3 ματιές στο φεστιβάλ της ΚΝΕ [photos]

Λέγεται ότι όπως η πένα, έτσι και ο φωτογραφικός φακός, δίνουν την ευκαιρία σε όποιον του δώσει λίγη προσοχή, να γράψει την δική του ιστορία μέσα από αυτόν. Ακόμη και για πράγματα τα οποία φανταζόμαστε ότι δεν μπορούν να φανούν διαφορετικά, παρά μόνο με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Όλοι αποδέχονται την ικανότητα της γραφής να μεταφέρει διαφορετικά πράγματα με τις λέξεις. Δεν αποδέχονται όμως όλοι ότι αυτή η δυνατότητα υπάρχει και με τη φωτογραφία. Ίσως φταίνει οι λέξεις που άλλοτε έχουν σημασία βαριά και άλλοτε είναι απλώς συνθετικά στοιχεία στη φαντασία και στη διανόηση του καθενός.

Στην πραγματικότητα, έτσι συμβαίνει και με ό,τι βλέπουμε, για τους φωτογράφους. Εκεί που ο κόσμος βλέπει βαριά σύμβολα και μονοσήμαντες οπτικές, ο φωτογράφος έρχεται και βλέπει φόρμες, φως, στιγμές. Είναι η εμμονή του στη λεπτομέρεια ή στη μεγάλη εικόνα που του επιτρέπει να συνειδητοποιήσει ότι από την πραγματικότητα μέχρι την εικόνα, δεν υπάρχει ένας στενός διάδρομος, αλλά τόσος χώρος, όσος αυτός έχει μάθει να διεκδικεί. Κι έτσι να συνθέτει με τα στοιχεία που του δίνει η πραγματικότητα, τη μεσολαβημένη ματιά του.

Αυτό επιχειρήσαμε λοιπόν να δείξουμε, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Ομάδα του Καλλιτεχνείου Αρχαρνών Fokal, με αφορμή το φεστιβάλ της Κ.Ν.Ε. που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον στις 8,9 και 10 Οκτωβρίου.

Οι φωτογραφίες είναι των Μανώλη Λαπιδάκη, Άρη Λουκίσα και Προκοπίας Μαλιάκου.

Aris Loukisas (1)

Manolis Lapidakis (11)

Prokopia Maliakou (6)

Manolis Lapidakis (10)

Manolis Lapidakis (9)

Prokopia Maliakou (5)

Prokopia Maliakou (4)

Manolis Lapidakis (8)

Manolis Lapidakis (7)

Prokopia Maliakou (3)

Prokopia Maliakou (2)

Manolis Lapidakis (6)

Manolis Lapidakis (5)

Prokopia Maliakou (1)

 

Manolis Lapidakis (4)

Manolis Lapidakis (15)

Manolis Lapidakis (3)

Manolis Lapidakis (14)

Manolis Lapidakis (13)

Manolis Lapidakis (12)

Manolis Lapidakis (1)

Aris Loukisas (15)

Aris Loukisas (14)

Aris Loukisas (12)

Aris Loukisas (9)

Aris Loukisas (8)

Aris Loukisas (7)

Aris Loukisas (6)

Aris Loukisas (5)

Aris Loukisas (4)

Aris Loukisas (3)

Aris Loukisas (2)

 

Σχόλια

X