραφικής με τη βοήθεια του κάρβουνου.

Τα περισσότερα έργα του επικεντρώνονται σε ανθρώπινα πρόσωπα, αποτυπώνει την παραμικρή έκφραση και την παραμικρή ρυτίδα. Δεν μένει όμως μόνο στις ανθρώπινες εκφράσεις, ζωγραφίζει επίσης τοπία, φυσικά και τεχνητά.  Δέντρα και αυτοκίνητα απεικονίζονται στον καμβά με λεπτομέρειες που δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητο ακόμα και τον πιο καλό ζωγράφο.

Αναδημιουργεί φωτογραφίες αλλά δεν θέλει να μένει μόνο σε αυτό, πάντα προχωράει ένα βήμα παραπέρα. Θέλει τα έργα του να αποτυπώνουν την ιστορία που κρύβει κάθε φωτογραφία, τον πόνο, την χαρά και τις αναμνήσεις κάθε ατόμου.

Ανήκει στην κατηγορία των υπερρεαλιστών ζωγράφων, αλλά αυτό που τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους του είδους του είναι ότι δεν χρησιμοποιεί πινέλο, αλλά μολύβι. Ο υπερρεαλισμός αυτός γεννήθηκε από το φωτορεαλισμό, δηλαδή την προσπάθεια απεικόνισης φωτογραφικών πορτρέτων με μη-φωτογραφικά μέσα.

«Από την ηλικία των έξι ετών ήθελα να γίνω καλλιτέχνης. Μέσω του υπερρεαλισμού, ο καλλιτέχνης είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα συναισθηματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό αντίκτυπο και διαφέρει από τον φωτορεαλισμό, ο οποίος είναι αρκετά πιο τεχνικός», δηλώνει ο καλλιτέχνης.

«Προσπαθώ να μελετήσω την εσωτερική πτυχή της εικόνας αντί να επικεντρώνομαι αποκλειστικά στην εξωτερική όψη της. Μπορεί ακόμα και να ερωτευτώ μια εικόνα, όσο “χίπικο” κι αν ακούγεται», συνεχίζει περιγράφοντας με απλά και άμεσα λόγια το λόγο που αγαπάει τόσο πολύ την τέχνη του.

Δημιουργεί περίπου 6 έργα τον χρόνο, και καταφέρνει τα πουλήσει έναντι περίπου 6.000 ευρώ έκαστο. Ήδη πάμπολλα έργα του εκτίθενται σε μουσεία και γκαλερί τέχνης ενώ συμμετέχει και σε μία έκθεση για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο.

Paul Cadden 1

Paul Cadden 2

Paul Cadden 3

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]