Μεταξύ της κατανάλωσης μεζέδων και κρασιού, καταφέραμε και χωρέσαμε στο πρόγραμμά μας μία ταινία και μία παράσταση άκρως Χριστουγεννιάτικη… Το Πήγα-Είδα-Άκουσα περιμένει τις δικιές σας προτάσεις στο info@3pointmagazine.gr!

Είδα το “Νο” του Pablo Larraín, με πρωταγωνιστή τον μπαρουτοκαπνισμένο σε αυτές τις ταινίες (The Motorcycle Diaries, Even the Rain κ.ά) Gael García Bernal. Φιλμ του 2012 που αναφέρεται στην εποχή του Πινοσέτ και του δημοψηφίσματος που θα καθόριζε το μέλλον του στην προεδρία της Χιλής. Η αριστερά,  κατακερματισμένη βρίσκεται ανάμεσα στο δίλημμα αν πρέπει να συμμετέχει ή όχι. Ο Πινοσέτ ελέγχει τα πάντα και δίνει μόνο ένα τέταρτο προβολής στην αντιπολίτευση μέσω του κρατικού καναλιού. Η αριστερά τελικώς συμμετέχει, εμπιστεύεται τις τύχες της καμπάνιας σ’ έναν από τους γνωστότερους μαρκετινίστες, τον René Saavedra (Bernal). Μέσα σε 27 μέρες η δουλειά που γίνεται είναι εκπληκτική. Ο Saavedra προτιμά αντί για τις εικόνες των βασανιστηρίων να “επενδύσει” στη χώρα που ο ίδιος κι οι σύντροφοί του ονειρεύονται για το μέλλον. Επιλογή ωστόσο που τον φέρνει σε ρήξη με αρκετούς αριστερούς και κινδυνεύει να εξελιχθεί σε φιάσκο.  Ενδιαφέρουσα ταινία, που δίνει τροφή για σκέψη και δεν κουράζει.

Κώστας Παπαντωνίου

Πήγα στο Base Grill (Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι), ένα μαγαζί που ο κάθε λάτρης του κρέατος πρέπει να επισκεφτεί. Τεράστιες μερίδες καλοψημένου κρέατος, περίεργα και νόστιμα ορεκτικά, σαλάτες σαν έργα τέχνης, καλοκουρδισμένο service και ένας χώρος πολύ φιλικός και ζεστός. Μόλις καθίσετε στο τραπέζι θα σας περιμένουν χειροποίητα πατατάκια και στο τέλος θα δροσιστείτε με λικέρ μαστίχα. Οι τιμές του είναι λιγάκι τσιμπημένες, αλλά αν το ζουμερό κρέας είναι η αδυναμία σας πρέπει σίγουρα να περάσετε μία βόλτα από τα δυτικά προάστια.

peida2

Χριστιάνα Βουκελάτου

Πήγα στο μουσικό μεζεδοπωλείο “Ανέμη” (Εμπεδοκλέους 29, Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι). Μπορεί το “φόρτε” του να είναι τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, ωστόσο και το μεσημέρι Κυριακής αποτελεί εξίσου εύστοχη επιλογή για έξοδο, αφού συνδυάζει φτηνά ποτά (προτιμήστε την ρακή) και νόστιμους μεζέδες (προτιμήστε την συκω-τηγανιά), με ζωντανή μουσική από τους “Ρακοσυλλέκτες”. Ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια σε ένα ζεστό περιβάλλον (ιδανικό και για χριστουγεννιάτικη έξοδο) με άψογο service και όμορφη ατμόσφαιρα, είναι ό,τι πρέπει για το μεσημέρι της Κυριακής, αλλά και όχι μόνο.

peida3

Σοφιάννα Μπονοβόλια

Είδα την μουσική παράσταση “Danny Elfman’s music from Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas” στο Cabaret Voltaire (Μαραθώνος 30, Μεταξουργείο). Όποιος είναι λάτρης του Tim Burton αποκλείεται να μην έχει αγαπήσει τον Τζακ Σκέλιγκτον και τη σκοτεινή παρέα του. Το αξέχαστο soundtrack της ταινίας ερμηνεύουν στη σκηνή του Cabaret Voltaire τρεις ηθοποιοί και ένα σκελετωμένο πιάνο, που παίζει μόνο του –αστειεύομαι, υπάρχει πιανίστρια. Οι πιο απαιτητικοί θεατές, δυο πιτσιρίκες στο πίσω τραπέζι, έμειναν απολύτως ευχαριστημένες, καθώς δεν έχασαν λέξη από το “This Is Halloween” και το “What’s This?” Μην την χάσετε! Τελευταία παράσταση σήμερα. (17/12) 

peida1

Νίκη Μαυροειδή

Πήγα στο μουσικό καφενείο Φειδίου 2 (Φειδίου 2, Αθήνα), ένα μικρό παλιό καφενείο-μεζεδοπωλείο στο μικρό στενό που βρίσκεται κάθετα της Χαριλάου Τρικούπη στην καρδιά της Αθήνας. Κάθε Τετάρτη με Σάββατο έχει ρεμπέτικες βραδιές γεμίζοντας αξέχαστες μελωδίες και ήχους από πιάνο, μπουζούκι, μπαγλαμά και ακορντεόν. Η “παλιομοδίτικη” διακόσμηση του χώρου, τα κλασικά τραπεζάκια και καρέκλες καφενείου μας ταξιδεύουν σε εποχές περασμένες, όπως στην Αθήνα του ’50 και του ’60. Πολύ καλής ποιότητας ρακόμελο, κρασί αλλά και μεζέδες μπορούν να συνοδεύσουν την όμορφη μουσική βραδιά στο μικροσκοπικό και οικογενειακό μουσικό καφενείο της Αθήνας. 

peida4

Μελίνα Βελιμέζη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]