Πριν από 58 χρόνια οι Rolling Stones «σκαρφαλώνουν» για πρώτη φορά στην κορυφαία θέση του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών (Βillboard) με μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. To  «I can’t get no satisfaction» παραμένει στην πρώτη θέση του billboard για τέσσερις εβδομάδες και σημαδεύει όχι μόνο το συγκρότημα αλλά και τη ροκ μουσική εν γένει.

Το 3pointmagazine.gr «θυμάται» την πρώτη φορά που κάποια από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας ανεβαίνουν στην κορυφαία θέση του Billboard.

Τhe Beatles- I want to hold your hand (1964)
Στις 8 Ιανουαρίου του 1964 το “I want to hold your hand” σκαρφαλώνει μέχρι την 45η θέση του – μέχρι τότε αμερικανοκρατούμενου- billboard. Δεν περνάει ούτε ένας μήνας και την 1 Φεβρουαρίου οι Beatles κατακτούν για πρώτη φορά την κορυφή και παραμένουν εκεί για 7 εβδομάδες. Mάλιστα, τηn πρώτη θέση του I want to hold your hand θα «κλέψει» ένα άλλο τραγούδι των Beatles, το “She Loves you”.

The Doors- «Light My Fire»

To ντεμπούτο άλμπουμ των the Doors στάθηκε αρκετό ώστε να τους χαρίσει την πρώτη μεγάλη τους επιτυχία. Το άλμπουμ «Τhe Doors» ηχογραφείται τον Αύγουστο του 1966 και κυκλοφορεί τον Ιανουάριο του 1967. Το single θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 1966 και τον Ιούλιο θα κατακτήσει για 3 εβδομάδες την πρώτη θέση του Billboard. To συγκρότημα έχει συνολική παραμονή στο top100 του Βillboard 121 εβδομάδες!

Guns n’ Roses- Sweet Child of Mine

To τρίτο single από το ντεμπούτο άλμπουμ των Guns n’ Roses έμελλε να ήταν το πρώτο αλλά και το μοναδικό που θα έφθανε μέχρι την κορυφή του Billboard. Βέβαια αυτή δεν θα μπορούσε να είναι η μοναδική επιτυχία του «Sweet child of mine», καθώς μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται στην λίστα με τα καλύτερα σόλο κιθάρας και βρίσκεται στην 198η θέση με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών από το περιοδικό Rolling Stones.

Σχόλια

X