Για έξι χρόνια ήταν το καμάρι της Κρήτης στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας. Ήταν το διαμάντι του Ηρακλείου. Μια ομάδα που χαιρόσουν να πηγαίνεις στο γήπεδο να την βλέπεις αφού σου έβγαζε την άλλη όψη του ποδοσφαίρου. Κάθε σαββατοκύριακο οικογένειες με τα παιδιά τους πήγαιναν να δουν τον Εργοτέλη να «μάχεται» κόντρα στις μεγάλες ομάδες.

Όλα αυτά μέχρι φέτος. Οι «κιτρινόμαυροι» της Κρήτης δεν τα κατάφεραν και τερμάτισαν σε μία από τις θέσεις που δίνουν το εισιτήριο για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Ο Εργοτέλης έπαιξε για έξι σερί χρόνια στο πρωτάθλημα της πρώτης Εθνικής και όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια γι΄αυτή την ομάδα, τον πρόεδρο, το προπονητικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές. Ο Εργοτέλης είχε όλα αυτά για να λειτουργήσει άψογα ένας σύλλογος. Είχε έναν Πρόεδρο που στηρίζει τον προπονητή(και τις επιλογές του) για χρόνια, είχε άψογη οργάνωση σε όλους τους τομείς και  δεν είχε υπήρχε πίεση από την εξέδρα και πάνω απ΄όλα στην ομάδα υπήρχε υγεία. Γι΄ αυτό έξι χρόνια έλαμψε αλλά και πλήγωσε αντιπάλους με τα αποτελέσματα.

Όλες οι μεγάλες ομάδες τις πρώτης κατηγορίας την έχουν πατήσει από τον Εργοτέλη. Άλλες μάλιστα με αποκλεισμούς στο Κύπελλο(Παναθηναϊκός) και άλλες με ήττες στο πρωτάθλημα(Ολυμπιακός, ΑΕΚ). Τι άλλο άφησε ο Εργοτέλης; Οι σπουδαίες εμφανίσεις ενός πιτσιρικά, του Βασίλη Κουτσιανικούλη, έκαναν την ποδοσφαιρική Ελλάδα να παραμιλάει. Θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, ο Κουτσιανικούλης αγωνίστηκε στην Εθνική Νέων με την οποία έφτασε ως τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2007 -ήττα 1-0 από την Ισπανία- με συμπαίκτες τον Σωτήρη Νίνη και τον Κώστα Μήτρογλου. Στη συνέχεια τον νεαρό μεσοεπιθετικό πήρε ο ΠΑΟΚ, στον οποίο όμως δεν «έπιασε» και επέστρεψε στην κρητική ομάδα.

Σίγουρα ο Εργοτέλης κέρδισε πάρα πολλά όλα τα αυτά τα χρόνια. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα μπορεί να στηριχθεί ξανά στα πόδια του και να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει. Στα μεγάλα σαλόνια. Ο πρόεδρός του Απόστολος Παπουτσάκης αγαπάει και πονάει την ομάδα και σίγουρα δεν θα την αφήσει έτσι. Θα την στηρίξει όπως αυτός ξέρει για να δει ξανά το καμάρι του να λάμπει στη μεγάλη κατηγορία. Μακάρι πολλές επαρχιακές ομάδες να ακολουθήσουν το πρότυπο του Εργοτέλη. Τότε το ποδόσφαιρο στην Επαρχία θα αλλάξει και ο ανταγωνισμός θα ανέβει σε υψηλά επίπεδα. Πράγμα που μόνο καλό μπορεί να κάνει στο ίδιο το άθλημα.

Αδάμ Τσίκουρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]