Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Χρυσή Αυγή θυμήθηκε μια άλλη δολοφονία, εκείνη του οδηγού ταξί στην Πάρο, από τον Αναστάσιο Θεοφίλου.

Αναφέρει στην επίσημη σελίδα της: “… με την ίδια λογική, την οποία χρησιμοποιούν τώρα για να εκτοξεύσουν τον εμετό τους εναντίον του Κινήματος, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι ο τρομοκράτης της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και δολοφόνος του άτυχου ταξιτζή στην Πάρο, Αναστάσιος Θεοφίλου είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ”.

Η τακτική της Χρυσής Αυγής να επιτίθεται όταν θέλει να αμυνθεί είναι γνωστή. Την είδαμε στο παρελθόν, όταν ξανά σε εγκληματικές της δράσεις μιλούσε για σκευωρίες, την είδαμε στα πάνελ όταν οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν για το ναζιστικό της παρελθόν, τη βλέπουμε και τώρα.

Η περίπτωση Ρουπακιά μ’ εκείνη του Θεοφίλου, έχει βέβαια τόση σχέση όση η Χρυσή Αυγή με τη δημοκρατία.

Ο Θεοφίλου δεν συμμετείχε ούτε σε δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε φωτογραφιζόταν δίπλα σε βουλευτές. Σε σχόλιό του μετά τις εκλογές αντιμετωπίζει μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ ως ύστατη επιλογή της κοινωνίας για αλλαγή προς το καλύτερο. “Δεν είπαμε να κάνουμε επανάσταση, ΣΥΡΙΖΑ είπαμε να βγάλουμε στις εκλογές γ… τον μπελά μου. Ούτε γι αυτό είναι ικανός αυτός ο λαός;”.

Ακόμα όμως κι αν ο Θεοφίλου ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η δράση του θα ήταν μια κίνηση παράταιρη, μια θλιβερή εξαίρεση. Δεν θα εξέφραζε το χώρο και θα καταδικαζόταν.

Η δολοφονία του Φύσσα δεν ήταν μια κακή στιγμή. Είναι πλήρως ενταγμένη στη φιλοσοφία της Χρυσής Αυγής. Τη λογική του μαχαιρώματος, της επιβολής διά της βίας της επικράτησης στη μάχη του πεζοδρομίου.

Η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για τραγικό περιστατικό κι αρνείται την οποιαδήποτε σχέση με τον Ρουπακιά. Δεν έχει πρόβλημα ν’ αδειάζει τα παιδιά της. Το ‘κανε και με τον Περίανδρο, τώρα θα κώλωνε; «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», λέει.

Πλέον όμως αυτό ίσως να μην είναι αρκετό. Η Χ.Α βρίσκεται στη χειρότερη της στιγμή από τότε που μπήκε στη Βουλή. Εξ ου κι οι απειλές σε περίπτωση που τεθεί εκτός νόμου (“θ’ ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως’).

Μαζί με τις ακυρώσεις εκδηλώσεων, το λουκέτο σε γραφεία (Ιεράπετρα) και την επιστράτευση ανόητων επιχειρημάτων, δείχνει ότι είναι σε πανικό. Τη στιγμή, που στον ορίζοντα έχουν αρχίσει να φαίνονται οι δημοτικές εκλογές…

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]