Αδέρφια, we delivered! Η Ελλάδα βγήκε στις αγορές! Κατέφθασε και η Άνγκελα για να φωτογραφηθεί με τον Αντώνη! Είναι κρίμα που υπάρχει η απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας και δεν μπορεί ο απλός κόσμος να εκδηλώσει απλόχερα την αγαλλίαση που αισθάνεται.

Απορώ, πόσα άλλα τέτοια γελοία επικοινωνιακά τεχνάσματα θα σκαρφιστεί αυτή η κυβέρνηση μέχρι τις ρημάδες τις εκλογές. Μήπως πιάσουν και τον Ξηρό κάπου στις αρχές Μαϊου; Δεν αποκλείεται και αυτό, όπως εύστοχα μάντευαν τα παιδιά της Ελληνοφρένειας.

Οτιδήποτε για να ξεχάσει ο κόσμος την πανωλεθρία που έχει υποστεί ως σήμερα και αυτή που τον περιμένει στο μέλλον.

Τι σημασία έχει αν έχετε χάσει το 25% με 40% του εισοδήματός σας την τελευταία τετραετία; Ποιος νοιάζεται αν έχετε απολυθεί και δεν βρίσκετε δουλειά; Το θέμα είναι ότι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και το μοιράζουμε άμα λάχει. Ευημερούν οι τραπεζίτες και ανακάμπτει η οικονομία και το χρηματιστήριο πάει καλά, όπως τονίζει σε κάθε ευκαιρία ο ακούραστος εργάτης της οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας.

Όλα αυτά συμβαίνουν εδώ. Στη χώρα του Μπάμπη και του Πορτοσάλτε, των δημοσιογράφων που κόπτονται καθημερινά για την αντικειμενική μας ενημέρωση και ενίοτε στρατεύονται στον πολιτικό αγώνα για να μας σώσουν, όπως η κυρία Μαρία Σπυράκη και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Στη χώρα του Άδωνι Γεωργιάδη που πρόσφατα έδωσε μια καταπληκτική μάχη με μαραθώνιες εμφανίσεις σε ΟΛΑ τα ΜΜΕ για να μας πείσει για το πόσο καλό θα μας κάνει το πολυνομοσχέδιο. Τις υπόλοιπες ώρες μάλλον ήταν απασχολημένος με το να σιχαίνεται τον κομμουνισμό.

Επίσης του προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη που δεν θα επιτρέψει να έρθει το πεζοδρόμιο στη Βουλή, ξεκαθαρίζοντάς το από το βήμα του Κοινοβουλίου σε άπταιστα ΟΝΝΕΔίτικα. Ή του Βαγγέλη Βενιζέλου που μας υπενθύμιζε τις προάλλες, με αυτήν την ταπεινότητα που τον διακρίνει, πως για το ότι υπάρχει η κυβέρνηση και η χώρα οφείλεται στο γεγονός ότι αυτός είναι εδώ.

Και τελικά, στη χώρα αυτή του μεγάλου ηγέτη Αντώνη Σαμαρά. Ο οποίος μεγάλος ηγέτης τολμά να κόψει ακόμα και (κάποια από) τα ακροδεξιά του χέρια όταν πρόκειται για το καλό του τόπου. Γιατί μπορεί να μην ήξερε τίποτα για την παρασκηνιακή δράση του επί δεκαετίες φίλου και συνεργάτη του, Μπαλτάκου, αλλά μόλις τα έμαθε τον έστειλε πάραυτα σπίτι του, όπως είχε σπεύσει να μας ενημερώσει άμεσα η κυρία Όλγα.

Ελπίζω αδέρφια να μην τσιμπήσετε μπροστά στην ανεπαίσχυντη κυβερνητική και μιντιακή προπαγάνδα διαστρέβλωσης των πράξεων και των προθέσεων. Ελπίζω, όταν φθάσει η ώρα της κάλπης σε κανά μήνα από σήμερα, να μην ξεχάσετε ποιοι είναι αυτοί που έχουν μετατρέψει τη δημοκρατία μας σε μια διαδικασία fast track, περνώντας πολυνομοσχέδια 800 σελίδων και 850+ ρυθμίσεων από τη Βουλή μέσα σε δυο ημέρες.

Να μην ξεχάσετε ποιοι αποφάσισαν να ορίσουν τον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα στα 500 ευρώ για ΟΛΟΥΣ από 1/1/2017. Δηλαδή είτε δουλεύεις 1 χρόνο είτε 10 είτε 20 χρόνια, θα παίρνεις 500 ευρώ τον μήνα και αυτό θα είναι.

Να μην αρκεστείτε στα ξεροκόμματα που σας πετούν, υποχρεώνοντάς σας να παρακαλάτε για μια δουλειά υπό του αισχρού καθεστώτος της ενοικίασης δίχως κανένα προνόμιο. Να συνειδητοποιήσετε ότι δικαιούστε μια ζωή κατά την οποία θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας, έχοντας σταθερή εργασία και αξιοπρεπείς απολαβές.

Κι αφού -καθώς φαίνεται- η οργή σας εξαντλήθηκε στο αλήστου μνήμης κίνημα των αγανακτισμένων, αφού θεωρείτε παρωχημένες τις πορείες και τις απεργίες, τουλάχιστον ας εκφράσετε την αντίδρασή σας με την ψήφο σας. Να θυμάστε πως το μοναδικό πράγμα που τρέμει η νεοφιλελεύθερη ισοπέδωση, είναι η ενδεχόμενη αφύπνιση της πλειοψηφίας των καταπιεζόμενων και εκμεταλλευόμενων. Γι’ αυτό και από τη μία απειλεί με καταστροφολογίες και από την άλλη μας ρίχνει στάχτη στα μάτια με ελεημοσύνες. Αυτοί έχουν αναλάβει να κάνουν τη “δουλειά”, όπως λένε. Τι εννοούν; Μα φυσικά να φέρουν σε πέρας την αποστολή που τους έχουν διατάξει τα αδηφάγα αφεντικά τους, δηλαδή να διευκολύνουν τη συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια ολοένα και λιγότερων, φτωχοποιώντας παράλληλα περαιτέρω την ελληνική κοινωνία.

Εμείς έχουμε υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας να τους σταματήσουμε. Η τυχόν σιωπή μας ή απραξία μας από εδώ και πέρα θα ισοδυναμεί με συνενοχή.

Θοδωρής Κατσαρογιάννης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]