Όλα για τη μητέρα μου/ Todo sodo mi madre

Είδος: Δράμα
Παραγωγής 1999

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Pedro Almodovar

Διάρκεια: 101′

Μία μητέρα που χάνει το γιο της μπροστά στα μάτια της, μία έγκυος καλόγρια που πάσχει από AIDS, μία τρανσέξουαλ γυναίκα μακριά από την οικογένειά της. Η μητέρα στον κόσμο του Αλμοδοβάρ δε θα μπορούσε να είναι ποτέ συμβατική και της χαρίζεται εδώ μια αριστουργηματική ταινία, ύμνος στη γυναικεία φύση. Κάθε πλάνο με λατρευτική ευλάβεια χτίζει τα πορτρέτα των γυναικών της και τις βγάζει νικήτριες ακόμη και όταν φαινομενικά ηττούνται. Έτσι η ταινία αυτή είναι μάλλον με διαφορά η βασίλισσα του είδους.

Julieta

Είδος: Δράμα
Παραγωγής 2016

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Pedro Almodovar

Διάρκεια: 99′

Η Julieta είναι μια ώρμιη γυνάικα που ζει στην Μαδρίτη, λίγο πριν φύγει με τον αγαπημένο της Lorenzo για να ζήσει στην Πορτογαλία συναντά στον δρόμο μια νεαρή κοπέλα, την Beatriz, παιδική φίλη της κόρης της. Η Beatriz της αναφέρει πως πριν λίγο καιρό είχε δει την κόρη της Julieta. Αυτή η αναφορά στην κόρη της καταλαβαίνουμε αμέσως ότι είναι μια αναφορά που σοκάρει την Julieta, η οποία έχει να δει την κόρη της πολλά χρόνια. Έτσι η Julieta, αποφασίζει να μην φύγει για την Πορτογαλία και έτσι αρχίζει να πλέκεται το σενάριο, που σε χρώματα, ερμηνείες και υπόθεση είναι ένα καθαρά κλασικό Αλμοδοβαρικό φιλμ με έντονα σουρεαλιστικά στοιχεία που σε καλεί να το ανακαλύψεις μέχρι να λυθεί το μυστήριο.

Mamma mia

Είδος: Μιούζικαλ
Παραγωγής 2008

Διάρκεια: 108′

Σκηνοθεσία: Phyllida Lloyd

Η αγαπημένη και… νεανίζουσα μητέρα (Meryl Streep) που ετοιμάζει το γάμο της 20χρονης κόρης (Amanda Seyfried) βρίσκεται μπροστά σε μια έκπληξη όταν προσκεκλημένοι της μονάκριβης κόρης της καταφθάνουν οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της! Τραγούδι, χορός, ελληνικό καλοκαίρι και φυσικά η κορυφαία Meryl σε μια ακόμη αξιοζήλευτη performance!

Σχόλια

X