Τι συμβαίνει όταν το αγαπημένο σου τετράποδο αποφασίσει αντί να σου επιστρέφει τα κόκαλα που του πετάς, όπως τα περισσότερα σκυλιά, να κρύβεται στα πιο απίθανα μέρη; Οι περισσότεροι από εμάς είτε θα εγκαταλείπαμε το παιχνίδι είτε θα παίρναμε απόφαση ότι θα έπρεπε να προμηθευτούμε μπόλικα κόκαλα, καθώς κανένα δεν θα γύριζε στα χέρια μας. Ο σχεδιαστής γραφιστικών, αλλά και οπτικός καλλιτέχνης, Andrew Knapp αποφάσισε όμως να μετατρέψει αυτή την αγαπημένη συνήθεια του σκύλου του Momo, σε ένα διαδραστικό παιχνίδι.

Ο Μόμο κρύβεται σε κάθε πιθανό μέρος, από βουνά με χιόνια, δάση, σπίτια μέχρι και εκκλησίες, ο ιδιοκτήτης του απαθανατίζει τις στιγμές και όλοι εμείς προσπαθούμε να εντοπίσουμε το 4μιση χρονών ασπρόμαυρο Μπόρντερ Κόλ
σε κάθε τοπίο. Ποτέ ο ίδιος ο καλλιτέχνης δεν χρειάστηκε να “στήσει” κάποια φωτογραφία, ο Μόμο βλέπετε δεν εγκαταλείπει ποτέ την αγάπη του για κρυφτό!

 

momo-1

Η σειρά φωτογραφιών “Finding Momo”, δημιουργήθηκε αρχικά ως ένα δώρο για τα ανιψιά του Andrew Knapp, τα οποία τρέφουν μία αδυναμία στον Μόμο αλλά και στον πολύ δημιουργικό τους θείο. Στη συνέχεια όμως, οι φωτογραφίες απέκτησαν τόση προβολή από τα Μ.Μ.Ε που σε λίγο μοναχά καιρό θα κυκλοφορήσει το ομώνυμο βιβλίο με 100 περίπου φωτογραφίες, ενώ ήδη έχει δημιουργηθεί και η σχετική ιστοσελίδα. Βέβαια, ο καλλιτέχνης δηλώνει λίγο έως καθόλου σχετικός με την έκδοση βιβλίων, καθώς το έχει κάνει μοναχά άλλη μία φορά σε συνεργασία με αρκετούς ακόμη φωτογράφους. Τότε το βιβλίο αναδείκνυε το φυσικό τοπίο του Καναδά.

Δεν έχει περάσει καλά-καλά ένας χρόνος λοιπόν από τότε  που ο Andrew Knapp ξεκίνησε το project στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Καναδά. Μάλιστα ο ίδιος απορεί με τον πιστό του φίλο, που παραμένει κρυμμένος για όσο χρειαστεί ώστε το αποτέλεσμα της φωτογραφία να τον ικανοποιήσει πλήρως. “Δεν ήθελα το παιχνίδι μου να είναι απαιτητικό αλλά απλά να έχει πλάκα”, δηλώνει αν και δεν είναι λίγες οι φορές που ο Μόμο εντοπίζεται με αρκετή δυσκολία!

Δεν είναι λίγοι βέβαια αυτοί που το συγκεκριμένο project τους θυμίζει, αλλά και τους κάνει να νοσταλγούν  παράλληλα, το κλασσικό  πλέον παιχνίδι “Where’s Waldo”. Βέβαια εκεί δεν αναζητούμε ένα τετράποδο, αλλά τον Waldo που έχει την περίεργη  συνήθεια να κυκλοφορεί μοναχά σε πολυσύχναστους δρόμους και γεμάτα από ανθρώπους μαγαζιά. Ο Andrew δεν είχε εντοπίσει αυτή την ομοιότητα μέχρι το ίδιο το κοινό να την υποδείξει.

Ας οπλιστούμε λοιπόν με την κατάλληλη παρατηρητικότητα και ας αναζητήσουμε τον Μόμο!

 

momo-2 (2)

momo-2 (1)

momo-3 (1)

momo-8 (1)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]