Όλα για τη μητέρα μου/ Todo sodo mi madre

Είδος: Δράμα
Παραγωγής 1999

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Pedro Almodovar

Διάρκεια: 101′

Μία μητέρα που χάνει το γιο της μπροστά στα μάτια της, μία έγκυος καλόγρια που πάσχει από AIDS, μία τρανσέξουαλ γυναίκα μακριά από την οικογένειά της. Η μητέρα στον κόσμο του Αλμοδοβάρ δε θα μπορούσε να είναι ποτέ συμβατική και της χαρίζεται εδώ μια αριστουργηματική ταινία, ύμνος στη γυναικεία φύση. Κάθε πλάνο με λατρευτική ευλάβεια χτίζει τα πορτρέτα των γυναικών της και τις βγάζει νικήτριες ακόμη και όταν φαινομενικά ηττούνται. Έτσι η ταινία αυτή είναι μάλλον με διαφορά η βασίλισσα του είδους.

Julieta

Είδος: Δράμα
Παραγωγής 2016

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Pedro Almodovar

Διάρκεια: 99′

Η Julieta είναι μια ώρμιη γυνάικα που ζει στην Μαδρίτη, λίγο πριν φύγει με τον αγαπημένο της Lorenzo για να ζήσει στην Πορτογαλία συναντά στον δρόμο μια νεαρή κοπέλα, την Beatriz, παιδική φίλη της κόρης της. Η Beatriz της αναφέρει πως πριν λίγο καιρό είχε δει την κόρη της Julieta. Αυτή η αναφορά στην κόρη της καταλαβαίνουμε αμέσως ότι είναι μια αναφορά που σοκάρει την Julieta, η οποία έχει να δει την κόρη της πολλά χρόνια. Έτσι η Julieta, αποφασίζει να μην φύγει για την Πορτογαλία και έτσι αρχίζει να πλέκεται το σενάριο, που σε χρώματα, ερμηνείες και υπόθεση είναι ένα καθαρά κλασικό Αλμοδοβαρικό φιλμ με έντονα σουρεαλιστικά στοιχεία που σε καλεί να το ανακαλύψεις μέχρι να λυθεί το μυστήριο.

Mamma mia

Είδος: Μιούζικαλ
Παραγωγής 2008

Διάρκεια: 108′

Σκηνοθεσία: Phyllida Lloyd

Η αγαπημένη και… νεανίζουσα μητέρα (Meryl Streep) που ετοιμάζει το γάμο της 20χρονης κόρης (Amanda Seyfried) βρίσκεται μπροστά σε μια έκπληξη όταν προσκεκλημένοι της μονάκριβης κόρης της καταφθάνουν οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της! Τραγούδι, χορός, ελληνικό καλοκαίρι και φυσικά η κορυφαία Meryl σε μια ακόμη αξιοζήλευτη performance!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X