Στη δεξιά πολυκατοικία, ένας -τουλάχιστον- έχει μεζονέτα. Με όλες τις πολυτέλειες, με όλα τα κομφόρ. Και πολλά λεφτά στην άκρη, ώστε αν, ο μη γένοιτο, προκύψει ο,τιδήποτε, ζημιά, φθορά, βλάβη, να μπορεί να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί. Αυτό μαθαίνουμε από το πόρισμα των ορκωτών λογιστών της Βουλής σχετικά με την περιουσία του προέδρου του παραμερισμένου εκτός σκηνής ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργου Καρατζαφέρη.

Δεν ήταν είδηση το γεγονός πως ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι από τους ευπορότερους των Ελλήνων πολιτικών. Στις κατά καιρούς δημοσιοποιήσεις των “πόθεν έσχες” των πολιτικών αρχηγών, παρατηρούσε ο καθένας πως βρισκόταν ψηλότερα από τους περισσότερους, αν όχι από όλους τους υπόλοιπους, σε καταθέσεις στην τράπεζα και ακίνητη περιουσία. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Και εξηγούμαι.

Κανένα πρόβλημα δεν υφίσταται εάν ο οποιοσδήποτε πολιτικός δεν ζει με “3 κι 60», έχοντας παραπάνω από το σπίτι, το αυτοκίνητο του και μερικά λεφτά στην άκρη. Αλίμονο αν η κριτική σε όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα, και δη βουλευτικά ή υπουργικά, στον αριθμό των μηδενικών στις τραπεζικές του καταθέσεις.

Με δυο αστερίσκους όμως: Πρώτον, πως η όποια οικονομική άνεση δεν προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες, ειδικά μέσω κατάχρησης της όποιας εξουσίας. Εμφανή τα προφανή. Δεύτερον, και αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία να παρατηρήσει κανείς στην περίπτωση Καρατζαφέρη, όταν δεν χρησιμοποιείς τη θρησκευτική πίστη (συγκεκριμένα, τη χριστιανική) και απευθύνεσαι στο θυμικό των πολιτών για να αποκτήσεις ψηφοφόρους.

ÁÈÇÍÁ-ÂÏÕËÇ-ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÃÉÁ ÔÏÍ ÐÑÏÕÐÏËÏÃÉÓÌÏ 2011// Ã. ÊÁÑÁÔÆÁÖÅÑÇÓ .(EUROKINISSI-ÂÁÉÏÓ ×ÁÓÉÁËÇÓ)
Ο Καρατζαφέρης φαίνεται να ανήκει σε αμφότερες τις κατηγορίες. Το πόρισμα των ορκωτών λογιστών της Βουλής κάνει λόγο για 2 υπεράκτιες εταιρίες, offshore, που δεν έχουν δηλωθεί στο “πόθεν έσχες” του από το 1996. Στις εταιρίες αυτές βρέθηκαν εμβάσματα ύψους εκατομμυρίων ευρώ, χαρακτηρισμένα ως “μίζες” για εξοπλιστικά προγράμματα. Η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής συζητά το ενδεχόμενο ύπαρξης τρίτης offshore, παραπέμποντας τον αρχηγό του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στον Εισαγγελέα Εφετών και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ορθό κρίνεται να περιμένουμε το τί θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη πριν σχολιαστεί η -πιθανή- ενοχή του.

