Ίσως να αποτελεί κρυφό πόθο αρκετών θαυμαστών να δουν δύο ή ακόμη και παραπάνω αγαπημένα τους συγκροτήματα να σμίγουν και να χαράζουν, έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα τη δική τους κοινή πλέον πορεία. Αν όχι ολόκληρο το συγκρότημα έστω κάποια μέλη από αυτό. Βέβαια οι ίδιοι οι καλλιτέχνες δεν το πράττουν για το κοινό τους αλλά για διάφορους άλλους προσωπικούς και μη λόγους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν πρώην αλλά ακόμα και νυν μέλη διαφορετικών συγκροτημάτων ενώνονται σε ένα, το αποτέλεσμα μόνο δημιουργικό μπορεί να αποβεί. Τα παραδείγματα που ακολουθούν το κάνουν αυτό κάτι παραπάνω από φανερό!


The Dead Weather

Ένα συγκρότημα που μετράει 3 χρόνια ζωής, 2 δίσκους στο ενεργητικό του και 4 πολύ ταλαντούχα μέλη που φαίνεται να έχουν κάτι παραπάνω από καλή χημεία επί σκηνής.

Το συγκρότημα λοιπόν αποτελείται από την Alison Moshart (πρώην μέλος των Τhe Kills), τον Jack White (πρώην μέλος των White Stripes και των Raconteurs), τον Dean Fertita (πρώην μέλος των Queen of the Stone Age) και η τετράδα συμπληρώνεται με τον Dead Lawrence (πρώην μέλος των Raconteurs).

H μορφή και η ιδέα της συγκρότησης του συγκροτήματος προέκυψε τυχαία σε μία συναυλία των Raconteurs. Ο Jack White δεν ήταν σε θέση να τραγουδήσει, λόγω κακής φωνητικής μέρας και στη θέση του καλέσαν την Alison Moshart, η οποία προθερμαινόταν ώστε να τραγουδήσει αργότερα μαζί με το συγκρότημά της, τους The Kills. Το αποτέλεσμα άρεσε και στους τρεις και αργότερα το ίδιο βράδυ συνάντησαν τον Dean Fertita στο στούντιο και ηχογράφησαν παραπάνω από ένα κομμάτι, όπως ήταν ο αρχικός τους σκοπός δηλαδή.

Temple of the dog
Αν μη τι άλλο το συγκρότημα αυτό προέκυψε από τα σπλάχνα του grunge κινήματος και δημιουργήθηκε για ένα πολύ ιδιαίτερο λόγο το 1990, στο Seattle. Για αυτό άλλωστε κυκλοφόρησε μονάχα ένα δίσκο και έπειτα τα μέλη του ακολούθησαν τη δική τους ξεχωριστή πορεία.

Η ιδέα προέκυψε από τον frontman του συγκροτήματος των Soundgarden, Chris Cornell, ο οποίος είδε το συγκάτοικό του αλλά και πολύ καλό του φίλο Andrew Wood, να χάνει τη ζωή του ύστερα από μεγάλη δόση ηρωίνης.

Τον πόνο που προήλθε από την απώλεια του φίλου του, τον εξωτερίκευσε γράφοντας κομμάτια, αργά και μελωδικά που δεν ταίριαζαν όμως στο πιο επιθετικό ύφος των Soundgarden. Γι αυτό το λόγο αποφάσισε να απευθυνθεί στους Stone Grossent  και Josse Amment, που ήταν και αυτοί εξίσου επηρεασμένοι  από την απώλεια του πολύ σημαντικού μέλους του συγκροτήματός τους, Mother Love Bone.

Kαι κάπως έτσι η μπάντα ξεκίνησε τις πρόβες και η ιδέα της έκδοσης μοναχά ενός σινγκλ ξάφνου φάνταζε ως χαζή!  Έτσι πάρθηκε η απόφαση για την ηχογράφηση ενός ολόκληρου άλμπουμ. Η διαδικασία διήρκησε μόλις 2 εβδομάδες, αφού στην μπάντα προστέθηκαν τρία ακόμη μέλη. O Matt Cameron, o  Mike McGready και ο νεαρός τότε αλλά πολύ ταλαντούχος Eddie Vedder. Οι τρεις τους λίγο καιρό μοναχά έπειτα θα έγραφαν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία με τους Pearl Jam.

Audioslave
Η σημερινή τριάδα κλείνει με τους Audioslave, πολλοί τους χαρακτήρισαν ως απλά ένα συνδυασμό των Soundgarden και των Rage Against the Machine. Δεν άργησαν όμως να διαψεύσουν τους όποιους ισχυρισμούς τέτοιου είδους και να αποκτήσουν την ολόδικη τους ταυτότητα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Zack de la Rocha, ο frontman των  Rage Against The Machine, εγκατέλειψε το συγκρότημα. Τα υπόλοιπα τρία μέλη όμως παρόλο τη διάλυση της μπάντας, αποφάσισαν να συνεχίσουν την κοινή μουσική τους πορεία, ψάχνοντας πλέον για μια καθαρόαιμη φωνή να τους συμπληρώσει.

Κάπως έτσι κατέληξαν στον Chris Cornell, πρώην μέλος των Soundgarden αλλά και των προαναφερθέντων Temple of the Dog. Η πορεία τους διαφαινόταν λαμπρή, και έπειτα από τρία πολύ επιτυχημένα άλμπουμ, τρία βραβεία Grammy, ο Cornell ανακοινώνει την αποχώρηση του εξαιτίας αγεφύρωτων διαφορών στην μουσική αλλά και στο χαρακτήρα των μελών της
μπάντας.

Για 6 χρόνια πορεύτηκαν μαζί, αλλά όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο Cornell, δεν διατήρησε καμία προσωπική επαφή με τα μέλη της μπάντας καθώς το τέλος της ήταν μάλλον άδοξο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

To 3pointmagazine.gr είναι αυτοδιαχειριζόμενο μέσο που δεν έχει εκδότες και διευθυντές σύνταξης, ούτε κομματικές και οικονομικές εξαρτήσεις. Ένα μικρό πείραμα που μεγαλώνει διαρκώς, φιλοδοξώντας να ανταγωνιστεί τα κυρίαρχα, παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Related Posts