Είχαμε χαθεί με την Ελισάβετ. Δεν τηλεφωνούσε. Δεν τηλεφώνησα. Μάθαινα νέα από μια κοινή μας φίλη. Η Ελισάβετ, λέει, είχε καταντήσει σαν εκείνες τις μεσήλικες συζύγους, που η ζωή της εξαρτιόταν από τα κέφια του άντρα της. Δούλευε, πήγαινε στη λαϊκή, μαγείρευε, συγύριζε το σπίτι. Ήταν απομονωνόμενη και  ενοχικά πιστή. Με τους λίγους φίλους που της απέμειναν, επικοινωνούσε μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου.

Αρχικά κατηγορούσε τον εαυτό της για την απομόνωση της, αλλά μόνο για να επαναπαυτεί ότι αναγνώρισε το λάθος της. Είναι μερικοί άνθρωποι που πιστεύουν πως αν κατηγορήσουν πρώτα από όλα τον εαυτό τους, απαλλάσσουν τους άλλους από την τάση τους να κριτικάρουν. Νομίζουν πως έτσι έκαναν ένα βήμα παραπέρα, για να μείνουν τελικά στάσιμοι και βολεμένοι στην συνείδηση τους που μοιάζει με σπασμένο παράθυρο:

μπάζει από παντού.

Η Ελισάβετ είναι καταθλιπτική. Ψάχνει συνεχώς να ανακαλύψει τι είναι αυτό που της λείπει. Στην προσπάθεια της, μένει ακόμα πιο μόνη. Ίσως να είναι υποψιασμένη, αλλά φοβάται.  Η σιγουριά κοστίζει κάτι τις παραπάνω. 

Οι ελπίδες της κρέμονται από έναν και μόνο άνθρωπο. Τον σύντροφο της. Και εκείνος, σαν λαίμαργος σαδιστής, ηδονίζεται στην ιδέα ενός πλάσματος αβοήθητου δίχως ζωή και στόχους, δίχως φωνή. Τέτοια είναι η ανασφάλεια του, που ρουφάει αργά-αργά, σαν βρικόλακας, την δίψα της για ζωή.  Σαν εξουσιαστής που μπορεί να τιμωρεί, να επαινεί, να πληγώσει, να καθοδηγήσει.
Διαστρεβλωμένη εκδοχή της αγάπης.
Είναι αλήθεια -τελικά- πως ο δούλος κάνει τον αφέντη.

Και μετά αναρωτιόμαστε, πώς οι άνθρωποι γίνονται δυστυχισμένοι.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]