UntitledΤο βράδυ της Τετάρτης βρεθήκαμε στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα, στη Θεσσαλονίκη, για το πρώτο Rainy Fest. Τέσσερις μπάντες της Θεσσαλονίκης συναντιούνται, υπό την αιγίδα του Summer Rain Radio, για ένα πάρτυ που στοχεύει στην ανάδειξη μιας σκηνής που… πονάει, την ελληνόφωνη ροκ σκηνή και τα σχετικά με αυτήν είδη.

 

Φρούτα του Δάσους, Kazoo, Joey και Marvel Zeroes μοιράστηκαν τη σκηνή, οδηγώντας τον κόσμο σε ένα ταξίδι από τα «καλντερίμια» σε «πάρτυ στο κρεβάτι» και από τις «παιδικές χαρές» στα «ανθρώπινα δικαιώματα».

 

1(17) (1)

 

Πρώτος ο Joey, παρέα με τους Ξεκούρδιστούς του, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για το πάρτυ που ακολούθησε. Σουσουράδες, καλντερίμια και καλοκαιρινοί ήχοι και εικόνες μας έδωσαν να καταλάβουμε πως πρόκειται για το πρώτο φεστιβάλ της άνοιξης!

 

Ο Μαραβέγιας, ο Μπαλάφας και οι Locomondo πήραν σειρά, δηλαδή όχι οι ίδιοι, αλλά οι πολλά υποσχόμενοι Kazoo που μετέφεραν το «τρελό χωριό» του προαναφερόμενου καλλιτέχνη μπροστά στη σκηνή! Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς η κοινή συνύπαρξη Kazoo και Joey επί σκηνής, για μια… ιδιαίτερη στιχομυθία.

 

2(11) (1)

 

Από το φεστιβάλ δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πιο χαρακτηριστικοί, ίσως, εκπρόσωποι της ποπ ροκ σκηνής της πόλης αυτόν τον καιρό. Τα Φρούτα του Δάσους οδήγησαν το κοινό από γνωστές και άγνωστες μπαλάντες τους στο ξεσήκωμα της Ρένας και του Δράκου, κάνοντας, όπως οι ίδιοι είπαν, «λίγη» φασαρία.

 

3(13) (1)

 

Last but not least, οι ανερχόμενοι Marvel Zeroes. Μετρώντας στο ενεργητικό τους μια συμμετοχή στην αντιφασιστική συλλογή «Μια Απάντηση» των KollektivA και της Ελληνοφρένειας με το κομμάτι «Human…Right?». Φυσικά λόγω το περασμένο της ώρας ήμασταν… λίγοι και καλοί, κάτι που δεν εμπόδισε όμως ούτε το συγκρότημα ούτε και το κοινό να τα σπάσει! Ίσα ίσα, τους διευκόλυνε να γίνουν ένα με αυτό, κατεβαίνοντας από τη σκηνή.

 

4(12) (1)

 

Στον απόηχο της βραδιάς, το χαμόγελο όλων μας στο τέλος αρκεί για να πούμε πως το πρώτο ανοιξιάτικο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, αν και… βροχερό, ήρθε για να μείνει.

Οι τέσσερις μπάντες παραχώρησαν πριν από μερικές μέρες συνέντευξη στο 3pointmagazine, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ, ενώ αν θέλετε να δείτε και άλλες φωτογραφίες της βραδιάς, μπορείτε να μπείτε εδώ.

 

Λάμπρος Παπαευθυμίου

 

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες είναι της Ζέτας Καρκαμπούνα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]