Πραγματικά αναρωτιέμαι πότε θα έρθει η μέρα που ο Έλληνας οπαδός θα σταματήσει να αποθεώνει τον κάθε Μίκαελ Εσιέν που του κάνει τη χάρη (!) να φορέσει τη φανέλα της ομαδάρας του.

Το ότι το βιογραφικό του είναι πλούσιο και πιο βαρύ από όλων των παιχτών του Παναθηναϊκού μαζί, δεν σημαίνει ότι θα έρθει και ο ΠΑΟ θα γίνει αυτόματα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση.

Μπορεί να έχει παίξει σε Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν μεταξύ άλλων, αλλά είναι καταστροφικό να εστιάζει κανείς μόνο σε αυτό και να χάνει… το δάσος. Δεν είναι όλα ρόδινα στην καριέρα του Εσιέν. Μετά την Τσέλσι, δεν κατάφερε ποτέ ξανά να είναι ο ίδιος.

Στη Ρεάλ προφανώς και δεν κατάφερε να πάρει φανέλα βασικού, αλλά αυτό έχει συμβεί και με πολύ καλύτερους από αυτόν, παίχτες. Δεν είναι αυτό το ανησυχητικό. Το ανησυχητικό και επικίνδυνο, είναι ότι ο Γκανέζος δεν κατάφερε να είναι βασικός στη χειρότερη Μίλαν της τελευταίας 20ετίας!

Συγκεκριμένα, έκανε 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Στις 6 από αυτές μπήκε σαν αλλαγή, στις 2 ξεκίνησε βασικός και αντικαταστάθηκε και μόλις σε 5 ματς κατάφερε να μείνει στο γήπεδο για 90 λεπτά.

Από πού κι ως πού, με ποια λογική, αυτός ο παίχτης αξίζει 1,1 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για διετές συμβόλαιο, όταν αποδεδειγμένα δεν σου περισσεύουν κιόλας. Επειδή έχει παίξει εκεί που έχει παίξει, το γεγονός ότι πιο πολύ καιρό είναι τραυματίας παρά υγιής δεν παίζει κάποιο ρόλο; Το ότι είναι αρκετές ταχύτητες κάτω στις αντιδράσεις του από ό,τι παλιότερα δεν μετράει; Το ότι δεν πέτυχε κανένα γκολ (λογικό), αλλά δεν έδωσε και ούτε μία ασίστ, δημιουργώντας μόλις 3 φάσεις για γκολ σε 13 ματς δεν αφορά κανέναν στον Παναθηναϊκό; Το ότι τον Δεκέμβρη γίνεται 33, έχει κάποια σημασία; Μάλλον όχι.

Ποτέ δεν είχε σημασία για τον πρόεδρο μιας ελληνικής ομάδας η κατάσταση ή η ηλικία ενός ποδοσφαιριστή. Για έναν και μοναδικό λόγο. Γιατί δεν είχε σημασία για τον φανατικό του οπαδό. Για αυτόν που θα πήγαινε στο αεροδρόμιο, θα έπαιρνε διαρκείας, θα έπαιρνε φανέλα κλπ. Μέχρι να αλλάξει αυτό, το οποίο δεν πιστεύω ότι θα συμβεί ποτέ, ο κάθε Μαρινάκης, Αλαφούζος ή Σαββίδης, θα κάνουν τη Superleague νεκροταφείο ελεφάντων, γιατί αυτή είναι η πιο εύκολη λύση.

Γιατί να πάρει 2-3 πολύ καλούς Έλληνες παίχτες ακόμα; Γιατί να αφήσει τον κάθε νεαρό παίχτη της ομάδας να εξελιχθεί; Αφού θα δώσει ένα «μύριο» για τον παιχταρά τον Εσιέν και θα τα βγάλει και με το παραπάνω από φανέλες, διαρκείας κλπ;

Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι, μια χαρά παιχταράς είναι ο Εσιέν. Εδώ κάποιοι παρακαλάνε να γυρίσει ο Σισέ των 7 συμμετοχών, όλες ως αλλαγή, χωρίς να πετύχει κάποιο γκολ στην Μπαστιά. Κι αυτός στα 33 του.

ΥΓ. Φέρε και τον Βαζέχα πρόεδρε. Έχει κερδίσει τον Αγιαξ του ΄96. Τι εννοείς είναι 50 χρονών;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]