Τι θα γίνει όμως με την πίστη; Με τα σταυροκοπήματα; Με τις “30 προσευχές τη μέρα”, που κάνει ο πρώην βουλευτής, όπως εξομολογούταν χρόνια πριν σε μεσημεριανή εκπομπή, σχολιάζοντας το πόσο πιστός χριστιανός είναι;

2011-03-05-cebaceb1cf81ceb1cf84ceb6ceb1cf86ceadcf81ceb7cf82-ceb5cf86cf81ceb1ceafcebc-011
Τι σχέση έχει όμως η πίστη με τον παράνομο πλουτισμό και τις offshore εταιρίες; Τι σχέση έχει η Αγία Γραφή με τα εξοπλιστικά και τα αντισταθμιστικά ωφελήματα; Πως γίνεται κάποιος που ζει ζωή χαρισάμενη μέσα στα εκατομμύρια να δηλώνει χριστιανός; Κατά τη χριστιανική διδασκαλία, όπως μαθαίναμε στο σχολείο, “ο έχων δυο χιτώνας να δίδει τον έναν”. Ο Μέγας Βασίλειος είπε: “Όσον πλεονάζεις τω πλούτω τοσούτον ελλείπεις τη αγάπη”. Ο πραγματικός χριστιανός δηλαδή δεν μπορεί να είναι πλούσιος, όσο υπάρχουν άνθρωποι φτωχοί. Ο Άγιος Χρυσόστομος ο Ιωάννης, λέει πως ακόμα και τα ελεύθερα αγαθά, αυτά δηλαδή που κάποιος αποκτά χάρη στην εργατικότητα και την επιμέλεια του, στην πραγματικότητα δεν είναι δικά του, αλλά του Χριστού, που παρέχει τα βασικά, όπως αέρα, γη, νερό, για να ζει ο άνθρωπος. Παράλειψη σημαντική βέβαια, αν και μάλλον από αμέλεια, ότι δεν μας είπε ο άγιος σε ποιόν ανήκουν τα πλούτη που προέρχονται από μίζες και ερωτήσεις στη Βουλή.

ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - 3ï ÓÕÍÅÄÑÉÏ ËÁ.Ï.Ó.
Σύμφωνα με τα χριστιανικά ήθη, ο άνθρωπος οφείλει να αισθάνεται αλληλεγγύη, αδελφοσύνη, φιλανθρωπία, δίχως ζηλοφθονία, μίσος για τους γύρω του. Το συγκεκριμένο κήρυγμα χρησίμευσε στις κατά καιρούς ελίτ στο να πείσουν πλήθη ανθρώπων πως δεν μπορούν να πραγματεύονται επαναστάσεις, εκδίκηση, πάλη των τάξεων και οτιδήποτε εχθρεύεται τον “άνθρωπο”. Γενικώς και αορίστως. Είναι αυτοί που σου επιβάλλουν ένα Θεό, στον οποίο πρέπει να πιστέψεις. Γιατί δεν μπορείς να σκέφτεσαι ό, τι σου κατέβει στο κεφάλι. Αυτό μπορεί να είναι και επικίνδυνο για την τάξη των πραγμάτων. Να πηγαίνεις στην εκκλησία, να βαφτίζεις τα παιδιά σου και να νηστεύεις, ελπίζοντας πως όταν πεθάνεις οι κόποι σου θα ανταμειφθούν.

Οι ίδιοι, όμως, δεν έχουν τον Θεό τους. Νιώθουν οι ίδιοι Θεοί και συμπεριφέρονται ως τέτοιοι. Έρχονται και τον επιβάλλουν, ως σύστημα αξιών που ορίζει τη συμπεριφορά σου, όταν οι ίδιοι εχθρεύονται κάθε τι διαφορετικό, όπως τους μετανάστες, αντιπαθούν οποιαδήποτε ελευθερία, μνημονεύουν δικτατορίες, πλουτίζουν (απ΄ ό,τι φαίνεται) καταχρώμενοι το δημόσιο αξίωμα που τους αποδόθηκε με λαϊκή εντολή και λένε άπιστο όποιον δεν πηγαίνει στην εκκλησία. Όχι σε αυτές που είναι χτισμένες, αλλά σε αυτές τις νοητές, όπου Θεοί είναι οι ίδιοι.

(σ.σ. Η φράση του τίτλου αποδίδεται στον Φ. Ντοστογιέφσκι)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]